مورد عجیب استرالیا

  • سیاسی
  • یکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ ۱۰:۰۱
    کد خبر :397536

ریچارد نفیو، کارشناس برجسته تحریم‌ها در تیم مذاکرات آمریکا، هم از تکرار اشتباه ترامپ توسط استرالیا ابراز نگرانی کرد. نفیو گفت: “از دیدن اینکه استرالیا هم همان اشتباه را تکرار کند، متنفرم”.

اسکات ماریسون، که به تازگی نخست‌وزیر استرالیا شده است، درباره برخی مسائل مرتبط با سیاست خارجی اظهارات مناقشه‌برانگیزی بیان کرده و ظاهرا مواضعی شبیه به مواضع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اتخاذ می‌کند.

به گزارش فرارو، نخست‌وزیر جدید استرالیا گفته است که دولت او ممکن است تغییراتی در سیاست خارجی کشورش ایجاد کند. موریسون اعلام کرده دولتش در حمایت استرالیا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بازنگری خواهد کرد تا مشخص کند که آیا این سیاست با اهداف موردنظر کشورش سازگار است یا خیر. این اظهارات موریسون در حالی مطرح می‌شود که دولت آمریکا در ماه می گذشته به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای خارج شد و تمام تحریم‌هایش را مجددا علیه ایران برقرار کرد. اما سایر کشورها، بخصوص امضاکنندگان برجام، با این اقدام کاخ سفید به شدت مخالفت کردند.

به گفته موریسون، تصمیم استرالیا درباره برجام، در دسامبر آینده نهایی خواهد شد.

این تصمیم موریسون در کنار اقدام دیگر او – یعنی بررسی امکان انتقال سفارت استرالیا از تل‌آویو به بیت المقدس- توجه برخی از رسانه‌ها و ناظران را جلب کرده است. چرا که هر دو اقدام مزبور، که به گفته موریسون یک “پکیج” (بسته) هستند، آشکارا نشان می‌دهد از او از دیدگاه‌های واشنگتن و تل‌آویو تاثیر پذیرفته است. روزنامه اُسترلین، در گزارشی مفصل ضمن انتقاد از مواضع جدید نخست‌وزیر گفته او به هنگام اعلام تغییرات در سیاست خارجی، واضح بود که تحت تاثیر دیو شارما، سفیر سابق استرالیا در اسرائیل، قرار گرفته است.

مضاف بر این، استرالیا اساسا امضاکننده برجام نیست که بخواهد برای باقی ماندن یا خروج از آن تصمیم‌گیری کند.

البته این چرخش غیرمعمول موریسون در سیاست خارجی، با انتقادات رسانه‌های استرالیایی مواجه شده است. اُسترلین موضعگیری جدید موریسون در قبال ایران و اسرائیل را غیرعقلانی توصیف کرد و نوشت حمایت استرالیا از توافق هسته‌ای همیشه به پایبندی ایران به مفاد این توافق منوط بوده و این پایبندی توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است.

گفتنی است که موریسون همزمان با اعلام بازبینی موضع کشورش در خصوص برجام، تصریح کرده دولت استرالیا به رسمت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت به آنجا را بررسی خواهد کرد. اگر استرالیا سفارتش را به بیت المقدس منتقل کند، این اقدام یک پیروی آشکار از سیاست‌های ترامپ خواهد بود. موریسون گفته پس از مشورت با شارما، به فکر انتقال سفارت افتاده است.

وندی شرمن، مذاکره‌کننده سابق آمریکا در توافق هسته‌ای، در رابطه با موضع موریسون درباره برجام هشدار داده است. شرمن گفته هر دولت جدیدی حق دارد در سیاست‌ها بازنگری کند، اما درباره اینکه بتوان به یک توافق بهتر از برجام دست یافت ابراز تردید کرد. بنا به گفته این مذاکره‌کننده سابق آمریکا، دولت ترامپ بدون داشتن یک برنامه جایگزین بهتر، از توافق هسته‌ای خارج شد.

به گزارش روزنامه سیدنی‌مورنینگ‌هرالد، ریچارد نفیو، کارشناس برجسته تحریم‌ها در تیم مذاکرات آمریکا، هم از تکرار اشتباه ترامپ توسط استرالیا ابراز نگرانی کرد.

نفیو گفت: “از دیدن اینکه استرالیا هم همان اشتباه را تکرار کند، متنفرم”. نفیو که اکنون در دانشگاه کلمبیا کار می‌کند، اعلام کرده هرگونه اعمال مجدد تحریم‌ها توسط استرالیا، تاثیر کمی روی اقتصاد ایران خواهد گذاشت. این مقام سابق، با بیان اینکه عدم حمایت استرالیا از برجام تندرو‌های ایران را به خروج از توافق هسته‌ای ترغیب خواهد کرد، گفته سیاست ترامپ، حمایت کردن از مواضع آمریکا را برای سایر کشور‌ها دشوار کرده است.

شرمن، درباره کارآمدی تحریم‌ها هم هشدار داده و گفته هیچ نشانه‌‎ای وجود ندارد که برقراری دوباره تحریم‌ها، ایران را به میز مذاکره بازخواهند گرداند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید