مصرف قندهای ساده سبب سرطان میشود
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: قندهای ساده، کالری بالا و ارزش غذایی پایینی دارند و زیادهروی در مصرف آنها سبب بروز چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و حتی سرطانها میشود.
دکتر عزتالله فاضلیمقدم اظهار کرد: بیش از نیمی از انرژیهای موردنیاز بدن از طریق کربوهیدراتها(نانهای سبوسدار، حبوبات، میوهجات و حتی لبنیات) تامین میشود.
وی با تاکید براینکه باید مصرف قندهای ساده(پنهان) را به حداقل ممکن برسانیم، ادامه داد: قندهای ساده تنها قند و شکر نیستند بلکه بسیاری از آنها به عنوان قندهای پنهان در انواع شیرینیجات، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی، شکلات، آبنبات، کیک و کلوچه وجود دارند.
فاضلیمقدم اضافه کرد: قندهای ساده را به عنوان سم سفید میشناسیم و باید در الگوی غذایی خود حداقل استفاده را داشته باشیم.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی بیان کرد: قندهای ساده کالری بالا و ارزش غذایی پایینی دارند و زیادهروی در مصرف آنها سبب بروز چاقی، بیماریهای دیابت، قلبی و عروقی و حتی سرطانها میشود.
وی گفت: زیادهروی در مصرف قندهای ساده علاوه بر چاقی فرد منجر به افزایش چربیهای بد خون و تریگلیسیرید میشود و میتوان ارتباط آن را با سندروم متابولیک هم مشاهده کرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: با توجه به مشکلات و عوارض قندهای ساده ضروری است از همان کودکی فرزندانمان را به مصرف غذاهای طبیعی و سالم عادت دهیم و ذائقه آنان را به سمت غذاهای شیرین نبریم، چون شکل گرفتن ذائقه کودکان به سمت غذاهای شیرین و حاوی قندهای ساده(پنهان) منجر به این عادت آنها در زمان بزرگسالی میشود.
فاضلی مقدم بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور قند و شکر مشمول یارانه بوده و قیمت پایینی دارد این امر سبب شده خیلی از خانوادهها از آن دسته مواد غذایی که شیرین هستند بیشتر استفاده کنند و این عادت غذایی در خانوادههای ایرانی بیشتر دیده شود.
وی تاکید کرد: عموم جامعه باید مصرف قندهای ساده را تا جایی که امکان دارد به حداقل برسانند.