پشت پرده شایعه اجاره دریا به خارجیها
شایعه پردازان برای فریب افکار عمومی و بدبین کردن مردم نسبت به مسئولان و سلب اعتماد آنها به نظام، فیلمهایی را از کشتیهای صیادی که در حال صید آبزیان با استفاده از روشهای صید مخرب و ممنوعه در دریا هستند نیز در فضای مجازی و شبکههای تلویزیونی به عنوان شاهدی برتایید ادعای خود به نمایش میگذارند.
آنان ادعا میکنند این کشتیها متعلق به کشور هستند که دولت جمهوری اسلامی بدون توجه به منافع ملی و معیشت صیادان ایرانی دریا را در قبال وجهی به آنها اجاره داده تا در فرصتی که به عنوان دریابست (ممنوعت هرگونه فعالیتهای دریایی برای صیادان داخلی تا پیش از فصل صید میگو) از سوی شیلات اعلام میشود، با استفاده از هر روش و ادوات صید بی رحمانه هرچه میتوانند آبزی صید کنند.
در این فیلمها و شایعهها به نحو مرموزی احساسات مردم بویژه صیادان را علیه مسئولان تحریک میکنند و ‘دایههای عزیزتر از مادر’ برای صیادان میشوند.
آنان همچنین کاهش ذخایر و منابع آبزی خلیج فارس، بیکاری و سختی معیشت صیادان، هزینههای بالای این حرفه را چاشنی ادعاهای غیر واقعی خود قرار میدهند.
معاون صید و بنادرماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر با تکذیب حضور شناورهای چینی در آبهای استان بوشهر گفت: تاکنون هیچ گزارشی توسط جامعه صیادی و یگان حفاظت مبنی بر حضور کشتیهای چینی در آبهای این استان دریافت نشده و مجوز صیادی به هیچ کشوری داده نشده است.
وی در باره فیلم منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر حضور شناورهای چینی در آبهای استان بوشهر افزود: این فیلم مربوط به کشتیهای مجوز دار صید ماهیان یال اسبی این استان است که به صورت ترال میان آبی اقدام به صید ماهیان یال اسبی میکنند و براساس تصمیم کمیته مدیریت صید از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ شهریور به مدت چهار ماه اجازه صید دارند و با اجرای طرح دریابست فعالیت این شناورها نیز متوقف میشود.
آهنگر مقدم گفت: استان بوشهر ۲۱ فروند کشتی صیادی دارد که مجوز صید یال اسبی و ترال میان آبی دارند.
معاون صید و بنادرماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: طرح دریابست براساس تصمیم کمیته مدیریت صید در آبهای این استان به مدت ۱۵ روز ادامه دارد و با آغاز زمان صید میگو به پایان میرسد.
مهرداد آهنگرمقدم افزود: با اجرای این طرح هیچ شناور صیادی از ۱۵ تیرماه تا زمان آغاز فصل صید میگو اجازه فعالیت صید آبزیان را در آبهای استان بوشهر ندارند.
وی اضافه کرد: در صورت هرگونه فعالیت شناورهای صیادی در این مدت در آبهای استان بوشهر به عنوان متخلف شناخته شده و طبق قانون با آنان برخورد میشود.
معاون صید و بنادرماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر اظهار داشت: با توجه به اینکه از اوائل فصل زمستان تا اوائل بهار فصل باروری و تخم ریزی ماهیان و پس از آن زمان بازسازی آبزیان است اجرای طرح دریابست فرصتی برای تنفس دریا به شمار میآید.
آهنگرمقدم ادامه داد: همچنین با اجرای طرح دریابست از پراکنده شدن ذخیره میگو پیشگیری و فرصتی ایجاد میشود که این آبزی به سایز مشخصی برسد و صیادان بتوانند صید با ارزش و اقتصادی بهتری داشته باشند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: با اجرای طرح دریابست از ورود چندین هزار ادوات صید به دریا که منجر به تخریب برخی از زیستگاهها میشود، جلوگیری خواهد شد.
وی رسیدن ماهیان به اندازه مشخص، انجام تعمیراساسی شناورها و بهسازی آنها، جلوگیری از تخلف صیادی و صید غیرمجاز را از جمله هدفهای اجرای طرح دریابست عنوان کرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: در زمان اجرای طرح دریابست هیچ شناوری حق حضور در دریا را ندارد و با اجرای این طرح، امکان شناسایی شناورهای صیادی متجاوز کشورهای همسایه به آبهای خلیج فارس نیز فراهم میشود.
استان بوشهر دارای ۱۵ هزار صیاد حرفهای است که در قالب یک هزار شناور (قایق و لنج) در استان فعالیت میکنند و از این تعداد صیاد هشت هزار نفر دارای مجوز صید میگو هستند.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: آبهای ایران به هیچ شناوری اجراه داده نمیشود و هم اکنون ١١هزار و ٣٣٠ شناور تمام ایرانی در آبهای کشور و ٨٠٠ فروند ناوگان ایرانی در آبهای بینالملل مشغول صید ماهی هستند.
مختار آخوندی افزود: در چنین شرایطی چه لزومی دارد که آبهای ایران برای صید به شناورهای چینی اجاره داده شود؟
وی اضافه کرد: هر شناوری که در آبهای ایران تردد میکند باید ۵١درصد سهامش در اختیار ایران بوده و تحت پرچم کشورمان باشد در غیراین صورت تردد آن غیرقانونی بوده و با آنها برخورد میشود.
آخوندی تاکید کرد: هرگونه صید ماهی در آبهای ایران باید توسط کشتیهای تحت پرچم ایران که مجوز لازم را از سازمان بنادر اخذ کردهاند، صورت گیرد و با تمامی متخلفان در این بخش بشدت برخورد میشود و صیادان خارجی متخلفی که دستگیر شوند دادگاهی و به پرداخت جرایم سنگینی محکوم میشوند.
وی با اشاره فصل صید میگو در استانهای بوشهر و خوزستان در اوایل مرداد هر سال آغاز و حدود ۴۵ روز ادامه مییابد.
آخوندی افزود: درسالهای اخیر دیده شده است که صیادان غیرمجاز قبل از آغاز رسمی فصل صید میگو، مبادرت به صید غیرمجاز کرده و ذخایر این آبزی و سایر آبزیان را با فشار بهره برداری روبرو میکنند.
وی اظهار داشت: طرح دریابست به عنوان یکی از اقدامهای ارزشمند مدیریت صید با درخواست و حمایت جامعه صیادی، نمایندگان تشکلها و تعاونیهای صیادی انجام شده و در کمیته مدیریت صید با حضور نمایندگان مرکز تحقیقات شیلات، تشکلهای صیادی، یگان حفاظت منابع آبزی به تصویب رسیده است.
آخوندی گفت: براین اساس انجام هر گونه فعالیت صیادی از ۱۵ تیر درهمه صیدگاههای استان بوشهر و بخشی از استان خوزستان که از صیدگاههای اصلی میگو در کشور به حساب میآید به طور کامل ممنوع است و دوره ممنوعیت نیز تا آغاز رسمی فصل صید میگو ادامه دارد.
وی یادآور شد: در این مدت ارگانهای ذیربط از جمله یگان حفاظت منابع آبزی، دریابانی و سایر ارگانهای مسئول همکاری لازم برای کنترل و حفاظت از دریا را به عهده خواهند داشت.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران بیان کرد: در همه استانهای شمالی و جنوبی کشور ممنوعیت فصلی صید برای برخی از گونههای آبزی آسیب پذیر اعمال میشود.
وی یادآور شد: هرسال صیادان زحمت کش میگوگیر قبل از آغاز فصل صید میگو اقدام به آماده سازی شناور از قبیل: سمپاشی، تامین ابزار و ادوات صید، تجهیزات حمل و نگهداری میگو میکنند.
آخوندی گفت: اجرای طرح دریابست باعث آیش صیدگاه، ایجاد فرصت بازسازی ذخائر و جلوگیری از صید غیر مجاز میشود و از سیاستهای اصولی بهره برداری پایدار و ماهیگیری مسئولانه است که میتوان آن را اقدامی ارزشمند و قابل تحسین توسط جامعه صیادی و مدیریت شیلات دانست.
وی افزود: تمهیداتی فراهم شده تا نسبت به تامین آبزیان مورد نیاز مردم و ایجاد تعادل در وضعیت بازار ماهی استانهای ذیربط طی دوره زمانی یاد شده اقدام شود.
به گزارش مهر:این مقام مسئول اظهار داشت: اجرای موفق طرح دریابست در سال گذشته قبل از فصل صید میگو دراستانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان کاهش صید غیرمجاز و ایجاد فرصتی برای احیا و بازسازی ذخایر را به دنبال داشته به نحوی که میزان صید میگو در این استانها ۶۱ درصد افزایش یافت و صیادان میگوی درشت تری را صید کرده اند.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح نه تنها از فعالیت و دریاروی شناورهای بی هویت و غیر مجاز جلوگیری میکند بلکه به صیادان مجاز میگو این فرصت میدهد تا با آرامش خاطر نسبت به آماده سازی شناور و ادوات صید برای شروع فصل میگو اقدام کنند.
وی ادامه داد: با اجرای دریابست، شرایط بهتری برای رشد و احیای نسل آبزیان در زیستگاههای طبیعی فراهم میشود.
آخوندی گفت: برای انجام هر چه بهتر و مناسبتر طرح دریابست ضمن مشارکت تشکلهای صیادی و بهره برداران، هماهنگی لازم با مسئولان محلی استان، استانداری، فرمانداری ها، دریابانی، مرزبانی، یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات، نیروی انتظامی، مسئولان قضایی، اداره کل بنادر و دریانوردی و منطقه پخش فرآوردههای نفتی و سایر ارگانهای ذیربط استان صورت گرفته است تا ضمن اجرای این مهم، گامی موثر در تحقق سیاستهای مدیریت صید شیلات برای حفظ ذخایر آبزیان استان بوشهر و سایر استانهای ساحلی برداشته شود.