نشست شورای امنیت درباره سوریه

    کد خبر :632356

شورای امنیت سازمان ملل نشستی را درباره اوضاع انسانی در سوریه برگزار کرد. در این نشست نمایندگان سوریه و ترکیه در نخستین برخوردشان در جریان نشست روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه اظهارات تندی را علیه یکدیگر ایراد کردند.

 

به گزارش بازتاب، به نقل از اسکای نیوز، شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه نشستی را درباره اوضاع انسانی سوریه و عملیات اخیر ترکیه در شمال این کشور موسوم به ” چشمه صلح” برگزار کرد.

 

در این نشست مشاور ویژه هیات آمریکا در سازمان ملل از اعلام توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه استقبال کرده و گفت کشورش تحریم‌های اعمال شده علیه ترکیه به خاطر این حمله را لغو کرده است.

 

وی گفت این عملیات باعث آوارگی ۱۸۰ هزار سوری از منازلشان شده است و توافق آمریکا و ترکیه درباره عملیات نظامی ترکیه زمینه‌ساز صلح و سازش در منطقه است.

 

این مقام آمریکایی نسبت به پایبندی ترکیه و کردهای سوریه به آتش‌بس ابراز امیدواری کرد.

 

در این نشست بشار جعفری، سفیر دائم سوریه در سازمان ملل و فریدون سینرلی اوغلو، همتای ترک وی در نشست شورای امنیت در پی تجاوز نظامی اخیر ترکیه به شمال سوریه با یکدیگر بحث کردند.

 

الجعفری در این نشست گفت: سوریه به شدت حمله ترکیه به خاکش را محکوم می‌کند این عجیب است که ترکیه از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل درباره دفاع قانونی از خود برای توجیه عملیات نظامی‌اش در شمال سوریه استفاده می‌کند.

 

وی همچنین خواهان احترام کامل به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورش شده و بر لزوم خروچ نیروهای خارجی غیر قانونی از خاک سوریه تاکید کرد.

 

در مقابل سفیر ترکیه گفت: مخالف هرگونه تحریف در عملیات مبارزه با تروریسم که ما در شمال سوریه آغاز کردیم هستم و تلاش برای “دشمنی جلوه دادن ” آن را رد می‌کنم.

 

وی مدعی شد این مساله به عملیات محدود علیه تروریسم مربوط می‌شود که هدفش تضمین امنیت و صلح و وحدت در سوریه است و این عملیات جز تروریست‌هاو پایگاه‌ها و سلاح‌هایشان کس دیگری را هدف نگرفته بود.

 

سینرلی اوغلو خاطر نشان کرد: تنها راهکار دائم برای تندروهای خارجی و خانواده‌های زندانی‌شان در سوریه بازگشت آن‌هخا به کشورشان است و محرومکردن مردم از تابعیتشان راه خوبی برای مبارزه با تروریسم نیست.

 

پیشتر وزیر دفاع آمریکا هشدار داده بود ترکیه به خاطر اشغالگری نظامی در سوریه و توافقش با روسیه درباره گشت زنی مشترک در منطقه “امن” در مسیر “اشتباه” قرارد دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید