موج بارشی قدرتمند در راه ایران / پاییز چهره خشن خود را نشان می‌دهد

    کد خبر :1169733
بارش

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی از ورود یک سامانه بارشی فعال و نفوذ هوای خنک شمالی به کشور خبر داد.

این سامانه که از امروز (سه‌شنبه ۲۹ مهر) تا شنبه هفته آینده (۳ آبان) به مدت پنج روز، بخش‌های وسیعی از ایران را تحت تأثیر قرار خواهد داد، با پدیده‌هایی چون رگبار شدید، رعدوبرق، وزش باد شدید، احتمال تگرگ و سیلابی شدن مسیل‌ها همراه خواهد بود.

تغییرات جوی در پنج روز آینده

سه‌شنبه و چهارشنبه:
با عبور این سامانه از شمال غرب کشور، بارش‌ها در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و به تدریج گیلان و مازندران شروع خواهد شد. این وضعیت تا بعدازظهر چهارشنبه ادامه دارد و به تدریج شدت ابرها در این مناطق کاهش می‌یابد.

پنجشنبه:
وزش باد شدید در دامنه‌های جنوبی البرز، تهران، مناطق مرکزی و شرق کشور از جمله پدیده‌های غالب خواهد بود که می‌تواند باعث خیزش گردوخاک شود. در سواحل شمالی هم دما کمی افزایش می‌یابد.

جمعه:
در نیمه شرقی کشور جوی آرام پیش‌بینی شده، اما در غرب کشور، به‌ویژه شمال غرب و غرب گیلان، رگبارهای پراکنده همراه با افزایش ابر خواهیم داشت.

شنبه:
وزش باد و گردوغبار دوباره به غرب و جنوب غرب کشور بازخواهد گشت. همچنین ارتفاعات زاگرس و البرز مرکزی نیز شاهد رگبارهای پراکنده خواهند بود.

هشدار سطح نارنجی: فعالیت شدید سامانه بارشی

نوع مخاطره:
رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد بسیار شدید، احتمال تگرگ در مناطق مستعد، خیزش گردوخاک، و بارش برف در ارتفاعات.

منطقه اثر:
نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل.

زمان اثر:
از سه‌شنبه ۲۹ مهر تا پایان روز چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴.

اثرات احتمالی:
لغزندگی جاده‌ها، سیلابی شدن ناگهانی مسیل‌ها، جاری شدن روان‌آب، آب‌گرفتگی معابر شهری، کاهش شدید دید به دلیل مه، خطر صاعقه، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی.

توصیه‌های کلیدی و فوری

ایمنی سفر و تردد: از سفرهای غیرضروری در مناطق تحت تأثیر پرهیز کنید.

ایمنی طبیعت‌گردی: از برپایی چادر و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کرده و فعالیت‌های کوهنوردی را به زمان دیگری موکول نمایید.

کشاورزان و باغداران: محصولات رسیده را سریعاً برداشت و در مکان‌های مسقف قرار دهید. از سم‌پاشی و محلول‌پاشی در این مدت خودداری کنید.

آمادگی شهری و روستایی: دستگاه‌های اجرایی و امدادی باید برای پاکسازی پل‌ها و لایروبی کانال‌ها آماده باشند. همچنین شهروندان باید از استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها اطمینان حاصل کنند.

این سامانه بارشی که پیش‌بینی می‌شود شدت بالایی داشته باشد، در کنار تغییرات دمایی قابل توجه، پاییز را با چهره‌ای خشن در برابر ایرانیان قرار می‌دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید