ابتکار اعلام کرد

لایحه «منع خشونت علیه زنان» در قوه قضائیه/ لایحه دوباره با نظراتی روبه‌رو شد

  • اجتماعی
  • چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ ۱۸:۱۰
    کد خبر :362623

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهور با اشاره به لایحه منع خشونت علیه زنان و حمایت از آنها گفت: این لایحه مراحل خود را در قوه قضاییه سپری می‌کند چراکه این موضوع دوباره با نظراتی روبه رو شد که ما در این مورد اعلام آمادگی کردیم و امیدواریم تا هرچه زودتر این موضوع به سرانجام برسد چراکه این لایحه منجر به حمایت بیشتر و تامین امنیت و آرامش در خانواده‌هاست.

معصومه ابتکار در نشست معرفی و ارزیابی شاخص‌های خانواده شکوفا با بیان اینکه خانواده باید نقش مامن و پناهگاه را داشته باشد گفت: متاسفانه گاهی اوقات خانواده‌ها کارکرد خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی، بیکاری، اعتیاد، و … معضلات زیادی را برای خانواده ایجاد کرده است گفت: در شرایط کنونی حفظ خانواده با چالشهای بیشتری روبه رو است.

وی افزود: برنامه‌ها و راهبردهایی را تدوین کردیم که ابعاد و زوایای مختلفی مانند مباحث حقوقی و لوایح مرتبط با مسئله خانواده را پیگیری می‌کند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با پیگیریها و درخواست دولت دوازدهم به صحن مجلس آمد و با پیگیری‌های مجدد دولت این لایحه به تصویب رسید و امیدواریم هرچه زودتر این لایحه اجرایی شود.

معاون رییس جمهور با اشاره به لایحه حمایت از زنان علیه خشونت گفت: این لایحه مراحل خود را در قوه قضاییه سپری می‌کند چراکه این موضوع دوباره با نظراتی روبه رو شد که ما در این مورد اعلام آمادگی کردیم و امیدواریم تا هرچه زودتر این موضوع به سرانجام برسد چراکه این لایحه منجر به حمایت بیشتر و تامین امنیت و آرامش در خانواده‌هاست.

ابتکار با اشاره به اینکه ستاد ملی زنان و خانواده را با حضور دکتر حسن روحانی تشکیل دادیم، به سه مصوبه این ستاد اشاره کرد و گفت: شاخصهای عدالت جنسیتی، اولین شاخص در این ستاد بود که در بحثی به شاخصهای شکوفایی خانواده پرداخته شد. مهارتهای زندگی در جهت تقویت و تحکیم خانواده و مهارتهای زندگی با نگاه بسیار خوبی که در وزارت آموزش و پرورش است دنبال و امیدواریم بتوانیم بحثی از گذشته مثل مهارتهای زندگی به عنوان پس زمینه برای زندگی خانواده و جوانان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بسته‌های سیاستی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حال شکل گیری است، همچنین با اشاره به همکار انجمن جامعه شناسان، در بحث گفتگوی ملی خانواده گفت: این طرح بر اساس ضرورت و تقویت مهارتهای ارتباطی خانواده شکل گرفته چراکه معضل ارتباطی باعث ایجاد صدمات جدی به بنیان خانواده شده است.

وی افزود: در ۱۸ استان بحث گفتگوی ملی را مطرح کرده‌ایم که با همکاری انجمن جامعه شناسان ایران گفتگوی بین نسلی هم به عنوان بخشی از این طرح را مد نظر قرار داده است.

معاون رییس جمهور بحث گفتگوی خانواده را به عنوان مهمترین مشخصه خانواده دانست و گفت: شاخص‌های شکوفایی را تعریف کردهایم تا خانواده‌ای سالم، پویا و پایدار بتواند از درون نشاط و شادابی را به وجود آورد.

به گزارش ایسنا، سوسن باستانی، معاون بررسیهای راهبردی معاونت زنان نیز در این نشست با اشاره به اقدامات معاونت در زمینه تهیه و ارزیابی شاخصهای خانواده شکوفا با بیان اینکه خانواده مقدس‌ترین نهاد است گفت: در همه جوامع نگاه به خانواده و زنان به عنوان بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی نگاهی ویژه است.

وی افزود: با توجه به تغییرات ایجاد شده در سالهای اخیر هنوز هم خانواده توانسته جایگاه خاصی را به خود اختصاص دهد ،خانواده علی رغم مشکلات موجود توانسته هنوز هم به عنوان مقدس ترین نهاد محسوب شود.

او با طرح پرسشی مبنی بر اینکه خانواده مطلوب در جامعه اسلامی باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ بیان کرد: مهمترین مسئله خانواده ارتباط میان زوجین و ارتباط میان فرزندان و والدین است.

باستانی با اشاره به روند طی شده توسط معاونت امور زنان در حوزه خانواده خاطرنشان کرد: سعی کردیم تا در دوره های مختلف زندگی اعضای خانواده را مد نظر قرار دهیم تا همه اعضای خانواده مورد توجه قرار بگیرند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: مطالعاتی در سطح ملی و دانشگاهی در دستگاه‌ها انجام شد و بعد از جمع آوری این مطالعات فراتحلیلهایی بر مبنای مطالعات موجود صورت گرفت که با جمع آوری این مطالعات یکسری شاخصهایی از این منابع استخراج و در اختیار صاحب نظران حوزه قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، عالیه شکربیگی دبیر کارگروه شاخص‌های خانواده شکوفا در این نشست گفت: امروزه در شرایطی زندگی می‌کنیم که طبق آمارهای موجود خانواده دچار مسئله و مشکلاتی است؛ امروز دنیا به این نتیجه رسیده که خانواده مکانی مهم و آرامش بخش است و به عبارتی دیگر سرمایه اجتماعی اعضای خودش هست.

وی افزود: پرداختن به شاخص های خانواده شکوفا امری سخت و مشکل است. آیا تعریف خانواده در دو دهه قبل نسبت با شرایط کنونی که همراه با تغییرات ارزشی و نگرشی بوده یکی است؟ و یا باتوجه به این تغییرات شکل دیگری به خود اختصاص داده است؟.

وی با اشاره به مطالعاتی که این معاونت در قسمت‌های مختلف این حوزه انجام داده گفت: شاخص‌های بین‌المللی را هم در این موضوع در نظر گرفتیم و در بسیاری از جاها به اشتراکاتی در این بحث رسیدیم. که با علم به این مسائل و ارزیابی ها که نیازمند مطالعات بیشتری است، همه این مطالعات را جمع بندی کرده و آن را در نشستی با حضور اساتید و مشاوران علمی مطرح کردیم که این شاخص‌ها شامل سن باروری، تغییرات جمعیتی و نرخ ازدواج می‌شود.

وی افزود: با توجه به به شاخص هایی که معاونت امور زنان به آنها دست یافت توانستیم با صحبت با اساتید علمی به گونه‌های دیگری از این شاخص‌ها دستیابی داشته باشیم که البته به ارزیابی و تحلیلهایی در این زمینه نیاز داریم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید