نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی ۸درصد است

    کد خبر :56683

 

رئیس سازمان امور مالیاتی، در صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه گذاری و در جمع مدیران عامل شرکت های بزرگ بورسی کشور برگزارشد گفت: نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی، ۸ درصد است که در برنامه ششم باید به ۱۱ درصد برسد.

به گزارش اقتصاد آنلاین ، بیست و هشتمین نشست صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با موضوع تاثیر سیاست‌های مالیاتی بر بازار سرمایه برگزار شد. در این نشست که با حضور سعید اسلامی بیدگلی دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری، علی سعیدی عضو هیات مدیره سازمان بورس، سیدکامل تقوی نژاد رییس سازمان امور مالیاتی کشور و جمعی از مدیران ارشد بازار پول و سرمایه و نهادهای مالی و اقتصادی برگزار شد، درباره مشکلات مالیاتی نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه بحث و گفتگو شد.

سعید اسلامی بیدگلی طی سخنانی درگذشت دکتر مریم میرزاخانی ریاضی‌دان برجسته کشورمان را تسلیت گفت و عنوان کرد: ضایعه دردناک درگذشت دانشمند جوان، پروفسور مریم میرزاخانی همه ایرانیان دلسوز و از جمله فعالان بازارهای مالی و همکاران من در کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران را اندوهگین کرد.

وی بیست ‌و هشتمین نشست صبحانه کاری بازار سرمایه ایران را با ادای احترام به این ریاضی‌دان برجسته آغاز کرد و گفت: به‌ نمایندگی از همه مدیران و کارشناسان بازار سرمایه این ضایعه اسفناک را به خانواده ایشان و جامعه علمی کشور تسلیت عرض می‌کنم.

اسلامی بیدگلی ادامه داد: همگی با مشکلات اقتصادی کشور آشنا هستیم و امید است برگزاری نشست هایی از این دست بتواند در حل برخی مسائل بازار راهگشا باشد. دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران با اشاره به اینکه برخی از این مشکلات سال‌ها است که گریبانگیر بخش‌های مختلف اقتصاد ایران هستند، گفت: همه ما، با امید هر روزه به بهبود شرایط، به فعالیت می‌پردازیم و به‌ خوبی آگاه هستیم که برخی از این مسائل جز در سایه همفکری و اجماع پژوهشگران، مدیران، فعالان و سیاست‌گذاران حل نخواهد شد. در این شرایط البته اندک هستند مدیران ارشدی که خود را پاسخگو می‌دانند و تلاش می‌کنند با ایجاد شبکه همفکری و گفتگو مسیر توسعه را هموارتر سازند.

وی افزود: امیدواریم این نشست سرآغازی باشد برای ایجاد همکاری‌های گسترده‌تر بین بازار سرمایه و سازمان امور مالیاتی کشور و از بستر این همکاری‌ها راه‌کارهایی برای توسعه بازارهای مالی و رفع برخی ابهامات فراهم شود. امیدواریم فعالان بازار هم با اندیشه‌ای گشاده و چشم‌های باز از این فرصت درجهت توسعه بازارهای مالی استفاده کنند.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه همه ما می‌دانیم که سال‌هاست هم اندیشمندان و پژوهشگران و هم مدیران ارشد و سیاست‌گذاران بر توسعه بازار سرمایه کشور تأکید دارند، افزود: بازار سرمایه کشور به‌ عنوان یکی از ارکان لازم برای توسعه کسب‌ و کار و افزایش شفافیت در اقتصاد ایران، طی سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است و البته که راهی بسیار طولانی پیش رو دارد. از عمر قانون بازار اوراق بهادار و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید تنها چند سالی گذشته است. در این شرایط هم برای توسعه و بهبود عملکرد ابزارها و نهادهایی که تاکنون راه‌اندازی شده است و هم برای ایجاد شرایطی مهیا برای راه‌اندازی ابزارها و نهادهای جدید، نیاز به همکاری و همفکری گسترده در همه امور و از جمله در امور مالیاتی است.

وی ادامه داد: هم فعالان بازارهای مالی و طراحان ابزارها باید الزامات مالیاتی را بشناسند و هم کارشناسان و ممیزان مالیاتی باید با ماهیت و کارکردهای این الزامات توسعه بازارهای مالی کشور آشنا باشند. از اینرو شاید پیشنهاد تشکیل کارگروه مالیاتی بازار سرمایه که چندی است در میان فعالان بازار زمزمه می‌شود، جدی‌تر شده و همچنین حضور اعضای کمیته فنی سازمان امور مالیاتی در این کارگروه بتواند از سختی راه بهبود عملکرد و توسعه ابزارهای مالی بکاهد.

وی خاطرنشان کرد: این نشست با هدف افزایش تعامل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان امور مالیاتی برگزار شد. کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به روال چندین جلسه گذشته خود، نتایج این نشست و گفتگو را در قالب بیانیه یا نامه‌ای به مدیران و سیاست‌گذاران اعلام خواهد کرد.

در ادامه این نشست، سید کامل تقوی نژاد با اشاره به موضوعات مالیاتی حوزه مالیاتی مربوط به بازار سرمایه گفت: در حال حاضر، ٥٠ درصد درآمدهای دولت از طریق مالیات تامین می شود و آثار مثبت آن در بودجه جاری کشور مشهود است.

وی ادامه داد: تکمیل طرح جامع نظام مالیاتی، شامل اصلاح قانون مالیات های مستقیم، تسهیل دسترسی به آمار و اطلاعات مالی و مالیات بر ارزش افزوده از مهمترین این اقدامات بود.

رییس سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان قصد نداریم مالیات غیر منطقی دریافت کنیم، افزود: سازمان امور مالیاتی تمام تلاش خود را برای دریافت تعاملی مالیات به کار برده است. هدف سازمان امور مالیاتی این است که مالیات شرکت های متوسط و کوچک کاملا تعاملی دریافت شود. ٣٠ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شده و ما باید با استفاده از ابزارهای نوین و تعاملات بیشتر این میزان را به حداقل برسانیم.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی حقوق مردم و دولت را مراعات خواهد کرد، گفت: مهمترین اصل ما افزایش اعتماد است. تقوی نژاد افزود: توسعه بازار سرمایه کشور و تامین مالی کم هزینه بنگاه های اقتصای توسعه اقتصاد را به همراه دارد.

در ادامه این نشست، علی سعیدی معاون سازمان بورس با تاکید بر اینکه این نشست افزایش تعامل میان سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان امور مالیاتی و همچنین نهادهای سرمایه گذاری و فعال در بازار سرمایه را رقم می زند، گفت: امروز بازار سرمایه شاهد ظهور ابزارهای نوین و نهادهای مالی متکثر است و این رشد و تکثر به تدوین مبانی جدید و درک مشترک بیشتر نیاز دارد.

عضو هیات مدیره سازمان بورس ادامه داد: آشنایی همه نهادهای اقتصادی از جمله سازمان امور مالیاتی با شرایط، ابزارها و نهادهای مالی جدید بازار سرمایه به یک ضرورت تبدیل شده است.

سعیدی اضافه کرد: به نظر می رسد در این شرایط می توان با همکاری مشترک سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان امور مالیاتی، کانون کارگزاران و کانون نهادهای سرمایه گذاری اداره یا شعبه تخصصی بازار سرمایه در سازمان امور مالیاتی تشکیل داد تا پرونده های مالیاتی حوزه بازار سرمایه به شکل کاملا تخصصی بررسی شود.

وی افزود: اشکالات برخی قوانین و نحوه اجرای آن از مهمترین مسایل امروز بازار سرمایه است و نیاز به اصلاح دارد که می توان با تشکیل یک کارگروه مشترک آنها را حل کرد.

معاون سازمان بورس تاکید کرد: حل مسائل بازار سرمایه، تسهیل فرآیند تامین مالی بنگاه های تولیدی، افزایش اشتغال و تولید را به همراه دارد و در نهایت به رشد اقتصادی کشور منجر می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید