پروفیل ساختمانی و صنعتی چه تفاوتی دارند؟
آیا میدانید که پروفیل صنعتی با پروفیل ساختمانی چه تفاوتی دارد؟ آیا پروفیلها تنها در صنایع ساختمانی کاربرد دارد؟ آیا صنایع مختلف به پروفیل نیاز ندارند؟ امروزه به دلیل این که صنعت ساخت و ساز بسیار گسترش یافته است، از انواع مقاطع فولادی برای ساخت و ساز استفاده میشود. پروفیلها جزو مهمترین مقاطع فولادی هستند که در سر تا سر خود سطح مقطع یکسانی دارند. این فلزات میتوانند دایرهای باشند، مربع باشند یا مستطیلی شکل باشند. به همین دلیل کاربردهای متنوعی هم پیدا کردهاند. پرفروشترین پروفیلها، پروفیلهای صنعتی و ساختمانی هستند که در ویژگیهای مختلف خود با هم تفاوت دارند. اگر در خرید این دو پروفیل سردرگم هستید، با اشراف بر تفاوتهای این دو میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
پروفیل ساختمانی چیست؟
قبل از این که بدانیم پروفیل صنعتی و ساختمانی چه تفاوتهایی دارند، میخواهیم بدانیم که پروفیل ساختمانی چیست. همان طور که از نام پروفیل ساختمانی پیدا است، این نوع از پروفیلها در ساختمان سازی کاربرد دارند. تمامی اجزای ساختمان از درب و پنجره گرفته تا ستون و بدنه و … را میتوان به کمک این پروفیلها ساخت. پروفیلهای ساختمانی در دو نوع باز و بسته تولید میشوند. به دلیل این که شکل پذیری این نوع از پروفیلها بسیار بالا است و ضخامت آنها کم است، برای ساخت ساختمانها آن را مناسب میدانند. قیمت پروفیل ساختمانی با توجه به ویژگیهایی که دارد، کمتر از پروفیل صنعتی است.
پروفیل صنعتی چیست؟
یکی دیگر از محصولات فولادی پرکاربرد که در شرکتهای مختلف فولادی تولید میشود، پروفیل صنعتی است. پروفیل صنعتی برای تولید محصولات مختلف صنعتی به کار گرفته میشود. پروفیلهای صنعتی به دلیل این که ابعاد بزرگی دارند و از وزن سنگینی هم برخودار شدهاند، عمدتا پروفیل سنگین هم نامیده میشوند. با توجه به اهمیتی که این پروفیلها در صنایع مختلف دارند، فلزی مرغوب و محکم برای تولید آنها استفاده میشود. این پروفیلها با استفاده از ورق سیاه تولید میشوند و از خاصیت جوش پذیری بالایی برخوردار هستند. قیمت روز پروفیل صنعتی را با توجه به قیمت روز ورقهای سیاه تولید میکنند. این پروفیلها در حالت کلی نسبت به پروفیلهای ساختمانی گرانتر هستند و کاربرد آنها در محصولات مختلف نیز ارزش اقتصادی بالایی دارد.
تولید پروفیل صنعتی و ساختمانی
برای این که پروفیل صنعتی تولید شود، مراحل پیچیدهای طی خواهند شد. در این فرآیند ابتدا ورق سیاه برش خورده و سپس وارد خط تولید میشود. زمانی که قرار است ورق سیاه را برش بزنید، باید آن را کمی بزرگتر در نظر بگیرید. در مرحله بعد شکل دهی ورق انجام میشود. در این مرحله دو لبه ورق سیاه با هم مماس شده و در نهایت به هم وصل میشوند. این گونه است که پروفیلهای صنعتی تولید میشوند. اما برای تولید پروفیلهای ساختمانی که نازکتر هستند، نیاز به طی کردن این مراحل نیست. شرکت فولاد مهر سهند با پشت سر گذاشتن تمامی این مراحل با دقت تمام، برترین و باکیفیتترین پروفیلها را در انواع مختلف در اختیار شما قرار میدهد.
چه تفاوتی بین پروفیل صنعتی و ساختمانی دیده میشود؟
از جنبههای مختلف، میتوان تفاوتهایی را بین دو نوع ورق پروفیل صنعتی و ساختمانی قائل شد. همین امر موجب انتخاب درست این پروفیلها توسط کاربران میشود:
♦ تفاوت در وزن
یکی از تفاوتهای مهمی که بین پروفیلهای ساختمانی و صنعتی وجود دارد، تفاوت در وزن است. برای این که میزان وزن پروفیلهای مختلف را تعیین کنند، به سه عامل مهم توجه میکنند. ارتفاع، طول و عرضی که این ورقها دارند منجر به تعیین وزن کلی آنها میشود. وزن پروفیل نه تنها روی قیمت آن؛ بلکه بر روی جنس و کیفیت پروفیل تاثیر میگذارد. به هر میزان که وزن یک پروفیل بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد. با توجه به این که پروفیلهای صنعتی در فرآیندهای تولیدی و صنعتی کاربرد دارند، پس باید استحکام زیادی هم داشته باشند. معمولا برای افزایش استحکام این ورقها آنها را به صورت سنگین وزن تولید میکنند. در این صورت مقاومت خمشی و کششی این پروفیلها نیز بیشتر خواهد شد.
♦ تفاوت در قیمت
قیمت پروفیل ساختمانی با قیمتی که برای پروفیل صنعتی در نظر گرفته شده است، متفاوت است. عوامل متعددی وجود دارند که در زمینه قیمت گذاری پروفیلهای فلزی نقش ایفا میکنند. تغییراتی که در نرخ ارز به وجود میآید، سیاستهای مالی، شرکت تولید کننده پروفیل، کیفیت تولید پروفیل و نوع پروفیل و مواردی از این قبیل هستند که موجب تعیین قیمت این پروفیلها میشوند. از آنجایی که به هنگام خرید پروفیل قیمت از اهمیت زیادی برخوردار است، شما باید بدانید که پروفیل صنعتی گران قیمتتر از پروفیل ساختمانی به فروش میرسد. البته شما باید شرکتهای معتبر را برای خرید چنین محصولاتی انتخاب کنید تا هم از قیمت و هم از کیفیت این ورقها مطمئن باشید. قیمت پروفیل مهر سهند به نسبت سایر شرکتها بسیار اقتصادیتر و منصفانهتر است. جهت ثبت سفارشات خرید هر کدام از این پروفیلها میتوانید وارد وب سایت این شرکت شده و سفارش خود را به ثبت برسانید.
♦ تفاوت در ابعاد
تفاوت دیگری که بین پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی دیده میشود، تفاوت در ابعاد است. به دلیل این که پروفیلهای صنعتی از کاربردهای مهمتر و بیشتری برخوردار هستند، ضخامت بیشتری هم دارند. این پروفیلها معمولا در طراحیهای بزرگ به فروش میرسند. چرا که باید در سایر فرآیندهای صنعتی شکل بگیرند و به محصولات جدیدتری تبدیل شوند. اما پروفیلهای ساختمانی این طور نیستند. ضخامت و ابعاد این پروفیلها به مراتب کمتر از پروفیل صنعتی است. همین باعث شده است که قیمت پروفیل صنعتی به نسبت پروفیل ساختمانی بیشتر در نظر گرفته بشود.
♦ تفاوت در کاربرد
یکی دیگر از تفاوتهای بارز این دو نوع ورق در کاربرد آنها است. پروفیلهای ساختمانی همان طور که گفتیم در ساخت اجزای یک ساختمان به کار گرفته میشوند. این در حالی است که پروفیلهای صنعتی تقریبا در تمامی صنایع دیده میشوند. تابلوهای تبلیغاتی عظیم الجثه، پلهای فلزی بزرگ، صنایع نظامی، ساخت ماشین آلات و دستگاههای مختلف بدن فلز و ساخت خرپا و خیلی موارد دیگر مستلزم به کارگیری این پروفیلها است.
خرید اینترنتی پروفیلهای باکیفیت از فولاد مهر سهند
همان طور که گفتیم، قیمت پروفیل فولاد مهر سهند به دلیل توجه این شرکت به اوضاع نابسامان اقتصادی، منصفانه در نظر گرفته شده است. شرکت فولاد مهر سهند با گسترش ظرفیتهای تولیدی خود، توانسته است نیاز صنایع مختلف را برطرف کند. شما برای خرید پروفیل در انواع مختلف کافی است وارد وب سایت این شرکت شوید و سفارشات خود را به ثبت برسانید. توجه داشته باشید محصولاتی که توسط شرکت مهر استیل تولید میشوند، محصولاتی هستند که از کیفیت فوق العادهای برخوردار شدهاند. برای تولید پروفیل صنعتی در این شرکت، از ورق سیاه مرغوب استفاده میشود. چنانچه یک کاربرد مهم از پروفیل را مد نظر دارید و میخواهید از کیفیت و استحکام یک سازه اطمینان حاصل کنید، پیشنهاد ما به شما این است که پروفیلهای این شرکت را خریداری نمایید.