هشدار درباره خطرات مصرف جلبک اسپیرولینا برای لاغری

رییس گروه پایش ایمنی سازمان غذا و دارو نسبت به افزایش موارد آسیب کبدی ناشی از مصرف جلبک اسپیرولینا برای کاهش وزن هشدار داد.
مرجان کریمی با اشاره به گزارشهای ثبت شده در سامانه عوارض دارویی، گفت که مصرف اسپیرولینا با توصیه افراد غیرمتخصص و باشگاههای ورزشی، باعث بروز مشکلات شدید کبدی شده و موارد مشابه آن در کشورهای دیگر نیز گزارش شده است.
وی افزود: «در برزیل، ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ مورد آسیب کبدی مرتبط با این جلبک ثبت شده است. مردم باید علاوه بر تبلیغات جذاب، از خطرات بالقوه این محصول آگاه باشند.»
کریمی با اشاره به خواص تغذیهای اسپیرولینا، توضیح داد که این جلبک سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و آنتیاکسیدان است، اما مصرف بدون کنترل آن میتواند خطرناک باشد. او افزود که احتمال ایجاد آلودگی در طول فرآوری جلبک وجود دارد و مواد سمی مانند سیانوتوکسینها، فلزات سنگین، آفتکشها و میکروسیستین ممکن است باعث مسمومیت، آسیب کبدی، مشکلات گوارشی و حتی خطرات طولانیمدت مثل آلزایمر و پارکینسون شود.
ایرنا نوشت: همچنین کریمی هشدار داد که فیکوسیانین موجود در اسپیرولینا میتواند در برخی افراد ایجاد آلرژی کند و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. بنابراین مصرف خودسرانه یا فرآوردههای غیرمجاز این جلبک بهطور جدی ممنوع است.











