لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان همچنان در انتظار نظر شورای نگهبان
در پی خبر سوختگی عمدی دست چند دختر روستایی استان کهگیلویه و بویر احمد، معصومه ابتکار در توییتی ضمن تشکر از تذکر “اسماعیل آذری” روحانی فعال در روستاهای آن استان در این خصوص که درباره نحوه تربیت فرزندان هشدار داده بود، از مجلس شورای اسلامی خواست تا هر چه سریع تر تکلیف لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را که چهارماه است در کمیسیون قضایی متوقف مانده مشخص کنند.
خرداد ماه ۹۷ هیات دولت درخواست اولویت رسیدگی به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان توسط مجلس شورای اسلامی را تصویب کرد تا رسیدگی به این لایحه پس از حدود ۱۰ سال معطلی در اولویت مجلس دهم قرار گیرد. این درخواست و توجه نمایندگان به تصویب لایحه در صحن خانه ملت در مردادماه ۹۷ منجر شد اما تاکنون مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفته است.
اشرف گرامی زادگان مشاور حقوقی و پارلمانی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه پیگیری طرح ها و لوایح حوزه زنان و خانواده، همچنین کودکان و نوجوانان در دستور کار این معاونت قرار دارد، گفت: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان لایحهای بود که با هدف ایجاد تحول جدی در بحث حقوق کودک در سال ۸۸، در قالب ۵۴ ماده از سوی قوه قضاییه تقدیم دولت شد، در مرداد ۹۰ در کمیسیون لوایح دولت به تصویب رسید و در آبان همان سال به مجلس ارسال شد.
وی افزود: لایحه فوق در سال ۹۲ به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ارسال شد تا کمیسیون آن را جهت بحث و بررسی به کمیته حقوق خصوصی ارجاع دهد و در مرداد ۹۷ نمایندگان مجلس با اکثریت مطلق آراء این لایحه را تصویب کردند و سپس جهت اعلام نظر نهایی به شورای نگهبان ارجاع دادند که در آن زمان شورای نگهبان ایراداتی را به آن وارد دانست و لایحه فوق جهت اصلاح به کمیسیون قضایی ارجاع داده شد.
گرامی زادگان تاکید کرد: این لایحه در زمان تهیه به دلیل منطبق بودن با مسائل و شرایط روز مورد توجه فراوان قرارگرفت و اکثریت نمایندگان آن را یکی از بهترین موارد کارشناسی شده در حوزه کودک و نوجوانان دانستند.
به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده لازم دید تا موضوع را از طریق یکی از نمایندگان مجلس نیز پیگیری کند. طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این مورد، با بیان اینکه آنچه موجب ارجاع لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان از سوی شورای نگهبان به مجلس شد، استفاده از واژه “آزار عاطفی” در این لایحه بوده، گفت: شورای نگهبان خواهان ارائه تعریف دقیقی از این کلمه شد، اما کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصمیم به حذف آن گرفت. ولی این تصمیم با مخالفت نمایندگان در صحن مجلس روبرو و بنابراین کمیسیون توضیحات لازم در مورد آزار عاطفی برای شورای نگهبان ارایه کرد.
سیاوشی تاکید کرد: چند روز پیش که از کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نتیجه را جویا شدم اعلام کردند پس از گفت و گوهایی که با شورای نگهبان داشتیم این موضوع حل و فصل شده و در انتظار اعلام نظر نهایی آن شورا هستیم.