نمکهای فانتزی تهدیدی برای سلامت

رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با تأکید بر لزوم استفاده از نمک یددار و تصفیهشده هشدار داد.
وی گفت: مصرف نمکهای فانتزی همچون «نمک دریا»، «نمک صورتی» و «نمک آبی» میتواند خطرناک باشد؛ چرا که این محصولات به دلیل وجود فلزات سنگین نظیر سرب، جیوه و آرسنیک احتمال بروز مشکلاتی مانند بیشفعالی و اوتیسم در کودکان را افزایش میدهند.
دکتر منصور رضایی ضمن انتقاد از تبلیغات گمراهکننده این محصولات در بازار و فضای مجازی گفت: بسیاری از این تبلیغات توسط افراد فاقد دانش علمی و برخلاف دستورالعملهای وزارت بهداشت منتشر میشود.
وی توضیح داد: نمک باید حتماً تصفیه شود تا ناخالصیها و فلزات سمی آن حذف گردد. از سوی دیگر، خاک ایران از نظر ید و سلنیوم فقیر است؛ بنابراین افزودن ید به نمک و توزیع آن در سطح کشور یک ضرورت است.
این متخصص درباره نحوه مصرف صحیح نیز یادآور شد: ید مادهای حساس و فرار است و باید نمک یددار در ظروف خشک و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. همچنین توصیه میشود افزودن نمک یددار در پایان پخت غذا صورت گیرد تا خاصیت آن از بین نرود.











