هشدار رئیس سازمان حج و زیارت درباره رعایت مقررات عربستان در ایام حج

علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت، به زائران حج تمتع هشدار داد از انتشار استوریهایی با محتوای حساس سیاسی یا مذهبی که ممکن است برای دولت عربستان حساسیتزا باشد، خودداری کنند. او تأکید کرد که مقامات سعودی نسبت به محتوایی که باعث ایجاد تنشهای مذهبی یا سیاسی شود، واکنش نشان میدهند.
بیات افزود: اگرچه انتشار استوریهای روزمره مشکلی ندارد، اما برخی موارد پیش آمده که کاربران به دلیل انتشار محتوای نامناسب در فضای مجازی، مورد برخورد قرار گرفتهاند. به همین دلیل، زائران باید در فضای مجازی نیز مقررات کشور میزبان را رعایت کنند.
وی همچنین گفت که عربستان همچنان بر ممنوعیت تجمعهای مذهبی، بهویژه مقابل اماکن زیارتی مانند بقیع و مسجدالنبی، تأکید دارد و از زائران خواسته شده مراسم مذهبی خود را در محل اقامت برگزار کنند.
درخصوص هزینه سفر، بیات اعلام کرد که نرخها بین ۲۳۰ تا ۲۸۰ میلیون تومان متغیر است و این تفاوت به نوع محل اقامت بستگی دارد. همچنین امسال برای نخستینبار، حضور داوطلبانه «دستیار بانوان» در برخی کاروانها اجرا خواهد شد تا رسیدگی به امور زنان بهتر انجام شود. این افراد هیچ حقوقی دریافت نمیکنند و هزینه سفرشان را شخصاً میپردازند.
به گزارش ایلنا، بیات در پایان گفت: با وجود بهبود روابط سیاسی ایران و عربستان، رعایت قوانین کشور میزبان همچنان ضروری است و هرگونه ناهماهنگی ممکن است موجب بروز مشکل برای زائران شود.