نشخوار ذهنی را جدی بگیرید

    کد خبر :1155003
نشخوار ذهنی

یک روان‌شناس بالینی با اشاره به نشخوار فکری یا همان درگیری ذهنی مداوم با افکار منفی، تأکید کرد که این پدیده به‌تنهایی اختلال روانی محسوب نمی‌شود اما می‌تواند هشداردهنده‌ی وجود بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس فکری یا اختلال استرس پس از سانحه باشد.

دکتر مریم سلمانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: در نشخوار ذهنی، فرد دائماً درگیر مرور اتفاقات گذشته یا نگرانی از آینده است، که این مسئله می‌تواند منجر به اختلال خواب، خستگی ذهنی و کاهش کیفیت زندگی شود.

وی افزود: اگرچه این وضعیت باعث اختلالات شدید روانی مانند جنون نمی‌شود، اما در صورت بی‌توجهی ممکن است زمینه‌ساز بروز مشکلات جدی‌تر مانند افکار خودکشی یا افت عملکرد روزمره شود.

این روان‌شناس بالینی بهترین روش درمان را مراجعه به روان‌شناس یا روان‌پزشک دانست و گفت: درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از مؤثرترین رویکردها برای مدیریت نشخوار فکری است.

به گفته سلمانیان، نقش اطرافیان نیز در حمایت از فرد اهمیت بالایی دارد؛ آنان باید با همدلی، فرد را به درمان تشویق کرده و از قضاوت یا سرزنش او پرهیز کنند.

به گزارش مهر، او هشدار داد: نشخوار فکری نشانه‌ای از یک مشکل عمیق‌تر است و باید آن را جدی گرفت تا از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود.

 

 

 

 

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید