نحوه بانکداری در کشور، ما را به رونق تولید نمیرساند
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: این نحوه بانکداری کشور، ما را به رونق تولید نمیرساند. پولها باید برای حوزه تولید به بازار سرمایه سوق داده شود و بانکها نیز کار بانکداری اصلی خود را انجام دهند.
سعید باستانی درباره شعار سال که”رونق تولید” است، اظهار کرد: این شعار دو جنبه دارد، یک جنبه ادامه شعارهای اقتصادی چند سال اخیر یعنی حمایت از کالای ایرانی و اقتصاد مقاومتی است و جنبه دیگر نیز کلیدواژه مقابله با تحریم در سال ۹۸ است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنها راه برونرفت از تحریم، رونق تولید است، عنوان کرد: برای اینکه این طرح جامه عمل بپوشد و این شعار محقق شود، چند مورد را باید در سال ۹۸ در مجلس و دولت پیگیری کرد. برخی کارها پیگیری مجدانه قانونی در مجلس را میطلبد و بخشی نیز نیاز به حوزه اجرا دارد. در حوزه مجلس وظیفه اصلی اصلاح نظام بانکی است که این نحوه بانکداری ما را به رونق تولید نمیرساند. پولها باید برای حوزه تولید به بازار سرمایه سوق داده شود و بانکها نیز کار بانکداری اصلی خود را انجام دهند، این یکی از موارد ویژه و خاص است.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته بعدی یارانههای پنهان است که باید در کشور سروسامان داده شود. این یارانههای پنهان بخش عمدهای از موانع تولید هستند. اگر این یارانهها به درستی به سمت تولید سوق داده شوند، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
وی اضافه کرد: نکته بعدی در زمینه تولید که در بهبود وضعیت نقش موثری ایفا میکند، ایجاد سیستم هایی است که به حوزههایی چون مالیات و گمرکات کمک میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه اجرایی باید سامانه جامع تجارت الکترونیک نیز عملیاتی شود، تصریح کرد: ۱۳ زیرسامانه به این سامانه متصل بوده که شامل گمرکات، راهداری، انبارها و صندوقهای مکانیزه فروش است که این اتفاق باید در حوزه تولید و عرضه رخ دهد.
باستانی بیان کرد: این موارد الزامات رونق تولید است یعنی برای اینکه تولیدی در کشور اتفاق افتاده و رونق بگیرد، این زیرمجموعهها باید اصلاح شود که یا در مجلس نیاز به قانونگذاری دارد، مانند طرح اصلاح نظام بانکی و یا اجرایی است مانند سامانه جامع تجارت الکترونیک که در حوزه دولت قرار دارد. اگر بخواهیم این شعار تحقق پیدا کند، این موارد الزاماتی است که باید اجرا شود و بدون اصلاح این موارد به رونق تولید دسترسی پیدا نمیکنیم.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تولیدکنندگان عامل اصلی مولد هستند، عنوان کرد: دولتها، مجلس و حاکمیت نقش تسهیلگر دارند و اگر دولتها بخواهند تسهیلگری کنند، باید قانون کار را اصلاح و مالیاتها را شفافتر و دقیقتر کنند که به سامانه جامع تجارت الکترونیک مربوط میشود. اگر دولتها این وظیفه تسهیلگری خود را انجام دهند، تولیدکننده قادر است تولید خود را به درستی به انجام برساند.