معلق سازی بازار خودرو به نفع چه کسانی است؟
علی خسروانی، در یادداشتی تحلیل خود از پشت پرده معلق سازی بازار خودرو و ادامه سردرگمی در بازار ارائه کرد.
یکی از مشکلات کنونی بازار خودرو، سردرگمی در این بازار است. تنش هایی که از اواخر بهار سال گذشته در بازار به وجود آمده، بازار خودرو را همچون بازار ارز، با نوسانات شدیدی مواجه کرده به طوری که خریداران و به طور عام مردم هیچ چشم اندازی نسبت به قیمت و تغییرات آن در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ندارند. برخی چشم بر کاهش تعرفه ها دوخته اند تا شاید قیمت ها کاهش یابد، برخی دیگر نیز به دلیل افزایش نرخ ارز و تنش های بین المللی هیچ امیدی به کاهش قیمت ندارند. ماحصل این اتفاقات منجر به معلق سازی بازار خودرو گردیده است.
متاسفانه در چنین شرایطی خریداران واقعی در بلاتکلیفی به سر می برند به طوری که نقطه عطف این بلاتکلیفی بعد از عملکرد نامناسب دولت، اقدامات مجلس در ساماندهی بازار خودرو است که چندی پیش تحت عنوان طرح دو فوریتی در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شد. این طرح که پیش از این با رای مثبت اکثریت نمایندگان به صحن علنی رسیده بود، در کمال تعجب دو فوریت آن رای نیاورد. اتفاقی که آب سردی بر پیکیر بسیاری از فعالان بازار ریخت. فارغ از اینکه پشت پرده این اتفاق چه کسانی حضور داشتند و اجازه تصویب دو فوریت را ندادند، این نکته بسیار مهم و حایز اهمیت است که جریان پرنفوذی در بازار خودرو وجود دارد که چندان راغب به کاهش قیمت نیست.
به گزارش پردیس خودرو،براین اساس می توان گفت از رفتار بازیگران اصلی در بازار خودرو این گونه به نظر می رسد که عده ای خاص منافع شان در بی ثبات کردن بازار خودرو و دامن زدن به سردرگمی در بازار است و لذا همچنان به دنبال ادامه تنش در بازار و بلاتکلیف ماندن مردم در بازار هستند. نباید فراموش کرد، به علل متعددی قیمت در بازار کاهش نخواهد یافت. این دقیقا همان نکته ای است که در پس هیاهوی کنونی بازار خودرو مغفول مانده و به آن پرداخته نمی شود.