موازیکاری دستگاهها بلای جان غارهای کشور
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به دلیل عدم مدیریت متمرکز و اقدامات موازی دستگاهها و بر اثر بهره برداری ناپایدار از غارها، صدمات زیادی به این آثار طبیعی وارد شده است بر ضرورت ایجاد هماهنگی بین دستگاههای متولی از طریق کارگروه غارشناسی تاکید کرد.
حمید ظهرابی در بیستمین جلسه کارگروه غارشناسی کشور با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط از جمله وزارتخانههای کشور، علوم تحقیقات و فناوری، نیرو، ورزش و جوانان و سازمانهای نقشهبرداری، زمینشناسی و اکتشافات معدنی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و نمایندگان تشکلهای مردمی برگزار شد،با تاکید بر اهمیت غارها به عنوان زیستگاههای منحصر به فرد به مهجور بودن موضوع غار در مدیریت کشور اشاره کرد.
وی و ابراز امیدواری کرد: با رویکرد برنامه محور کارگروه و همکاری همه دستگاههای عضو، گامهای موثری در مدیریت غارها در دوره جدید فعالیت کارگروه برداشته شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست ، مدادی – دبیر کارگروه غارشناسی کشور- در خصوص مصوبات این جلسه گفت: با توجه به معرفی و صدور احکام اعضای جدید کارگروه از طرف دستگاههای متولی، در این جلسه ضمن تبیین وظایف و اختیارات کارگروه در مورد تکالیف دستگاههای عضو و لزوم پیگیری و هماهنگی اقدامات آنها بحث و گفت وگو شد.
به گزارش ایسنا:وی در پایان اظهارکرد: لحاظ شاخصهای امنیتی در درجهبندی غارها،پیگیری تخصیص اعتبار برای مطالعه و مدیریت غارها، استعلام از دستگاههای متولی در خصوص دستورالعمل برداشت گوانو از غارها از مصوبات این جلسه بودند. همچنین در خصوص درجه بندی غارها مقرر شد تا با تدوین شاخصهای کمی، چارچوب لازم برای درجه بندی دقیق غارها تهیه وتکمیل و در جلسه آتی مطرح شود.