من بیشتر از بقیه می‌دانم فساد به کجا کشیده است

    کد خبر :118066

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بخش خصوصی خواهان مبارزه با فساد است گفت: فساد در کشور رخنه کرده است و من بیش از همه می‌دانم وضعیت فساد به کجا کشیده است.

اسحاق جهانگیری امروز در همایش روز ملی روستایی و عشایری در سالن اجلاس سران تهران اظهار کرد: مهمترین کانون توسعه اقتصاد مقاومتی مناطق متکی به تولید هستند که مناطق روستایی و عشایی از جمله مهمترین این مناطق به حساب می‌آیند.

وی افزود: روستائیان و عشایران کشور یکی از استراتژیک‌ترین و مهمترین محصولات مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تمام برنامه‌های دولت که در دستگاههای مختلف قرار است به مرحله اجرا برسد این برنامه‌ها باید زیرمجموعه‌ای از اقتصاد مقاومتی باشند که روستائیان نقش مهمی در تحقق آن خواهند داشت.

جهانگیری با بیان اینکه 3 مورد از مهمترین دغدغه‌های فعلی کشور بیکاری، آب و محیط زیست است تصریح کرد: به همین دلیل تاکید می‌شود که رشد اقتصادی کشور باید همواره پایدار و اشتغالزا باشد و نباید تنها یک بخشی از اقتصاد کشور رشد کند که نشان دهد اقتصادمان وضعیت خوبی دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه بخش خصوصی خواهان مبارزه با فساد است گفت: فساد در کشور رخنه کرده است و من بیش از همه می‌دانم وضعیت فساد به کجا کشیده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد نباید داشته باشیم اما در عین حال نباید کسی به بهانه مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند.

*مشکلات کشور با اتکا به ظرفیت‌های درونی قابل حل است

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه چالشهای پیش روی کشور با برنامه‌ریزی قابل حل است گفت: با اتکا به ظرفیت‌های درونی کشور می‌توانیم مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری را حل کنیم تا مردم اینقدر اذیت نشوند.

جهانگیری با بیان اینکه چالش آب امری جدی به حساب می‌آید گفت: در این ارتباط باید راهبردی انتخاب کنیم که توسعه پایدار روستایی، روش‌های بهره‌برداری صحیح از منابع آب در کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در برنامه ششم و دولت دوازدهم به موضوع آب‌خانداری به عنوان روشی که می‌توان منابع‌ آب کشور را حفاظت کرد اقدام خواهیم کرد و روشهای آبیاری مدرن بیشتر از قبل مورد توجه قرار خواهد گرفت.

معاون اول رئیس جمهور گفت: چالش محیط زیست نیز مورد توجه ما حفاظت از منابع ذیقیمتی مانند خاک حاصلخیر، جنگل و مراتع به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و نباید اجازه داد زمین‌های حاصلخیز توسط عده‌ای سودجو تغییر بهره‌برداری شود.

جهانگیری گفت: جنگلهای کشور بزرگترین سرمایه‌مان به حساب می‌آید و متعلق به همه مردم ایران است.

وی با بیان اینکه در توسعه روستایی باید به خدمات مورد نیاز روستائیان مانند راه روستایی توجه شود گفت: 92 درصد جمعیت روستایی کشور راه آسفالته مناسبی دارند که تلاش می‌کنیم این شبکه راهی را به بقیه نقاط کشور منتقل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: تمام مناطق روستایی کشور باید آب آشامیدنی سالم داشته باشند. در سال گذشته به اندازه 10 سال قبل آب آشامیدنی سالم به روستاهای کشور رسید که این کار ادامه می‌یابد تا نقطه روستایی در کشور نباشد که از نعمت آب سالم بی‌بهره باشد.

رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: هر سال چند هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به مناطق روستایی کشور اختصاص می‌یابد و در شرایط فعلی 61 درصد خانوارهای روستایی بالای 20 نفر از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

وی گفت: در شرایط فعلی کلیه روستاهای کشور از خانه‌های بهداشت و درمان بهره‌مندند و وضعیت امکانات بهداشتی مناسبی دارند اما در قدم جلوتر باید اقدامات درمانی در مناطق روستایی را گسترش دهیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه 26 هزار و 800 روستای کشور به شبکه اینترنت متصل هستند گفت: جاذبه‌های روستایی می‌تواند برای هدف گردشگری بیشتر از قبل مورد استفاده قرار گیرد به طوریکه برخی از گردشگران اروپای که به ایران می‌آیند در همان فرودگاه می‌گویند که می‌خواهیم از روستاهای ایران بازدید کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه وام‌های توسعه روستایی زیر 10 درصد در سال جاری امکان جدیدی برای اشتغال در مناطق روستایی و عشایری ایجاد می‌کند گفت: 6 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص یافته است که معادل آن از سایر منابع از جمله منابع بانکی برای توسعه اشتغال روستایی و عشایری پرداخت می‌شود.

*توسعه صنایع بزرگ و متوسط در مناطق روستایی برای اعطای وام مورد قبول نیست

وی با بیان اینکه به شرکت‌های دانش‌بنیان وام را با درصد کمتری می‌پردازیم گفت: در مناطق روستایی صنایع بزرگ و متوسط مورد نظر ما نیست و به هر فردی وام پرداخت نخواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: دستورالعملی در این ارتباط نوشته شده است به طوریکه بخش خصوصی خارج از روستا برای استفاده از این منابع به مناطق روستایی نیاید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید