محققان چینی برای ۵ کودک گوش ساختند
۵ کودک چینی با کمک روشی نوین برای نخستین بار صاحب گوش شدند.
به گزارش بازتاب به نقل از نیوساینتیست، محققان چینی در آزمایشی نوین برای کودکان مبتلا به اختلال micotia گوش طبیعی ساختند. در این اختلال گوش فرد به طور طبیعی رشد نمی کند و کودک دچار اختلالات شنوایی می شود. به طور معمول برای چنین کودکانی گوش مصنوعی ساخته می شود که گاهی اوقات جنس آن از غضروف دنده فرد است.
به هرحال محققان دانشگاه جیائوتانگ در شانگهای با روشی نوین و ساده تر برای مبتلایان به این اختلال گوش ساختند. در این فرایند نخست یک سی تی اسکن از گوش سالم کودک گرفته و سپس یک نسخه ۳ بعدی از آن ساخته می شود.
محققان با توجه به آن قالبی می سازند که حاوی سوراخ های ریزی است. قالب با موادی پر می شود که در بدن جذب می شوند. علاوه بر آن نمونه کوچکی از سلول های گوش تکامل نیافته فرد در سوراخ های ریز قالب ریخته می شود. طی بازه ای ۱۲ هفته ای سلول ها رشد می کنند و به شکل قالب در می آیند و مواد دیگر در بدن جذب می شوند.
تصویر مراحل رشد گوش کودکان نشان می دهد این روش خارق العاده کارآمد بوده است.
همچنین در این روش یک «گسترش دهنده بافت» زیر پوست گوش تکامل نیافته قرار داده می شود. با این روش پوست این قسمت کشیده می شود.
در مراحل پایانی فرایند مذکور، به اندازه کافی پوست وجود دارد تا ساختار تازه گوش را در آن قرار داد.
البته هنوز مشخص نیست روند کل درمان چه مدت طول می کشد. اما بیماران باید ۵ سال تحت مراقبت پژوهشگران باشند.
به گفته محققان با این روش برای ۴ بیمار دیگر نیز گوش ساخته شد اما شکل عضو تکامل یافته کامل نبود. یافته های این پژوهش در ژورنال EBioMedicine منتشر شده است.