نماینده ای که برجام را در مجلس آتش زد : دولت باید صادقانه بپذیرد راهی که رفته اشتباه بوده
![نماینده ای که برجام را در مجلس آتش زد : دولت باید صادقانه بپذیرد راهی که رفته اشتباه بوده](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2018/05/17-18.gif)
پس از اعلام خروج آمریکا از برجام از سوی «ترامپ»، واکنشهای متفاوتی در ایران دیده شد؛ همانشب رئیسجمهوری در نطق زنده تلویزیونی اعلام کرد فرصتی چندهفتهای به وزارت خارجه میدهد تا با دیگر طرفهای برجام مذاکره کند و معلوم شود آیا منافع ملی ایران با ماندن در برجام بدون آمریکا تأمین میشود یا خیر.
این سخنان واکنشهای متفاوتی داشت؛ عدهای هلهلهکنان به استقبال خروج آمریکا رفتند و از این تصمیم اعلامی از سوی روحانی انتقاد کردند؛ برخی نیز آن را عاقلانه دانستند.
«شرق» در گفتوگو با «محمدجواد ابطحی»، عضو فراکسیون «ولایی» و دومین نفری که دیروز برای آتشزدن پرچم آمریکا به سمت تریبون مجلس رفت، نظراتش را دراینباره جویا شد.
آیا جریانی میخواهد از دولت انتقام بگیرد؟
این به صلاح نیست؛ آمریکا یکی از اهدافش ایجاد تفرقه در ایران است. ما باید حواسمان جمع باشد. اما دولت باید صادقانه بپذیرد راهی که رفته اشتباه بوده.
بالاخره راهی که رفته تصمیم کلیت نظام بوده.
نه؛ بارها آقا گفت به ریشتان میخندند. اصرار اینها بود. آقا گفت این تجربه بدی نیست؛ بگذارید خودشان به نتیجه برسند. مثل بچهای که میگوییم نرو آنجا آتش است، اما گوش نمیدهد؛ خب برود بسوزد تا بفهمد.
ماندن در برجام را تصمیم دولت میدانید یا کلیت نظام؟
تصمیم رئیسجمهوری و دولت است.
بر چه اساسی میگویید؟
مؤلفههایی که آقا گفتند و صحبتهایی که کردند و گفتند سگ زرد برادر شغال است؛ بنابراین تصمیم را تصمیم کلیت نظام نمیدانیم.
یعنی تصمیم رهبری یک چیزی بوده و دولت چیز دیگری ؟
بله؛ «لا رأی لمن لا یطاع»، حضرت علی هم همینطور بود؛ تصمیمش چیز دیگری بود، اما تصمیم دیگری میگرفتند.
مگر این تصمیمها توسط مقامات بلندپایه گرفته نمیشود؟
خیر؛ وقتی رهبر را تنها بگذاریم همین است دیگر.
چه کسی تنها گذاشت؟
همین ماها؛ منِ مجلس. مجلس چقدر کمک کرد؟ ۲۰ دقیقهای تصویب کرد و رفت. آقا شروط را گذاشت؛ عمل کردند؟ خود ظریف گفت ما از خط قرمزهای رهبری هم عبور کردیم؛ خودش گفت. دیگر آقا چهکار کند؟
چطور میشود تصمیمهای قبلی مربوط به کلیت نظام باشد، ولی این تصمیم کلیت نظام نباشد.
نیست؛ ما خیلی جاها داریم که متأسفانه بخشی از نظام ساز خودش را زده. در مسائل مختلف دیدهایم. اگر آقا فصلالخطاب بود، به مشکلات دچار نمیشدیم. چرا آمریکاییها سعی میکنند فصلالخطاب را بزنند؟
اما رهبری نرمش قهرمانانه را مطرح کردند.
بله اما در چه حد؟ رهبری توضیح داد؛ نرمش قهرمانانه به این معنی نیست که از اصول عقبنشینی کنند. این تغییر تاکتیک بود نه تغییر استراتژیک.
رئیسجمهوری و تیم مذاکرهکننده همیشه تأکید دارند که رهبری را در جریان قرار میدادند.
اتفاقا یکی از بدبختیهای ما همین عملیات روانی آقای رئیسجمهوری است؛ چیزی میگوید و خودش فضا را ایجاد میکند و فضا را میگیرد؛ مثلا میگوید ما میخواهیم با جهان تعامل کنیم، اینهایی که نمیگذارند! خب بگو چه کسی نمیگذارد؟ فضاسازی میکند.
خب برای آنها که کاسبان تحریم نام گرفتند،برجام خسارت محض بود.
همانطور که جمع شدن دلار قاچاق از بازار هم خسارت است.چون باهمین دلارها کالای قاچاق وارد کشور میشد.اگرچه انها که به دنبال وارد کردن کالای قاچاق هستند، دلار پیدا میکنند اما نباید با پول نفت مردم این کار انجام شود.
اکنون که دولت قادر به مقابله با برداران قاچاقچی نیست…!!!محدودکردن دسترسی این عزیزان قاچاقچی به دلار ممکلت یکیاز راهای محدودکردن ورودکالای قاچاق محسوب میشود.
واما برجام.
آمریکا از برجام خارج شد.
چرا؟
چون میگوید که برجام فقط منافع و خواسته های ایران را تامین کرده است.
خب اگر برجام برای آمریکا خوب بود،آیا از برجام خارج میشد؟
مسلماً نه
این حضرات که اکنون هلهله و شادی میکنندفکر میکنند که شرلط به زمان قبل از برجام باز میگردد، در خزانه به رویشان بازشده واز بیت المالو جیب مردم دوباره منتفع میگردند.
اما اینبار خوابشان تعبیر نخواهد شد.
بقیه حرف بیخود است.