واکنش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به گفتوگوی افشاشده ظریف
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فایل صوتی که اخیراََ از «محمد جواد ظریف» منتشر شده، تصریح کرد: ما درباره مطالب افشاشده و درزپیدا کرده، صحبتی نمیکنیم. مشخص است که نمیتوانیم صحت و اعتبار آن را تایید کنیم و بهصورت مستقیم درباره آن اظهار نظر نمیکنم.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی است مذاکرات گروه ۱+۴ با ایران درباره احیای توافق هستهای، تعیینکننده نبود.
پرایس بامداد سهشنبه در نشست خبری روزانه، گفت: «مذاکرات وین سازنده بود، اما تعیین کننده نبود و ما منتظر ادامه آنها هستیم».
وی توضیح داد: «ما در مورد جزئیات موضوع تسهیل تحریمهای ایران توضیحی نمیدهیم، زیرا این موضوع هنوز مورد بحث قرار دارد».
به گزارش دانشجو، این مقام آمریکایی با بیان اینکه واشنگتن در حال متمرکز کردن تلاشهایش برای بازگشت به توافق هستهای با ایران است، افزود: «ما نتایج مذاکرات وین را [در آینده]خواهیم دید… ما به هیچ فشاری از سوی روسیه یا دیگر کشورها تن نمیدهیم و تمرکز ما بر جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح اتمی است».
پرایس خبر داد: «انتظار داریم [راب]مالی و هیأت آمریکایی روز سهشنبه به وین بازگردد تا مذاکرات غیرمستقیم با ایران را از سر بگیرد».
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فایل صوتی که اخیراََ از «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شده، تصریح کرد: «ابتدا باید بگویم، ما درباره مطالب افشاشده و درزپیدا کرده، صحبتی نمیکنیم. مشخص است که نمیتوانیم صحت و اعتبار آن را تایید کنیم و بهصورت مستقیم درباره آن اظهار نظر نمیکنم».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اما ادامه داد: «در بحث کلیتر، در هر مذاکرهای، ما کنترلی بر سیستم تصمیمگیری داخلی در همتایان خود نداریم. در این مورد، به دلیل اینکه مذاکرات با ایران همچنان غیرمستقیم است، از طریق شرکای خود با مقامهای ایرانی که به وین آمدهاند صحبت میکنیم».
پرایس با ادعای اینکه مذاکرات آمریکا با ایران در گذشته و در چارچوب ۱+۵ موفق بوده، توضیح داد: «اکنون نیز تمرکز ما از طریق این گفتگوهای غیرمستقیم در وین، بر روی تعیین کردن این مسئله است که آیا میتوانیم همان کار را دوباره انجام دهیم یا خیر».
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه از نظر واشنگتن مذاکرات وین چه مدت طول میکشد، اظهار داشت: «راه طولانی مقابل ما قرار دارد و انتظار همین را نیز داشتیم… چیزی که اکنون روی آن تمرکز داریم، یک چیز است و آن رسیدن به توافقی است که به شکل دائم و قابل راستیآزمایی، مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شود».
این مقام آمریکایی ادامه داد: «دستیابی ایران به تسلیحات اتمی نه به نفع آمریکا، نه به نفع متحدان اروپایی ما، نه به نفع چین و روسیه خواهد بود… ما در سال ۲۰۱۵ توانستیم به برجام دست پیدا کنیم و آن را اجرا کنیم، میتوانیم همان کار را نیز اکنون انجام دهیم اگر ایران به پایبندی بازگردد».
پیش از این، یک مقام وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه با ادعای اینکه اختلافات بین ایران و واشنگتن درخصوص تحریمها علیه تهران در مذاکرات وین هنوز وجود دارد، گفت مقابل ما مسیری طولانیتر از آنچه طی کردهاند وجود دارد.
نشست کمیسیون مشترک برجام روز سهشنبه با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و نماینده اتحادیه اروپا در شهر وین برگزار میشود.
گفتنی است در نشست کمیسیون مشترک برجام که هفته قبل به صورت حضوری در وین برگزار شد، قرار شد گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.
در این نشست، روسای هیاتهای مذاکره کننده کشورهای طرف برجام به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفتگوهای فنی و پیشنویسهای اولیه متون و نحوه تداوم گفتگوها پرداختند. در این نشست، کشورهای مشارکت کننده در برجام توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریمها و هستهای) هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود. هیأتها پس از مشورت در پایتختهای متبوع خود، هفته آینده ضمن از سرگیری نشست کمیسیون مشترک برجام، گفتگوهای فنی و کارشناسی را دنبال خواهند کرد.