هشدار درباره نقش مخرب صداوسیما در اغتشاشات اخیر/عضو جامعه روحانیت: یک جریان یک سویه در رسانه ملی وجود دارد

    کد خبر :189221

روزنامه اعتماد نوشت:عملکرد در پوشش اخبار اتفاقات اخیر منجر به دلسردی بیش از پیش مردم به رسانه ملی شده است و نتیجه این دلسردی ظهور کانال‌های خبری بی‌هویت در شبکه‌های اجتماعی بود.
عملکرد صدا و سیما سال‌ها است مورد انتقاد اصلاح‌طلبان قرار دارد اما این عملکرد این روز‌ها با واکنش فعالین سیاسی اصولگرا نیز روبه‌رو شده است.

سید رضا اکرمی عضو مجمع روحانیت مبارز معتقد است رسانه ملی این روز‌ها مقبولیت خود را از دست داده و به جای دانشگاه به نمایشگاه تبدیل شده است. اکرمی، ‌می‌گوید در صدا و سیما جریانی یک‌سویه وجود دارد و همین موضوع موجب دلسردی مردم از رسانه ملی شده است.

ارزیابی شما از عملکرد صدا و سیما در پوشش اتفاقات اخیر چیست؟ آیا این سازمان توانست افکار عمومی را اقنا کند؟

من به صورت کامل برنامه‌های صدا و سیما را رصد نکرده‌ام و تنها بخش‌های خبری شبکه خبر و زیرنویس‌های این شبکه را دنبال کردم که باید بگویم راضی‌کننده نیست. دیدگاه امام نسبت به صدا و سیما این بود که صدا و سیما دانشگاه است نه فروشگاه و نمایشگاه. صدا و سیما مشکلات گوناگونی مانند بودجه و مدیریت دارد.

آیا نسبت به صدا و سیما اقبال عمومی وجود دارد؟

صدا و سیما این روز‌ها عملکرد مقبولی ندارد. در روزهای اول انقلاب ما شاهد بودیم کمونیست، مارکسیست، سوسیالیست و انقلابی دور یک میز جمع شده و درباره موضوعات مختلف صحبت می‌کردند و مطلب روشن می‌شد. اما امروز در صدا و سیما شاهد هستیم مناظرات یک‌طرفه است، چالشی نیست، منصفانه نیست و در نهایت حتی عالمانه و جامع نیز نیست. با وجود این ایرادات صدا و سیما جاذبه‌ای که باید دارا باشد را ندارد. تمامی مسوولان باید تلاش کنند مشکلات مادی، علمی، مدیریتی و اخلاقی این سازمان حل شود. صدا و سیما باید از اختلافات بکاهد نه آنکه به اختلافات دامن بزند. راه‌حل این موضوع نیز برگزاری مناظرات صحیح و عاقلانه میان تمام جریان‌های سیاسی کشور است. اما در کل باید بگویم صدا و سیما آنطور که باید و شاید مقبول نیست.

یعنی عملکرد صدا و سیما منجر به افزایش اختلافات شده است؟

در مورد اخبار چون اطلاعات کامل ندارم اظهارنظر نمی‌کنم اما به‌طور کلی باید بگم وضعیت پوششی صدا و سیما در اخبار مطلوب نیست و این عملکرد نامطلوب منجر به بروز برخی اتفاق‌ها شده است. صدا و سیما این روز‌ها دانشگاه نیست. در دانشگاه موضوعات مختلف مطرح شده و دانشجویان نظرات مختلف خود را مطرح می‌کنند، کنفرانس می‌دهند و نقد می‌کنند تا نتیجه موضوع بحث روشن شود. اینکه در یک موضوعی یک‌طرفه هرکسی هرچه دلش بخواهد بگوید حتی اگر صحیح باشد چون یک طرفه است بی‌فایده خواهد بود. در صدا و سیما باید موضوعات چالشی شده و کارشناسان راه‌حل ارایه کنند. به عنوان مثال در موضوع اقتصاد مقاومتی چه مقدار در صدا و سیما به آن پرداخته شد؟ آیا ما نمی‌توانیم این مشکلات را حل کنیم؟ اینها مسائل علمی و اجتماعی است که باید عاقلان بنشینند و درباره آن راه‌حل پیدا کنند. بعضی موضوعات نیاز به آگاهی و فرهنگ‌سازی دارد که این وظیفه بر عهده صدا و سیما است که متاسفانه این روز‌ها ما شاهد چنین اتفاقاتی در این سازمان نیستیم.

نقش صدا و سیما در کوچ مردم به شبکه‌های اجتماعی چیست؟ چرا برخی کانال‌های بی‌هویت نبض جریان را در اتفاقات اخیر به دست گرفتند؟

صدا و سیما مشکلات زیادی دارد که با یک مطلب و گفت‌وگو حل نمی‌شود. بسیاری کارشناسان و فعالین سیاسی معتقدند مردم اصلا به صدا و سیما اعتقاد ندارند و روی به ماهواره و کسب اطلاعات از خارج از کشور آورده‌اند. این روز‌ها نسبت به صدا و سیما یک عدم اطمینان وجود دارد. باید به این سازمان کمک کنیم تا مردم با صدا و سیما آشتی کنند. صدا و سیما باید منصفانه عمل کند تا جاذبه داشته باشد. اگر رسانه ملی بتواند این کشش و جاذبه را در جامعه نسبت به خود ایجاد کند، مردم به صدا و سیما اعتماد کرده و به حرف بیگانگان و شبکه‌های ماهواره‌ای بها نمی‌دهند. رسانه ملی باید به موضوعات منصفانه ورود کند. ما باید مشکلات رایج مانند گرانی، بیکاری و اعتیاد و… را بپذیریم اما اینکه فقط درد را بیان کنیم اشتباه است. به عنوان مثال مشکل موسسات اعتباری. عده‌ای از مردم بدون تحقیق پول و سرمایه خود را در اختیار برخی موسسات مالی قرار می‌دهند و بعد از ورشکستگی به سراغ دولت می‌آیند. صدا و سیما باید در این موضوعات اطلاع‌رسانی کند. آیا این موسسه قانونی است؟ زمانی که موسسه‌ای می‌گوید سود بالا می‌دهیم مردم هجوم می‌‌آورند. آیا این که موسسه‌ای تابلو دارد دلیل بر قانونی بودن آن است؟ در این کشور گذرنامه جعل می‌کنند، جعل تابلو که کاری ندارد. مردم نیز باید میزان آگاهی خود را افزایش دهند. در این مسیر صدا وسیما و مطبوعات نقش مهمی را ایفا می‌کنند. بودجه صدا و سیما ۱۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است. این بودجه صرف چه می‌شود؟ خیلی کار باید روی صدا و سیما انجام گیرد تا این مشکلات برطرف شود.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید