«نه به پلاستیک» در نمایشگاه کتاب تهران

    کد خبر :14964

یک زوج دوستدار محیط زیست با هدف تشویق مردم به استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی، در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اقدام به فروش کیسه های پارچه ای با طرح های بسیار زیبا کرده اند.این زوج که دانشجوی دکترای کارآفرینی دانشگاه تهران هستند، با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم، یک پلاستیک کمتر مصرف کنیم»، کیسه های پارچه ای تولید زنان سرپرست خانوار را با قیمت مناسب به مراجعان نمایشگاه کتاب عرضه می کنند.
نسیم یادگار  می گوید: با هدف کمک به محیط زیست این کیسه ها را در فروشگاه های بزرگ، نانوایی ها و کتابفروشی ها عرضه می کنیم، در این نمایشگاه هم فرصت مناسبی است تا به مردم اعلام کنیم، پلاستیک تا چه اندازه برای محیط زیست مضر است و تبدیل شدن آن به میکروپلاستیک به آب و خاک آسیب می زند.
وی با اشاره به سونامی سرطان در کشور می افزاید: مصرف بی رویه ظروف یکبار مصرف بخصوص پلاستیک های نازک یکی از علل ابتلا به سرطان است، در حالیکه شاهدیم در هر خریدی توسط فروشنده ناآگاه یک کیسه پلاستیکی به مشتری ارائه می شود.
این دوستدار محیط زیست با بیان اینکه مردم زمان خرید درخواست کیسه های پلاستیکی بیشتر از فروشندگان می کنند، ادامه می دهد: شاهد وجود انباری از پلاستیک در منازل هستیم؛ پلاستیک های غیر قابل مصرف که بازگشت آنها به محیط، فرسایش سریع خاک را به دنبال خواهد داشت و 300 سال در طبیعت باقی خواهد ماند.

** هیولایی از پلاستیک در نمایشگاه
فردی که مقدار زیادی از انواع پلاستیک را به بدن و دست و پای خود آویزان کرده به نام «هیولای پلاستیک» در نمایشگاه حرکت می کند و قصد دارد به بازدید کنندگان نشان دهد، دریافت کیسه های پلاستیکی از غرفه ها می تواند به انبوهی کیسه تبدیل شود که پس از مدتی به طبیعت خسارت های جبران ناپذیری را وارد می کند.
یادگار در این باره می گوید: پلاستیک های همراه این هیولا نشان می دهد مصرف یک ماه یک خانواده چهار نفره از کیسه های پلاستیکی چه حجمی از آن را تولید می کند بخصوص پلاستیک های نازک که ارزش بازیافت کمتری دارند و به قول فعالان این حوزه بازیافت آنها به صرفه نیست و بحران محیط زیستی را سبب می شود.
به گفته وی، برای آگاه کردن مردم از بحران پلاستیک و بحران های محیط زیستی باید به گزینه های عملی متوسل شد تا بدون انتظار از دولت، شهروندان خود درگیر این مساله شده و به دغدغه آنها تبدیل شود.
یادگار می گوید: مردم باید کم کم از مضرات استفاده از پلاستیک مطلع شده و این آگاهی را به اشتراک بگذارند تا پویش نه به پلاستیک نتیجه بخش باشد.

** رفتارهای مثبت فرهنگی را رواج دهیم
وی با اشاره به نام موسسه «مانیز» می گوید: این موسسه غیرانتفاعی و با هدف کمک به محیط زیست و توانمندی زنان سرپرست خانوار شکل گرفت؛ زنانی که حداقل توانمندی را در حوزه خیاطی دارند و طی یک دوره یکساله کیسه های پارچه ای ساده دوزی را آموخته و سپس وارد بازار کار می شوند.
یادگار با بیان اینکه در ازای دوخت این کیسه ها دستمزدهای عادلانه ای به این زنان پرداخت می شود، ادامه می دهد :پروژه مانیز کمک می کند تا فضای کسب و کار برای این افراد که در حاشیه هستند فراهم شده و زنان سرپرست خانوار حین فعالیت توانمند نیز بشوند.
این دوستدار محیط زیست با تاکید بر افزایش اعتماد به نفس مردم ابراز امیدواری کرد رفتارهای مثبت فرهنگی نظیر احترام به محیط زیست در میان مردم بیش از پیش تقویت شود.
سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 13 اردیبهشت ماه در شهر آفتاب آغاز شد و امروز(شنبه) پایان می یابد.

1
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. مسعود نیکو گفت:

    درود بر شما ،
    فکر میکنم بهتر بود اندکی هم در باره کسی که این کاراکتر را بازی کرد توضیح میدادید و یا حد اقل ایشان را با ” فردی که …. ” خطاب نمیکردید .
    همکاری ای که با گروه مانیز شد ارزش این را داشت که اهداف هیولای پلاستیکی رو هم از این اجرا بدانید .

    باعث خوشحالیست اگر پیگیری بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید