نقش کاکوئو در سلامت قلب و عروق
شکلات های کاکائویی از محبوب ترین فراورده های دانه های گیاهی کاکائو است. این ماده مصرفی دارای ویتامین های مختلف و مواد مغذی بسیاری است که از شایع ترین آنها می توان به ویتامین K، ویتامین A، ویتامین E اشاره کرد.
مطالعات نشان میدهند که کاکائو میتوانند فشار خون و سفتی شریانی را مانند بهترین داروهای فشار خون کاهش دهد. با این حال، دانشمندان نگرانی هایی داشتند که مصرف کاکائو در زمانی که فشار خون شما طبیعی یا پایین است، می تواند آن را بیش از حد کاهش دهد.
اکنون، یک مطالعه جدید نشان می دهد که جای نگرانی وجود ندارد. محققان استرالیایی می گویند: «کاکائو تنها زمانی فشار خون را کاهش می دهد که به طور غیر طبیعی بالا باشد». مطالعه جدید اشاره میکند که آزمایشهای قبلی تنها تأثیر مفید کاکائو بر قلب را تحت شرایط کاملاً کنترل شده بررسی کردهاند. این موضوع باعث میشود که مشخص نباشد آیا کاکائو در افراد سالم نیز فشار خون را کاهش میدهد یا خیر. برای افرادی که عاشق شکلات هستند، این بدان معنا نیست که شما باید به فروشگاه بروید و یک جعبه شکلات بخرید.
شکلاتی که حاوی سطوح بالاتری از کاکائو است مفیدترین است؛ اما فراموش نکنید که خوراکی های شکلاتی می توانند حاوی سطوح بالایی از قند و چربی نیز باشند که این به نوبه خود مضر است. تیمی از محققین می گویند که مطالعه آنها یکی از اولین مطالعاتی است که مصرف کاکائو و تأثیر آن بر قلب را در یک سناریوی واقعی بررسی می کند. کریستین هیس، استاد پزشکی قلب و عروق، در یک بیانیه دانشگاهی می گوید: «فشار خون بالا و سفتی شریان خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را در افراد افزایش می دهد، بنابراین بسیار مهم است که روش های ابتکاری برای درمان چنین شرایطی را بررسی کنیم».
تاثیر مثبت فلاوانول های کاکائو بر سیستم قلبی عروقی ما، غیرقابل انکار است. پزشکان اغلب می ترسند که برخی از قرص های فشار خون باعث شود فشار خون در برخی روزها بسیار کاهش یابد. آنچه دانشمندان به آن دست یافته اند، نشان میدهد که فلاوانولهای کاکائو تنها در صورت افزایش فشار خون، فشار خون را کاهش میدهند.