لغو بورسیه تحصیلی دانشگاههای علوم پزشکی
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به لغو بورسیه تحصیلی دانشجویان در بسیاری از دانشگاهها از سال گذشته، گفت: “سالانه بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ دانشجو در رشتههای پرمتقاضی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی فارغالتحصیل میشوند که دیگر نیازی به بورسیه تحصیلی برای آنها نیست.”
حمید اکبری در گفتوگو با ایسنا بیان کرد که دیگر در دانشگاههای علوم پزشکی به بورسیه دانشجویان نیازی نداریم. او توضیح داد که بورسیه به معنای حمایت مالی از دانشجو در ابتدای تحصیل است، به این شرط که پس از فارغالتحصیلی تعهد به خدمت در حوزههای مختلف داشته باشد.
وی افزود: “در گذشته بورسیه دانشجویان علوم پزشکی بیشتر برای جذب آنها به عنوان هیأت علمی بود، اما اکنون تعداد کافی فارغالتحصیل در رشتههای مختلف، از جمله تخصصها و علوم پایه داریم و نیازی به بورسیه کردن دانشجویان از ابتدا وجود ندارد.”
اکبری ادامه داد که برای جذب هیأت علمی در حال حاضر فراخوانهای جذب اعلام میشود و از بین هزاران متقاضی، افراد شایسته انتخاب میشوند. بنابراین، بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی از سال گذشته دیگر بورسیههای تحصیلی خود را لغو کردهاند.
وی در پایان به آمار تحصیل حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: “سالانه بیش از ۷۰۰۰ دانشجو در رشته پزشکی، حدود ۲۵۰۰ نفر در دندانپزشکی و ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰ نفر در داروسازی از دانشگاههای علوم پزشکی فارغالتحصیل میشوند.”