واقعیت مجازی راز جمع آوری خاطرات در حافظه را آشکار کرد
محققان با استفاده از دستگاه شبیه ساز مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی موفق به درک شیوه سازماندهی خاطرات و جمع آوری آنها در مغز انسان شدند.
به گزارش بازتاب به نقل از فیوچریسم، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در بررسی خود از تعدادی داوطلب خواستند تا حین استفاده از دستگاه شبیه ساز یادشده خاطراتی را در ذهن خود مرور کنند و از همین طریق توانستند فعالیت های انجام شده در بخشی از مغز موسوم به هیپوکامپ را رصد کنند.
هیپوکامپ در کناره مغز واقع بوده و مرکز یادگیری آن محسوب می شود. این بخش که به اسبک نیز مشهور است شکلی همانند اسب دریایی دارد و در اعماق لوب گیجگاهی جای گرفتهاست. هیپوکمپوس از دو شاخ منحنی وار تشکیل شدهاست که به بادامه مغز ختم میشوند. اسبک از بخشهای مهم مغز پستانداران است.حافظه افرادی که هیپوکامپ آنان آسیب دیده و یا با جراحی برداشته شده دچار اختلال جدی می شود.
اسبک مسئول حافظه دور است و پیشمغز را از آزمودههای گذشته ما آگاه میکند. این مجموعه خاطرات گذشته را به شکل کوتاه یا دراز مدت حفظ میکند. این ناحیه از مغز جزء اولین نواحی مغز است که در بیماری آلزایمر آسیب میبیند.
بررسی یادشده نشان داد که چگونه بخش های مختلفی از اسبک در زمان یادآوری و مرور خاطرات مختلف فعال می شوند. دانشمندان توانستند با استفاده از سیستم تصویربرداری ام آر آی فعالیت های یادشده را به خوبی مستندسازی کنند.
محققان می گویند کشف این مساله که هر یک از بخش های اسبک مسئول جمع آوری و یادآوری چه خاطراتی است راه را برای درمان بسیاری از بیماریهای مربوط به فراموشی باز خواهد کرد. این تحقیقات به پیشبرد روش های درمانی روانشناختی نیز کمک کرده و کاربردهای آموزشی نیز خواهد داشت.