موسسه واشنگتن: ولیعهد سعودی اهتمامی به قدس ندارد

    کد خبر :174842

موسسه واشنگتن در گزارشی با عنوان’ تعامل عربستان در سیاست خارجی با موضوع قدس’ ضمن ابراز تعجب از اینکه ریاض این مساله مهم را نادیده می گیرد و قدس از موضوعات مشترک دیدارهای مقامات عربستانی وآمریکایی نیست، اعلام کرد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی اهتمامی به قدس ندارد.

«رابرت ساتلوف» مدیر اجرایی موسسه واشنگتن، در گزارشی اعلام کرده است که قبل از صدور بیانیه ترامپ مبنی بر شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، در ریاض بوده و آنها پنج ساعت را در دیدارهای خود با سه وزیر عربستانی مختلف گذراندند و همه چیز اعم از بحران یمن، قطر و لبنان تا چشم انداز 2030 و آرزوهای عربستان را بررسی کردند اما به موضوع قدس نپرداختند.
ساتلوف افزود: کار به یوسف بن احمد العثیمین دبیر کل سازمان همکاری اسلامی که نسبت به نقش خود درباره دفاع از مسجد الاقصی و قدس سکوت اختیار کرده بود، کشید، آنچه موجب تعجب من شد این است که رئیس این سازمان حامل پیام بسیار متفاوتی بود که کلمه قدس ابدا به لب های وی نیامد.
ساتلوف گفت که العثیمین از رابطه دوستانه خود با خاخام های اروپا وآمریکا و سفر اخیر خود برای بازدید از کلیسایی در پاریس وگفت وگو میان ادیان با افتخار یاد کرد.
مدیر اجرایی موسسه واشنگتن تصریح کرد: مشخص نیست که قدس به عنوان یکی از موضوعات مشترک در دیدار های رسمی مقامات عربستانی وآمریکایی مطرح شده باشد.
به گزارش ایرنا ،وی ادامه داد: می خواستیم ریاض را با تصور واضح نسبت به مساله قدس ترک کنیم. به همین دلیل از آنها سوال کردم و برای حفظ میزان محرمانه بودن آن، هرگز مستقیما از آن اقتباس نخواهم کرد اما می توانم با یک کلمه بگویم، این امر حاکی است از نا امیدی وی( بن سلمان) درباره تصمیم ترامپ، کلامی است که امکان دارد، به سرعت، به عمل مشترکِ ریاض و واشنگتن برای جلوگیری از پیامدها و بازگشت امید به عملیات صلح اسرائیلی – فلسطینی تبدیل شود.
نویسنده آمریکایی ادامه داد: در سایه واضح ترین رابطه آمریکا با جهان عرب طی چند دهه ، محمد بن سلمان چشم انداز های بسیار متفاوتی از رابطه عربستان وآمریکا و امکان همکاری عربستانی- اسرائیلی ارائه داد.
وی افزود: برخلاف آنچه از رهبران سعودی در سفر های قبل شنیدم بن سلمان هیچ اشاره ای به توسعه طلبی اسرائیل، زورگویی های این رژیم وبی انصافی ها وتجاوز اسرائیل به حقوق اسلامی قدس نشد و به جای آن از آینده روشنی که در انتظار روابط عربستان – اسرائیل در سایه دستیابی به صلح وتعهد دو کشور به تحقق آن، سخن به میان آمد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید