پشت پرده باج گیری چهره های سیاسی و تهدید وزرا به استیضاح

سهیلا جلودار زاده ضمن استقبال از بخشنامه اخیر وزیر کار، گفت: پیشنهاد میدهم همه وزارتخانهها کمیتهای برای شناسایی افراد منتسب به چهرههای سیاسی تشکیل دهند که شایستگی این افراد را هم مشخص کنند تا در نهایت محیط فعالیتشان حرفهای و مطلوب شود.
علی ربیعی، وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی اخیرا با صدور بخشنامه مهم و کم سابقهای از مدیرانش خواست تا از ارتباطات غیر رسمی با افراد ذی نفوذ سیاسی در سایر قوا خودداری کنند. وزیر کار در این بخشنامه با اشاره تلویحی به اینکه برخی از مدیران سلسله مراتب موجود را دور میزنند و با پیدا کردن افرادی که در لایه های قدرت سهم دارند؛ در صدد حفظ جایگاه خود هستند، نوشت: «فساد اداری و مالی در هر جامعهای یک معضل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بوده و به عنوان مهمترین عامل شکاف بین دولت – ملتها و بزرگترین مانع در سر راه پیشرفت جوامع، صدمات جبرانناپذیری را بر روند توسعه همهجانبه کشورها وارد میکند.»
او با تاکید بر اینکه « فساد اداری مانع رشد رقابتهای سالم و عدالت اجتماعی میشود» گفت: «بدین وسیله، بدون هیچگونه ملاحظهای و برای آخرین بار ابلاغ میکنم چنانچه مدیری به جای کار حرفهای به دنبال ارتباطات با ذینفعان من غیر حق یا انتصابات سیاسی باشد بیدرنگ عزل خواهد شد.»
بیانیه صادر شده با واکنشها متفاوتی همراه بود و قبل از هر چیز این سوال را ایجاد کرد که منسوبین به افراد سیاسی در کدام دوره به کار گرفته شده اند.
در همین راستا سهیلا جلودارزاده، نایب رییس کمیسیون اجتماعی در گفت و گو با «نامه نیوز» گفت: « در مورد بخشنامهای که آقای علی ربیعی مبنی بر به کارگیری شایستگان و عدم استفاده از منسوبین سیاسی صادر کردهاند باید دو نکته را در نظر گرفت. اولین نکتهای که باید به آن توجه شود این است که اگر این افراد در زمان وزارت شخص آقای ربیعی به کار گرفته شدهاند باید ابتدا آسیبشناسی صورت گیرد که اساسا چرا در این وزارتخانه برخی افراد صرف نزدیکی و نسبت با افراد سیاسی پست گرفتهاند. اگر وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی میخواهد این بخشنامه موفق باشد و به نتیجه برسد باید این آسیبشناسی صورت گرفته و افراد هم مشخص شوند».
وی افزود: « نکته بعدی هم این است که اگر افراد منتسب به سیاسیون در وزارتخانهای حضور دارند که پیش از تصدی ایشان در وزارتخانه استخدام شدهاند باید به سرعت مورد بررسی قرار گیرد. در این میان باید توجه کرد که ممکن است فردی به چهرهای سیاسی منسوب باشد اما در زمینهای که به او محول شدهاست گزینهای شایسته باشد. نمیتوان هر کس را به این جهت که با چهره ای سیاسی نسبت و ارتباطی دارد از کار برکنار کرد. ضمن اینکه نمیتوان از این موضوع چشم پوشید که ممکن است فردی در مسیر رسیدن به پست با وجود شایستگیهای لازم اما در مسیر گزینش قرار نگرفته و صرفا با داشتن توصیه به پستی دست یافته باشد».
جلودار زاده با تاکید بر اینکه موضوع بسیار حساس است و باید از جوانب مختلف مورد بررسی و دقت قرار بگیرد، گفت: « برای رسیدگی به این موضوع با درنظر گرفتن شایستهسالاری باید به سرعت کمیتهای تشکیل شود تا افراد این چنینی در وزارتخانه را مورد بررسی قرار دهد. البته این در شرایطی است که وزیر کار نخواهد این بخشنامه صرفا در حد یک شو و اقدام نمایشی باقی بماند».
وی همچنین گفت: «اگر وزیر کار بخواهند واقعا اقدامات عملیاتی انجام دهد، حرکت شایسته و قابل تحسینی است و میتواند مفید باشد. ضمن اینکه بررسی حضور چنین افرادی در تمامی نهادها و وزارتخانهها یک ضرورت محسوب میشود. مردم از اینگونه انتسابها به ستوه آمدهاند اما اگر وزیر کار اگر بخواهد این بخشنامهها به واقع عملی شود باید پای کار بایستد. کار کارشناسی انجام دهند تا حقی ناحق نشود. در موارد این چنین حتی دیده شدهاست که برخی از این چهرههای سیاسی باج گیری میکنند یا وزیر را به استیضاح تهدید میکنند. به هر حال رانتخواری اقدامی ضد ملی و خیانت به مردم است و شایستهسالاری خواست مردم از ابتدای انقلاب بوده و هست».
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد:«پیشنهاد میدهم همه وزارتخانهها کمیتهای برای شناسایی افراد منتسب به چهرههای سیاسی تشکیل دهند که شایستگی این افراد را هم مشخص کنند تا در نهایت محیط فعالیتشان حرفهای و مطلوب شود».
این چرا نمی میره؟