نشست سه جانبه مشاوران امنیت ملی آمریکا، روسیه و اسرائیل/ چگونه شکست خورد؟

    کد خبر :563295

روز سه شنبه نشست امنیتی میان مقامات رژیم صهیونیستی، روسیه و آمریکا در قدس اشغالی با محوریت خروج نیروهای خارجی از خاک این کشور برگزار شد. نشستی که با ابتکار اسرائیل و برای مقابله با ایران برگزار شد اما به نظر می رسد منجر به نتیجه ای مطلوب برای واشنگتن و تل آویو نشد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این نشست عنوان کرد: ما برای خارج کردن نیروهای خارجی که پس از سال ۲۰۱۱ وارد سوریه شده‌اند، هماهنگی‌ خواهیم کرد.

وی مدعی شد: اصول خوبی برای همکاری میان سه طرف وجود دارد. ما خواهان دست‌یابی به مکانیزم مشترکی برای تحکیم امنیت در خاورمیانه هستیم.

نخست وزیر اسرائیل مدعی شد، روسیه، اسرائیل و آمریکا خواهان صلح برای سوریه هستند و خروج تمام نیروهای خارجی به نفع این سه طرف و خود سوریه است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عنوان سخنران بعدی، با افراطی خواندن جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرد: «این نشست نمی‌توانست در موقعی بهتر از زمان خاص کنونی برگزار شود. زیرا رژیم رادیکال ایران و نواب آن مجددا دور جدیدی از خشونت‌ها را در خارج از مرزهای خود آغاز کرده در حالی که اقتصاد آن رو به فروپاشی بوده و فساد (دولتی) در بیشترین سطح خود است»

بولتون با متهم کردن ایران به «منبع ستیزه‌جویی» در منطقه غرب آسیا، مدعی شد: «آنها از تروریست‌های حزب‌الله در لبنان و رژیم اسد در سوریه حمایت کرده، گروه‌های شبه‌نظامی در عراق را تسلیح کرده، به حوثی‌ها در یمن سلاح رسانده، از اقدامات تروریستی علیه نیروهای آمریکایی در افغانستان حمایت کرده و بازار نفت جهانی را تهدید می‌کنند. هم‌اکنون که صحبت می‌کنیم، دیپلمات‌های آمریکایی در خاورمیانه مشغول مذاکره و تلاش برای یافتن راهی به سمت صلح هستند. سکوت ایران در واکنش به آن، کر کننده است».

به گزارش تابناک، وی با متهم کردن ایران به حمله به نظامیان و دارایی‌های آمریکا در منطقه، اظهار داشت: «اما مهمترین تهدید ایران، تلاش برای ساخت سلاح اتمی دوربرد است. هیچ مدرک آشکاری از اینکه ایران دست از این هدف برداشته، وجود ندارد».

بولتون با تکرار این ادعا که ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی است، گفت: «در چند روز یا چند هفته آتی، ایران از سقف هسته‌ای تعیین شده (برای اورانیوم غنی‌شده) در توافق ناقص سال 2015 عبور می‌کند». اعتراض بولتون در حالی است که آمریکا بیش از یک سال پیش به‌صورت یکجانبه از برجام خارج شده است.

بعد از بولتون، دبیر شورای امنیت ملی روسیه به سخنرانی پرداخته و مانند نشست خبری روز گذشته با تمرکز بر موضوع سوریه حتی اشاره‌ای هم به نگرانی‌های رژیم صهیونیستی درباره ایران نکرد.

پاتروشف با بیان اینکه سوریه در تمرکز اصلی این نشست سه‌جانبه قرار دارد، توضیح داد: «می‌خواهیم شاهد سوریه‌ای دارای صلح، رفاه و مستقل باشیم. کشورهایی که در این نشست شرکت کرده‌اند باید در این هدف مشترک باشند».

وی ضمن تهدید مشترک خواندن نبرد در سوریه، اضافه کرد: «روسیه در مبارزه با تروریست‌ها و داعش پیش‌رو است. تهدید داعش اکنون به دیگر کشورها منتقل شده است. روسیه به همراه ایران مشغول مبارزه با تروریسم است. ما گام‌های مشترکی برداشته‌ایم».

دبیر شورای امنیت ملی روسیه با بیان اینکه مسکو نگرانی‌های تل‌آویو از جنگ کنونی در سوریه را درک می‌کند، ادامه داد: «باید امنیت اسرائیل تضمین شود زیرا 2 میلیون روسی در آنجا زندگی می‌کنند. اما باید دیگر قدرت‌های منطقه‌ای را نیز در نظر داشت. اگر ما به آنها بی‌اعتنایی کنیم، به هیچ نتیجه‌ای نخواهیم رسید».

در رابطه با این نشست چند نکته قابل توجه بوده است:

اختلاف نظر در مورد موضوع نشست: پیشتر نخست‌وزیر اسرائیل و دبیر شورای امنیت ملی روسیه در حالی در نشستی خبری پیش از انجام مذاکرات در فلسطین اشغالی شرکت کردند که اختلاف‌نظر میان آن‌ها درباره ایران مشهود بود. نتانیاهو پیشتر تاکید کرده بود موضوع ایران در اولویت گفتگوها با این مقام عالی‌رتبه امنیتی روس است، اما پاتروشف تاکید کرد که سوریه در دستورکار آن‌ها قرار دارد. این مسئله مورد توجه رسانه‌های اسرائیلی قرار گرفت و نوشتند: «در حالی که نتانیاهو از وجود تهدید فوری و ترس از حضور ایران در سوریه صحبت کرد، اما پاتروشف فقط درباره جنگ با تروریست‌ها در سوریه گفت و حتی یک کلمه هم درباره ایران حرف نزد».

اختلاف در مورد حضور ایران در سوریه: در حالی که آمریکا و اسرائیل یکی از اهداف برقراری این نشست را تعیین دستورکار مشترکی برای خروج نیروهای ایرانی از سوریه عنوان کرده بودند، مشاور امنیت ملی روسیه حضور ایران را در راستای مبارزه به تروریسم در سوریه ضروری دانسته است.

اطلاع ایران از نتایج نشست: پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه چند روز پیش از این نشست، در دیدار با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که در روسیه حضور داشت تاکیده کرده بود: نتایج نشست سه‌جانبه مقامات عالی امنیت ملی روسیه، آمریکا و اسرائیل را به جمهوری اسلامی ایران که شریک راهبردی ما در منطقه است، ارائه خواهیم کرد. لذا، به نظر می رسد روس ها هرگونه اقدامی که ممکن است منجر به بدبینی ایران شود خودداری می کنند.

به طور کلی، به نظر می رسد نشست سه جانبه آمریکا، روسیه و اسرائیل نتوانست اهداف و منافع آمریکا و اسرائیل در راستای بیرون راندن ایران از سوریه و تقابل میان تهران-مسکو را محقق کند و اختلافات میان سه کشور در مورد ایران تاحدود زیادی مشهود بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید