چاپلوسی سعودی ها از ترامپ به مذاق صهیونیستها خوش نیامد!
![چاپلوسي سعودي ها از ترامپ به مذاق صهيونيستها خوش نيامد!](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2017/05/76-18.jpg)
تایمز آو اسرائیل نوشت: روابط گرم و صمیمی ترامپ و عربستان برای نتانیاهو مسئلهساز است
به گزارش بازتاب تایمز آو اسرائیل در گزارشی نوشت روابط گسترده و گرم دونالد ترامپ با عربستان سعودی برای نخست وزیر اسرائیل مسئلهساز خواهد شد.
پایگاه اینترنتی روزنامه تایمز آو اسرائیل در گزارشی نوشت: سعودی ها با چاپلوسی تمام می گویند معتقدند که یک رئیس جمهور مصمم، قدرتمند و دارای چشم انداز می تواند توافق صلحی میان فلسطینی ها و اسرائیل ایجاد کند ولی این دستورالعمل برای بنیامین نتانیاهو بسیار مسئله ساز خواهد بود.
در گزارش تایمز آو اسرائیل آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از لحظه ای که در روز دوشنبه از ریاض به تل آویو پرواز می کند تاریخ ساز می شود – علت این موضوع پرواز مستقیم رئیس جمهور آمریکا از پایتخت عربستان سعودی به اسرائیل است. وی با بازدید از «دیوار ندبه» برای دومین بار تاریخ ساز می شود، زیرا وی نخستین رئیس جمهور آمریکایی است که به مقدس ترین مکان دعا مردم یهودی می رود. میزبانان سعودی ترامپ در روز شنبه اعلام کردند که وی می تواند با ایجاد توافق صلح میان اسرائیل و فلسطین نام خود را در تاریخ ثبت کند.
عادل الجبیر، وزیر امور خارجه سعودی در یک کنفرانس خبری با حضور رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا گفت عربستان سعودی خوشبین است که ترامپ «با رویکرد جدید و عزمش می تواند به این مناقشه طولانی پایان دهد. وی بدون تردید چنین دیدگاهی دارد و ما معتقدیم وی توانایی و اراده این کار را دارد.»
عادل الجبیر همچنین گفت، «پادشاهی عربستان سعودی آمادگی دارد تا با آمریکا در زمینه ایجاد صلح میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها و اسرائیل و اعراب کار کند.»
تمجید و احترام شخصی به ترامپ – پادشاه سلمان مسن برای استقبال از رئیس جمهور آمریکا به فرودگاه رفت و با ملانیای بدون حجاب، بانوی نخست آمریکا دست داد – نشان دهنده این است که سعودی ها نیز مانند محمود عباس در کاخ سفید در اوایل ماه جاری، اهمیت رابطه خوب با رئیس جمهور جدید آمریکا را درک می کنند و حسابی چاپلوسی و تملق او را می کنند. این تاکتیکی است که بدون تردید مایه نگرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل می شود، هرچند که وی از این موضوع متعجب نمی گردد. هر چه که نتانیاهو از دولت جدید آمریکا انتظار داشته یا به انجام آن امید داشته یا نداشته، واقعیت این است که ترامپ هنوز سفارت آمریکا را از تل آویو به اورشلیم (قدس اشغالی) منتقل نکرده، توافق هسته ای با ایران را پاره نکرده و به اسرائیل اختیار تام در زمینه شهرک سازی ها نداده است. در عوض، ترامپ میزبان محمود عباس در کاخ سفید بوده و تصمیم دارد طی هفته جاری در بیت الحم با وی دیدار کند. وی از عباس تمجید فراوانی کرده است، از جمله از همکاری میان فلسطین و آمریکا در زمینه امنیت منطقه ای و مبارزه با تروریسم تقدیر کرده است.
حال رئیس جمهور آمریکا مجموعه ای گسترده از قراردادهای تجاری – به ارزش بالغ بر ۳۸۰ میلیارد دلار طی ده سال بعد – را با عربستان سعودی امضاء کرده است که تقریباً یک سوم این مبلغ، یعنی ۱۱۰ میلیارد دلار، به فروش تسلیحات نظامی اختصاص دارد. در اینجا ذکر این نکته بد نیست که تفاهم نامه میان آمریکا و اسرائیل در زمینه کمک امنیتی واشنگتن به اسرائیل که در ماه سپتامبر گذشته با دولت اوباما امضاء شد فقط ۳۸ میلیارد دلار طی یک دهه است. دولت ترامپ وعده داده است که اسرائیل همچنان از مزیت کیفی نظامی در منطقه بهره مند خواهد بود. اما قراردادهای تسلیحاتی که روز شنبه اعلام شد به سعودی ها دسترسی به تسلیحات بسیار زیاد و بسیار پیشرفته نظامی آمریکا را می دهد. همانطور که تیلرسون و الجبیر بارها تکرار کردند، این قراردادها روابط میان دو کشور و تعهد دو جانبه آنها در حوزه دفاعی را کاملاً تعمیق می بخشد. اسرائیل از این اظهارنظر تیلرسون که با سعودی ها برای مقابله با نفوذ منفی ایران در منطقه – توقف تهاجم تهران، حمایت از تروریسم، مداخله اش در امور داخلی کشورهای منطقه خاورمیانه – همکاری نزدیکی خواهد داشت ممکن است اندکی آسایش خیال پیدا کند. خیلی خوب است که یک وزیر امور خارجه سعودی آشکارا و خیلی راحت در مورد اسرائیل صحبت می کند و وعده می دهد آمادگی کمک به صلح را دارد.