هشدار فائو نسبت به صید بیرویه ماهی
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نسبت به صید بیرویه ماهی در اقیانوسهای جهان و بالا بودن مصرف ماهی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، فائو در گزارشی اعلام کرد مصرف بیرویه ماهی نگرانیهایی را نسبت به پایداری منبع کلیدی پروتئین برای میلیونها نفر در سراسر جهان برانگیخته است. صید بیرویه ماهی به خصوص در قسمتهایی از جهان در حال توسعه که مردم آن برای تامین خوراکشان در مضیقه هستند، بد است.
مانوئل بارانگ، مدیر واحد شیلات و آبزی پروری فائو گفت: فشار زیادی روی منابع دریایی وجود دارد و ما بایستی تعهد بیشتری از جانب دولتها برای بهبود وضعیت شیلاتشان داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: پیشبینی میشود آفریقا در آینده ناچار شود ماهی وارد کند و این کمبود به بالا رفتن قیمتها منجر شده و به مستمندان آسیب وارد میکند.
این مدیر فائو گفت: آفریقا از پتانسیل بزرگی برای آبزی پروری برخوردار است اما از نظر فاینانس، خوراک و تامین ماهی به پشتیبانی نیاز دارد.
پرورش ماهی در ۴۰ سال اخیر، سریعترین رشد را در بخش کشاورزی داشته و تا حد زیادی عامل عرضه بیشتر ماهی به مصرف کنندگان بوده است.
با کاهش صید از دریای آزاد، کشورهای بیشتری به مزارع ماهی روی میآورند. در الجزایر دولت کشاورزان در صحرای ساهارا را به پرورش ماهی برای افزایش درآمد و بالا بردن تولید ماهی تشویق میکند.
منتقدان میگویند این اقدام ممکن است به محیط زیست آسیب زده و موجب انتشار گسترده بیماری و گونههای مهاجم شود اما مدیر واحد شیلات فائو اظهار کرد راهکار، داشتن مقررات، قوانین، کنترل و نظارت مناسب است.
کشورهایی که به شکل سنتی صیدکننده ماهی هستند، پتانسیل شیلات را برای بهبود تغذیه و پایان دادن به گرسنگی ترویج میکنند.
در سطح جهانی، درصد ذخایر ماهی در سطوح ناپایدار از ۳۱.۴ در سال ۲۰۱۳ و ۱۰ در سال ۱۹۷۴ به ۳۳.۱ در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.
مصرف ماهی از ۹ کیلوگرم در سال ۱۹۶۱ به ۲۰.۲ کیلوگرم افزایش یافته و انتظار میرود با روی آوردن مصرف کنندگان به ماهی به عنوان یک غذای سالم، افزایش بیشتری نیز پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، در حال حاضر ۳.۲ میلیارد نفر برای ۲۰ درصد از منبع پروتئین حیوانی خود، از ماهی استفاده میکنند.