نمکی: تغییرات قیمتی داروهای تک نسخهای پیگیری میشود
وزیر بهداشت گفت: حدود ۹۷ درصد داروها به دست تولیدکنندگان داخل تولید میشود و حدود سه درصد وارد می شود که امید است در قالب یک برنامه زمانبندی شده تا پایان دولت دکتر روحانی بتوانیم قسمت اعظم این سه درصد را نیز در کشور تولید کنیم.
سعید نمکی در حاشیه افتتاح شرکت داروسازی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخشی از محصولات از نظر اقتصادی و میزان مصرف در حدی نیست که خط تولید آنها راه بیفتد که معمولا وارد می شوند و غیر از این داروها که تولید آنها در داخل از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، امیدواریم مابقی این سه درصد را در دو سه سال آینده با امکاناتی که برای تولیدکنندگان فراهم شده و حمایتهایی که انجام می شود در داخل بتوانیم بسازیم.
وی با بیان اینکه در اکثر موارد در حوزه تکنولوژی تولید دارو مشکلی نداریم گفت: دست تولیدکنندگان و شرکتهای دانش بنیان را باز گذاشتهایم که اگر نقصی در خط تولید وجود داشته باشد، آنرا با نوآوری و جوینت های بیرونی برطرف کنند.
نمکی در ادامه اظهار کرد: ظرفیتهای بسیار بالایی در استان مرکزی در حوزه تولید دارو وجود دارد و امید است با همت استاندار و مسئولان محلی این ظرفیت ها افزایش یابد. بعضی از مواد اولیهای که امروز در این شرکت تولید می شود قبلا وارد می شدند و خوشبختانه امروز تعداد قابل توجهی از مواد اولیه به اندازهای تولید می شود که فراتر از میزان مصرف داخل است و قابلیت صادرات دارد.
وی با بیان اینکه داروهای خاص با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می شوند و افزایش قیمت قابل توجهی نداشتهاند، افزود: بعضی از داروها که به عنوان داروهای تک نسخهای محسوب می شوند و شاید ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها ندادهایم در بازار ممکن است تغییرات قیمتی داشته اند که پیگیری می شود در مورد آنها نیز فشاری به مردم نیاید.
نمکی درخصوص گزارشی که قرار است درخصوص ارز مصرف شده برای دارو تهیه شود، گفت: در این خصوص ۵ هیات مشخص شده اند و از روزی که بنده به وزارتخانه آمده ام روی این موضوع کار می کنند. خوشبختانه گزارش در حال تکمیل است و بخشی از آن تکمیل شده که براساس آن برخی افرادی که تخلف کرده بودند که به قوه قضائیه معرفی شدهاند و امید است تا پایان مرداد این گزارش تکمیل شود و قطعا به رسانهها و مردم اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی درخصوص طرح تحول سلامت نیز گفت: در مرحله دوم طرح تحول بستههایی از طرح تحول مثل ماندگاری کادر پزشکی در نقاط محروم و کاهش پرداخت از جیب بیمار و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج را ادامه می دهیم و در کنار آن تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر بستری از برنامههای ماست. طرح ملی کنترل فشار خون را در یک بسیج ملی دنبال کردیم و بعد از آن طرحهای بسیج دیگر درخصوص بیماریهای واگیر و غیرواگیردار را دنبال خواهیم کرد و دنبال این هستیم که امسال اینکار شروع شود و هر خانه یک پایگاه سلامت باشد و با استفاده از سلامت یار یا کسی که بتواند از درون خانواده به ما کمک کند سلامت را جامعه محور کنیم که جزئیات این طرح را بهزودی با رسانه ها مطرح خواهیم کرد.