مصرف قرص آهن همزمان با لبنیات ممنوع
از مصرف همزمان شیر و سایر فرآورده های لبنی با قرص آهن باید خودداری کرد، زیرا کلسیم موجود در لبنیات با جذب آهن در بدن تداخل دارد.
قرص آهن که برای درمان کم خونی تجویز میشود با برخی از داروها و مواد غذایی تداخل دارویی دارد و باید از مصرف همزمان آن اجتناب کنیم. قرص آهن همراه با غذا یا بلافاصله قبل و بعد از غذا نباید مصرف شود، زیرا در این صورت با دیگر عناصر غذایی تداخل پیدا کرده و از میزان جذب آن کاسته می شود.
استفاده از مکمل آهن بلافاصله بعد از مصرف ماست، شیر یا فرآوردههای لبنی ممکن است باعث تداخل جذب آهن شده و به طور کلی باعث کاهش جذب آهن در دستگاه گوارش شود. این امر به علت وجود کلسیم در محصولات لبنی رخ میدهد. لازم به ذکر است که فقر آهن یکی از رایجترین انواع کم خونی است و در ایران و جهان به طور گستردهای شناخته شده است. از آنجایی که آهن در بدن وظایف مهم و گوناگونی دارد، تلاش برای رفع کمبود آهن بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل، استفاده از منابع طبیعی آهن مانند گوشت، تخم مرغ، غلات، سبزیجات و میوهها توصیه میشود.
لبنیات
کم خونیهای تغذیهای ناشی از دریافت ناکافی مواد مغذی هستند و برخی از مواد مغذی که برای تولید خون بسیار مهم هستند شامل آهن، ویتامین B12 و اسید فولیک میشوند. درمان با مصرف قرص آهن نیز توصیه میشود، اما بهتر است قرص آهن را در آخر شب قبل از خواب مصرف کنید تا عوارض جانبی آن کاهش یابد.
قرصهای فروس سولفات به عنوان درمان کم خونی تجویز میشوند. اما اگر این قرصها همراه با لبنیات مصرف شوند، میتواند به خاطر تداخل کلسیم با آهن، جذب آهن را متاثر کرده و درمان کم خونی را دچار اختلال کند. مصرف قرصهای فروس سولفات همزمان با مصرف شیر و لبنیات میتواند منجر به مانع شدن جذب آهن شود و تداخلی در درمان کم خونی ایجاد کند.
فاصله بین مصرف لبنیات با قرص آهن چقدر باید باشه؟
برای حفظ فاصله میان مصرف فرآوردههای لبنی و مکمل آهن، باید حداقل یک تا دو ساعت از یکدیگر فاصله قائل شوید. علاوه بر لبنیات، قهوه، چای، تخم مرغ، نان گندم، حبوبات و فیبرهای غذایی نیز میتوانند جذب آهن را کاهش دهند و بنابراین باید از مصرف همزمان آنها با مکمل آهن خودداری کنید.
منبع: بیتوته