مواد غذایی  که به «غذای مغز» معروف هستند

    کد خبر :1117619
غذای مغز

یک رژیم غذایی مناسب برای مغز شامل مصرف مقدار زیادی سبزیجات (ویژه سبزیجاتی مانند بروکلی و سبزیجات برگ‌دار)، میوه‌ها (به‌ویژه انواع توت‌ها)، غلات غنی از فیبر، آجیل و چربی‌های سالمی مانند روغن زیتون و آووکادو است.

به گزارش بهداشت نیوز، ماهی به عنوان «غذای مغز» شناخته می‌شود و مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که این عبارت واقعاً برای بزرگسالان میانسال صادق است.

محققان به این نتیجه رسیدند که در میان بیش از ۲۰۰۰ فرد میانسال، کسانی که سطح اسیدهای چرب امگا ۳ در خونشان بالاتر بود، عملکرد بهتری در تست‌های مهارت‌های فکری نشان دادند. این افراد همچنین دارای بافت مغزی ضخیم‌تری در ناحیه مرتبط با حافظه بودند؛ ناحیه‌ای که معمولاً در افراد مسن مبتلا به زوال عقل، نازک می‌شود.

اسیدهای چرب امگا ۳، به‌ویژه DHA و EPA، در ماهی‌های چرب مانند سالمون، تن، خال‌مخالی، شاه‌ماهی و ساردین به وفور یافت می‌شوند. این اسیدهای چرب همچنین می‌توانند از طریق مکمل‌های روغن ماهی تأمین شوند.

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که مصرف بیشتر امگا ۳ با بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر زوال عقل مرتبط است.

«کلودیا ساتیزابال»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه تکزاس، گفت: «میانسالی زمانی است که ممکن است اولین نشانه‌های پیری غیرعادی مغز نمایان شوند، بنابراین باید به این فکر کنیم که چه اقداماتی می‌توانیم در این دوره انجام دهیم تا از سلامت مغز خود محافظت کنیم.»

در این تحقیق، داده‌های ۲۱۸۳ نفر که به‌طور متوسط ۴۶ سال سن داشتند، مورد بررسی قرار گرفت. این افراد تحت اسکن مغزی MRI و تست‌های حافظه و مهارت‌های فکری استاندارد قرار گرفتند. همچنین سطح خونی DHA و EPA آنها اندازه‌گیری شد.

محققان متوجه شدند که ۷۵ درصد از افرادی که سطح امگا ۳ بالاتری داشتند، از نظر عملکرد مغزی بهتر از ۲۵ درصد افرادی بودند که سطح امگا ۳ کمتری داشتند. این گروه همچنین حجم بیشتری از بافت در هیپوکامپ مغز نشان دادند؛ منطقه‌ای که در حافظه نقش مهمی ایفا می‌کند و معمولاً اولین جایی است که در بیماری‌های زوال عقل آسیب می‌بیند.

علاوه بر این، افرادی که سطح امگا ۳ بالاتری داشتند، در آزمون‌های استدلال انتزاعی عملکرد بهتری از همسالان خود نشان دادند.

ساتیزابال افزود: «مطالعات دیگر نیز ارتباط امگا ۳ را با قدرت ذهنی بیشتر نشان داده‌اند و تحقیقات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ التهاب را کاهش داده و از سلول‌های هیپوکامپ در برابر مرگ محافظت می‌کنند و به تقویت آن کمک می‌کنند.»

سازمان غذا و داروی ایالات متحده توصیه می‌کند که مصرف روزانه بیش از ۳ گرم EPA و DHA از طریق غذا و مکمل‌ها، مگر با تجویز پزشک، توصیه نمی‌شود.

به گفته محققان، یک رژیم غذایی مفید برای مغز باید شامل سبزیجات فراوان (ویژه بروکلی و سبزیجات برگ‌دار)، میوه‌ها (به‌ویژه انواع توت‌ها)، غلات غنی از فیبر، آجیل و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون و آووکادو باشد.

 همشهری/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید