کسانی که برای اعتراض به خیابان آمدند را اغتشاشگر نمی‌دانیم

  • سیاسی
  • سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ ۱۱:۵۰
    کد خبر :653478

پانزدهمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه با حضور خبرنگاران آغاز شد.

 

در این نشست، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه به سئوالات خبرنگاران پاسخ خواهد داد.

 

غلامحسین اسماعیلی گفت: از مردم بصیر و موقعیت شناس و آگاه کشور به جهت برگزاری راهپیمایی در جهت تقویت نظام تشکر می‌کنم که موجبات ناامیدی دشمنان را فراهم کرد و در روزهای تلخ اعتشاشات صف خود را از اراذل و اوباش جدا کردند.

 

صف معترضان از آشوبگران جداست

 

به گزارش فارس،وی ادامه داد: در منظر دستگاه قضا صف معترصان و کسانی که به گرانی بنزین اعتراض داشتند و نگران آینده بودند که موجب گرانی سایر کالاها و خدمات شود و دست به اعتراص زدند با اراذل و اوباش جداست.

 

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ما به عنوان قوه قضائیه کسانی را که در مقام اعتراض به خیابان آمدند و فاقد مجوز بود و آنهایی که فقط اعتراص داشتند را اراذل نمی دانیم.

 

غارت اموال و شهادت عاملان برقراری امنیت کار اراذل بود

 

اسماعیلی گفت: آتش زدن اماکن و غارت اماکن و به شهادت رساندن عاملان برقراری امنیت و کشتن شهروندان بی‌گناه کار گروهی خاص از اراذل بود که وابسته به گروه‌های صدانقلاب و خارج نشین و تحت حمایت سرویس‌‌های بیگانه بودند که دست به این عملیات زدند.

 

وی افزود: در فرایند مهار این آشوبها گروه‌هایی از افراد بازداشت شدند و همان ابتدا رئیس قوه قضائیه دستور داد اقدامات عاجل جهت تفکیک و تعیین تکلیف آنها انجام شود.

 

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در این رابطه مسؤولان قوه قضائیه در رده مسؤولان عالی و استانی در محل‌های بازداشت حضور یافتند و چهره به چهره با دستگیر شدگان صحبت کردند و برای تفکیک آنها اقدامات لازم صورت گرفت.

 

300 نفر در تهران در بازداشت هستند

 

اسماعیلی گفت: با اجرای این برنامه ها اکثر بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر آزاد شدند و امروز عدد بازداشتی ها به حداقل رسیده و در تهران تعداد ۳۰۰ نفر در بازداشت به سر می‌برند.

 

وی ادامه داد: کسانی که در زمره اغتشاش گران هستند در اسرع وقت پرونده هایشان رسیدگی شده و به دادسرا می رود و سایر بازداشتی ها آزاد خواهند شد.

 

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهی که از مسؤولیت آیت الله رئیسی در قوه قضائیه می‌گذرد تا کنون ایشان ۱۰ بازدید سرزده داشته‌اند و تلاش شده به جهت آثار مثبتی که این بازدیدها دارد به یک فرهنگ در ساختار دستگاه قضا تبدیل شود.

 

برخی سیاسیون از نام دانشجویان ارتزاق می‌کنند

 

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود در اغتشاشات اخیر تعدادی از دانشجویان هم بازداشت شده اند گفت: در این حوادث بازداشتی‌ها از اقشار مختلف مردم بودند و تعدادی که در زمره دانشجویان بودند آنها را جز اراذل و اوباش نمی دانیم.

 

اسماعیلی گفت: به لحاظ نگاه ویژه‌ای که به این قشر داریم و تعداد بازداشتی از این افراد کمتر از انگشتان یک دست است و ظرف روزهای آینده امیدوارم آزاد شوند.

 

وی افزود: ما می‌دانیک که جمعی از سیاسیون دارند از نام دانشجویان ارتزاق می کنند و خواسته شان این است که تعدادی دانشجوی بازداشتی داشته باشیم تا از این نمد کلاهی برای خود ببافند.

 

اسماعیلی گفت: برخی سیاسیون بدنبال آمارسازی هستند و بازداشت دانشجو را در بوق و کرنا می کنند ولی وقتی همین دانشجویان بازداشت شده مورد رأفت حکومت قرار می گیرند و آزاد می‌شوند سکوت می‌کنند.

 

آمریکا در 360 پرونده به پرداخت 130 میلیارد دلار محکوم شده است

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که اقدام قوه قضائیه در مورد رفتار مخرب آمریکا در اغتشاشات اخیر و تحرکات آنها چیست گفت: آنها گفتند داعش را ما ساختیم و یادمان نرفته اما ادعای ضد حقوق بشری شان گوش عالم را کر کرده است.

 

وی ادامه داد: ما امروز در مقابل آمریکا مدعی هستیم که چرا با امکانات موجود در فضای مجازی جنگ افروزی می‌کنید ما در برابر جنایاتی که آمریکا در برابر ملت انجام داده مدعی هستیم و به دلیل آسیبی که مردم در اقدامات آمریکایی‌ها دیدند پرونده های متعددی تشکیل داده‌ایم.

 

اسماعیلی گفت: بیش از ۳۶۰ پرونده آن هم با ارزش ۱۳۰ میلیارد دلار رأی صادر شده مبنی بر محکومیت دولت آمریکا و به نفع مردم آسیب دیده صادر شده و از دولت و وزارت امور خارجه می‌خواهیم به این اقدامات کمک کند.

 

رسیدگی به پرونده پرهام آزاد شهر با 2918 شاکی

 

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده پرهام آزاد شهر گفت: رای این پرونده صادر و در شعبه ویژه مفاسد اقتصادی گلستان رسیدگی شد.

 

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این شرکت یک شرکت خودرویی بود و تحت عنوان پیش فروش خودرو در استان‌های مختلف اموال جمع زیادی از مردم را گرفته بودند و مردم شاکی بودند.

 

اسماعیلی گفت: در این پرونده سید احمد میر محمدی فرزند حسن به ۲۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی و رد مال محکوم شده است.

 

وی ادامه داد: همچنین مهدی قوانلو به عنوان مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به بیست سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی و ضبط اموال محکوم شده است.

 

به گفته اسماعیلی نادر قوانلو علاوه بر رد مال به ده سال حبس و ده ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است و این پرونده ۲هزار و ۹۱۸ شاکی و مالباخته داشته است.

 

موضوع ارتباط داوری و آمدنیوز در دست بررسی است

 

سخنگوی قوه قضاییه همچنین درخصوص گمانه زنی ها درخصوص عبدالرضا داوری و بازداشت و اتهامات وی گفت: اصل موضوع بازداشت را تأیید می‌کنیم اما ایشان اتهامات متعدد دارد البته موضوع ارتباط با شبکه آمدنیوز مطرح است و پرونده در حال انجام تحقیقات است.

 

انهدام باند بزرگ پولشویی با 300 عضو

 

وی همچنین درخصوص دستگیری اعضای بک باند پولشویی در گلستان و رسیدگی به این پرونده گفت: پرونده در مرحله بازپرسی است و ۹ نفر در بازداشت هستند.

 

اسماعیلی گفت: ۳۰۰ نفر اعضای این باند هستند و مبلغ پولشویی بیش از ۵ هزار میلیارد تومان است و با تدبیر انجام شده سعی کردیم اموال متعلق به متهمان را توقیف کنیم.

 

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در مجموعه تا امروز ۷۸ نفر را ممنوع المعامله و ۱۵۳ نفر از متهمان را ممنوع الخروج کرده‌ایم.

 

وی گفت: البته ۱۸۰ حساب بانکی توقیف شده و از متهمان تا این لحظه ۳۰ کیلو شمش طلا، ۴ خودرو به ارزش ۵۰۰ میلیارد به دست آمده و ۱۰ ملک در گرگان توقیف شده است.

 

اسماعیلی ادامه داد: یک قطعه زمین ۲۰۰ هکتاری و املاکی در قبرس و افغانستان و ۱۰۰ دستگاه خودروی سنگین و ۳۰۰ سند رسمی ملکی نیز از متهمان کشف شده است.

 

بازداشت یک ابربدهکار مرتبط با بانک اقتصاد نوین

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد بازداشت ابربدهکار جدید بانکی و نحوه رسیدگی به پرونده وی گفت: یکی از اقدامات ما این است به سراغ بدهکاران بزرگ بانکی رفتیم.

 

اسماعیلی گفت: این متهم از مشتریان بانک اقتصاد نوین است که اکنون بازداشت است.

 

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این فرد ۳۲۰۰ میلیارد تومان بدهکار بوده که البته تا امروز ۲۵۰۰ میلیارد تومان از بدهی خود را تسویه کرده و مقدماتی فراهم شده که تسویه کامل صورت بگیرد.

 

تشکیل کارگروهی برای راستی آزمایی وعده‌های دولت

 

وی همچنین درخصوص وظایف دستگاه قضایی و سازمان بازرسی در نظارت بر موضوعات وعده داده شده از سوی دولت به خصوص درباره ارائه سبد معیشتی نیز گفت: تکلیف به سازمان بازرسی کل کشور این بود که نطارت کند که آیا دولت به وعده ای که داده عمل می کند یا خیر.

 

اسماعیلی ادامه داد: کارگروهی در سازمان بازرسی تشکیل شده و روزانه محاسبه ارزش سوخت انجام و از دولت گزارش گرفته می‌شود و در مورد پرداخت سبد حمایتی راستی آزمایی صورت می‌گیرد. وظیفه ما نطارت بر میزان درآمد و نحوه هزینه کرد این میزان درآمد است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید