محقق ایرانی: اعتراضات در ایران را نباید به حساب نارضایتی از نظام گذاشت
مجتبی برغندان محقق ایرانی و تحلیلگر مسایل امنیتی و سیاسی خاورمیانه گفت: مردم ایران به رغم کاستی های موجود حامی جمهوری اسلامی هستند و اعتراضات روزهای اخیر را نباید به حساب نارضایتی کامل مردم از نظام و حکومت جمهوری اسلامی ایران گذاشت.
برغندان که میهمان برنامه میزگرد وقایع ایران در شبکه خبری خبر تورک ترکیه بود، در خصوص تحولات و رویدادهای اعتراضی و برخی ناآرامی های اخیر داخلی در ایران افزود: مردم ایران با وجود اعتراض به کاستی ها، از دولت و کشور خود در برابر فشارهای خارجی حمایت می کنند.
وی اظهار داشت: تظاهرات و اغتشاشات این روزها را نمی توان به عنوان قیام مردمی تلقی کرد، اما از طرفی دیگر نمی توان وجود مشکلات اجتماعی و اقتصادی در ایران را نیز نادیده گرفت.
این تحلیلگر ایرانی ادامه داد: در چند روز اخیر تفسیرها و تحلیل های عجیب، اغلب ناشیانه و مغرضانه در خصوص تحولات اخیر ایران منتشر شد که اکثر آنها برای پر کردن صفحات سایت ها و روزنامه ها بود.
وی اظهار داشت: به عنوان عضوی از جامعه ایران، مشکلات اقتصادی و گرفتاریهای مردم را کتمان نمی کنم و دولتمردان ایران هم همین طور هستند، اما باید ریشه های اصلی بحران موجود بررسی شود و در این راستا، لازم است سه مولفه اصلی فرهنگ تظاهرات، خطوط قرمز و اولویت های امنیتی و سیاسی در ایران مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که مردم ایران همواره ضمن پایبندی به حساسیت های حاکمیت، تظاهرات و تجمعات اعتراضی خود در خصوص کم و کاستی ها را برگزار کرده اند، گفت: بر این اساس حساب آشوبگران رویدادهای اخیر از حساب پیگیری کنندگان مطالبات معیشتی، اقتصادی و بانکی مردم جداست.
وی اضافه کرد: فهم و درک همه اقشار جامعه از اولویت ها و نگرانی های سیاسی و امنیتی کشور خود یکسان نیست و این امر کار را برای دولتها و حکومت ها دشوارتر می کند و دشمنان ایران نیز از این شکاف ناملموس به عنوان بهترین و آسانترین راه برای رخنه در بطن جامعه و وارد کردن ضربه نهایی بهره بردند.
برغندان با اشاره به فشار و تهدیدات و نیز چند دهه تحریم سنگین علیه ایران و حرکت جمهوری اسلامی به سمت اعمال برخی سیاست های تدافعی و در نتیجه تعیین برخی خطوط قرمز گفت: مردم ایران به رغم این مسائل از دولت خود دفاع کرده اند.
وی در ادامه برجام را مهمترین دستاورد دیپلماسی ایران در سال های اخیر دانست و بیان کرد: برجام علاوه بر دستاورد بین المللی، موجب بالارفتن توقعات و انتظارات مردم از دولت ایران شد و دولت هم همگام و با کمک بخش های دیگر نظام در راستای تحقق انتظارات مردم تلاش کرده است، اما به روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و آغاز موج جدید سیاست های ضد ایرانی، برنامه های معین شده دولت ایران را با مشکل رو به رو کرد.
این تحلیلگر ادامه داد: بخش قابل توجه تمرکز ائتلاف های جدید در منطقه نظیر محور اسراییل ـ عربستان ـ آمریکا، در راستای سیاست های ضد اسلام، ضد منافع و اهداف ایران و ایرانیان بوده است و نقش این قدرتها با توجه به موضع گیری دولتمردان آنها در خشونت آمیز شدن اعتراضات مردم ایران کاملا مشخص است.
وی اضافه کرد: برخی ها در خارج از ایران اعتراضات و اغتشاشات اخیر را نتیجه اشتباه حکومت تلقی کردند در حالی که مواضع ضد ایرانی عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و آمریکا هم بر خشونت بار شدن این تحولات تاثیر گذاشت.
وی تصریح کرد: حساسیت ها برای کشوری مانند ایران به دلیل جغرافیای خاص آن و همسایگی با کشورهایی که اغلب یا ناامن هستند و یا در صف سیاست های ضد ایرانی آمریکا و متحدان منطقه ای اش قرار گرفته اند، بیشتر است.
برغندان افزود: ترتیب دهندگان این اغتشاشات غافل از این بودند که ممکن است شروع کننده باشند، اما پایان دهنده نخواهند بود و آشوبگران و حامیان آنها در خارج از مرزهای کشور که مترصد تغییر نظام هستند، تلاش کرده اند از این فرصت سوء استفاده کرده و از آب گل آلود ماهی بگیرند، اما غافل از این که ایرانیان به مرزهای ملی، حکومت و دولت منتخب خود تعصب دارند و در حمایت و دفاع از نظام و دولت به خیابانها می ریزند.
وی تاکید کرد: آنچه که در برخی رسانه ها از این تحولات به عنوان شروع وضعیتی مانند بهار عربی تعبیر می شود، کاملا بی اساس است و ایرانیان از پشت پرده سیاست های به ظاهر حمایتی آمریکا و اسرائیل در قالب شعار حمایت از حقوق ایرانیان خبر دارند و سیاست های مداخله جویانه و خصمانه این قدرتها در قبال ایران و عموم مسلمانان را در موضوع قدس شریف و نقض آشکار حقوق ایرانیان و مسلمانان دیده اند.
این محقق ایرانی و تحلیلگر مسایل امنیتی و سیاسی خاورمیانه اضافه کرد: همان گونه که دولت ایران در خصوص تحولات ضد حکومتی در ترکیه مواضع حمایتی اتخاذ کرده بود، اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در خصوص تحولات اخیر در ایران نیز در راستای حمایت از حکومت و مردم بود و اظهارات وی نشان داد که اردوغان حامی ملت و نظام ایران است و در عمل هم امنیت ایران را امینت ترکیه می داند.