واکنش آمریکا به پیشنهاد ظریف برای مبادله زندانیان/چهار هدف پنهان ترامپ از تحریم نفت ایران/کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی در حملات ائتلاف آمریکا به رقه/گفت‌وگوی پامپئو و وزیر خارجه قطر درباره ایران

    کد خبر :526756

چهار هدف پنهان ترامپ از تحریم نفت ایران، گفت‌وگوی پامپئو و وزیر خارجه قطر درباره ایران، کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی در حملات ائتلاف آمریکا به رقه و فشار آمریکا بر آلمان برای «تروریستی» اعلام کردن حزب‌الله از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش آمریکا به پیشنهاد ظریف برای مبادله زندانیان نیز اشاره کرد.

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پیشنهاد محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی در خصوص تبادل زندانیان، خواستار آزادی فوری شهروندان آمریکایی شد ولی به طور کلی پیشنهاد ظریف را رد نکرده است.

وزیر خارجه کشورمان در اظهاراتی در نیویورک تاکید کرد: امروز این پیشنهاد را به طور علنی مطرح می کنم؛ زندانیان را مبادله کنیم. تصور می کنیم اتهامات آنها جعلی و نادرست است.

این اظهارات ظریف در واکنش به اتهامات مطرح شده علیه افرادی است که در آمریکا زندانی شده‌اند. اکثر این افراد به اتهام نقض محدودیت های آمریکا علیه صادرات به ایران زندانی شده اند.

ظریف افزود: بیایید تبادل داشته باشیم. من پیش از این همین کار را انجام داده‌ام و اکنون نیز قدرت و اختیار لازم برای اجرای آن را دارم.

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: واشنگتن از یک راهکار انسانی برای پرونده مربوط به شهروندان بازداشت شده در ایران حمایت می کند. ولی ایران باید فورا ابتدا شهروندان آمریکایی را که به صورت نادرست و اشتباه زندانی شده‌اند، آزاد کند. همه شهروندان ایرانی که در آمریکا زندانی شده‌اند، به خاطر نقض قوانین ایالات متحده تحت پیگرد و محاکمه قرار گرفته‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره به المانیتور گفت: ما نسبت به اظهارات اخیر ظریف وزیر خارجه ایران در نیویورک درباره بازداشت شهروندان آمریکایی در ایران مطلع هستیم. ما به اشاره ظریف به یک راهکار انسانی برای این پرونده ها اشاره می کنیم، مساله‌ای که بارها خواستار آن شده‌ایم.

به گزارش تابناک ،وی افزود: نظام ایران می تواند جدی بودن خود را نسبت به مسائل کنسولی نشان دهد، از جمله شهروندان ایرانی که به خاطر نقض قوانین آمریکا محاکمه یا تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند، همین طور از طریق آزاد کردن فوری آمریکایی های بی‌گناه. ما از ایران می خواهیم تا همه شهروندان آمریکایی و افراد ناپدید شده را فورا آزاد کند، از جمله ژیو وانگ، رابرت لوینسون، سیامک نمازی و سایرین.

چهار هدف پنهان ترامپ از تحریم نفت ایران

وبگاه خبری «العربی الجدید» در گزارشی با عنوان «چهار هدف پشت پرده تحریم کامل صادرات نفت ایران» نوشت: در میان اطلاعات فراوان درباره پیامدهای تصمیم ایالات متحده برای متوقف کردن صادرات نفت ایران، سوالاتی در مورد اهداف آمریکا برای تشدید تحریم نفتی علیه ایران که در روز دوشنبه اعلام کرد، وجود دارد.

هدف اول؛ ارتقاء نفت شِل

نویسنده تصریح کرد: اما اهداف دیگری نیز وجود دارد. به گفته تحلیلگران بین‌المللی آمریکا می‌خواهد به نفع حوزه نفت شِل خود عمل کند؛ زیرا تولید نفت شل آمریکا در حال بهبود بوده و در جستجوی بازارهای صادرات بخصوص در بازارهای آسیاست که در مقایسه با بازارهای اروپایی از رشد سریع‌تری برخوردار است، بنابراین، ترامپ می‌خواهد سهم صادرات نفت ایران در آسیا را به خود اختصاص دهد و آنها را به شرکت‌های نفت شل آمریکایی بدهد.

هدف دوم؛ بازی سیاسی با گاز

از جمله اهداف ترامپ، جلوگیری از سرمایه‌گذاری روی گاز ایران، تولید و صادرات آن به اروپا است. به این دلیل که بازار گاز اروپا برای حیات صادرات گاز آمریکا اهمیت دارد. علاوه بر این، هدف نهایی آمریکا از وضع تحریم در حوزه انرژی علیه مسکو نیز همین است که صادرات گاز روسیه به کشورهای اروپایی را کاهش دهد و گاز خود را احتمالا به بهایی بیشتر به کشورهای اروپایی بفروشد؛ درحالی که با توجه به آنکه گاز وارداتی از روسیه با قیمت ارزان‌تری در اختیار کشورهای اروپایی قرار می‌گیرد، اروپایی‌ها تمایلی به جایگزینی آن با گاز وارداتی از آمریکا ندارند.

«آمریکا می‌خواهد با کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا، از موقعیت و جایگاه روسیه در اروپا بکاهد و از طریق وابسته‌سازی کشورهای اروپایی به انرژی خود، اتحادیه اروپا را در درازمدت مهار کند».

هدف سوم، هدف انتخاباتی

العربی الجدید نوشت: هدف سوم اقدام رئیس جمهور آمریکا در لغو معافیت‌های تحریم نفتی ایران پیروزی در مبارزات انتخاباتی با نشان دادن خود به عنوان یک رئیس جمهور قدرتمند است که از امنیت اسرائیل در برابر ایران که آن را به تروریسم متهم می‌کند دفاع می‌کند و بدین شکل حمایت لابی اسرائیل را در دومین مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در 2020 به سمت خود جلب می‌کند.

هدف چهارم، سلطه بر انرژی دنیا

العربی الجدید هدف چهارم و مهم‌تر اقدام ضد ایرانی ترامپ را اجرای استراتژی سلطه آمریکا بر انرژی جهان و کنترل آن بر تامین نفت جهان، قیمت‌ها و خطوط تجارت نفت دانست.

گفت‌وگوی پامپئو و وزیر خارجه قطر درباره ایران

«مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای، از دیدار «مایک پمپئو» و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیران خارجه آمریکا و قطر، در واشنگتن خبر داد و تصریح کرد که این دو وزیر درباره «مسائل مهم منطقه‌ای، از جمله در افغانستان، لیبی و سودان و تلاش‌ها برای مقابله با نفوذ خبیثانه ایران در منطقه» گفت‌وگو کردند.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا فشارهای فزاینده‌ای علیه ایران، که واشنگتن آن را به حمایت از تروریسم و اقدامات تخریبی در منطقه متهم می‌کند، اعمال می‌کند.

کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی در حملات ائتلاف آمریکا به رقه

بمباران‌های گسترده ائتلاف تحت رهبری آمریکا در شهر رقه سوریه در یک بازه چهار ماهه در سال ۲۰۱۷ به کشته شدن دست‌کم ۱۶۰۰ غیرنظامی منجر شده است.

خبرگزاری فرانسه این آمار را بر اساس گزارشی که روز پنجشنبه (پنجم اردیبهشت‌ماه) منتشر شده، ارائه داده است. یافته‌های این گزارش بی‌سابقه توسط «عفو بین‌الملل» و گروه «آنتی‌وارز» حاصل چندین ماه تحقیقات میدانی و تحلیل گسترده داده‌های آماری است.

«دوناتلا روورا» از اعضای عفو بین‌الملل گفت: «بسیاری از بمباران‌های هوایی دقیق نبودند و ده‌ها هزار مورد از حملات توپخانه‌ای به صورت کور انجام شدند.»

در این گزارش تصریح شده ائتلاف تحت رهبری آمریکا تنها حدود ۱۰ درصد از این تلفات را می‌پذیرد. رووا گفت: «آنها رقه را با خاک یکسان کردند، اما نمی‌توانند حقایق را پاک کنند.»

این کارشناس عفو بین‌الملل، عدم استفاده از تسلیحات مناسب و عدم انجام عملیات‌های اطلاعاتی و شناسایی را دلیل شمار بالای تلفات عنوان کرد.

ائتلاف تحت رهبری آمریکا حملات در سوریه را، بدون مجوز شورای امنیت یا موافقت دولت سوریه از ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۴ (۳۱ شهریور ۱۳۹۳) با هدف ادعایی مبارزه با داعش آغاز کرد.

این ائتلاف موفقیتی در مبارزه با این گروه به دست نیاورد و در مقاطعی هم حملاتش به تحرکات داعش کمک کرد. به عنوان مثال، شهریور ماه سال ۱۳۹۵، چهارجنگنده ائتلاف آمریکا مواضع ارتش سوریه را که در حال مبارزه با عناصر داعش در نزدیکی فرودگاه شهر «دیرالزور» بودند بمباران کرده و ۸۳ نظامی این کشور را به شهادت رساندند.

فشار آمریکا بر آلمان برای «تروریستی» اعلام کردن حزب‌الله

آمریکا از طریق سفیر خود در برلین، فشار بر دولت آلمان برای «تروریستی» اعلام کردن شاخه سیاسی حزب‌الله لبنان را تشدید کرده است.

روزنامه «جروزالم پست» روز چهارشنبه گزارش کرد، «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در برلین، به مقام‌های دولت آلمان فشار آورده است تا حزب‌الله لبنان را «سازمانی تروریستی» اعلام کند.

واکنش آمریکا به پیشنهاد ظریف برای مبادله زندانیان/چهار هدف پنهان ترامپ از تحریم نفت ایران/کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی در حملات ائتلاف آمریکا به رقه/گفت‌وگوی پامپئو و وزیر خارجه قطر درباره ایران

منابع روزنامه جروزالم پست می‌گویند، گرنل در هر دیدار با مقام‌های آلمانی، این درخواست علیه حزب‌الله را تکرار می‌کند.

طبق این گزارش، مقام‌های آلمانی تا کنون به این فشار تن نداده‌اند. «نیلس آنن» وزیر کشور آلمان، اسفند ماه گذشته در گفت‌وگو با نشریه اشپیگل گفت، گروه حزب‌الله جزء احزاب سیاسی جامعه لبنان است و اتحادیه اروپا شاخه نظامی آن را به فهرست گروه‌های ممنوعه، اضافه کرده است.

اتحادیه اروپا حزب‌الله لبنان را به صورت دو بخش سیاسی و نظامی به رسمیت شناخته و بخش نظامی آن را در فهرست تحریم قرار داده است.

رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا در ماه‌های گذشته در تلاش برای محدود کردن فعالیت‌های حزب‌الله لبنان، کشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن کل حزب‌الله تحت فشار شدید قرار داده‌اند.

واشنگتن همچنین در تلاش برای پایین آوردن محبوبیت حزب‌الله در لبنان، چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط با حزب‌الله در فهرست تحریم قرار داده است.

در تازه‌ترین اقدام آمریکا علیه حزب الله، وزارت خرانه‌داری آمریکا چهارشنبه شب، دو فرد و سه نهاد را به بهانه ارتباط با حزب‌الله در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

انگلیس نیز به تبعیت از آمریکا، اسفند ماه سال گذشته، حزب‌الله لبنان اعم از شاخه سیاسی و نظامی آن را به عنوان یک «گروه تروریستی» اعلام و فعالیت این گروه در انگلیس را ممنوع کرد.

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که حزب‌الله یکی از مهم‌ترین احزاب سیاسی لبنان است و در انتخابات اخیر پارلمان لبنان هم با وجود اقدامات آمریکا علیه این حزب، بخش بزرگی از کرسی‌های پارلمان ، در اختیار ائتلاف مورد حمایت حزب‌الله قرار گرفت و حزب‌الله اکنون بخشی از دولت لبنان است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید