وزیر صمت: قیمت خودرو باید در بازار تعیین شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مخالف انحصار و قیمتگذاری دستوری در خودروسازی هستیم، افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که قیمت خودرو در بازار تعیین و دلالان و واسطهها از بازار خارج شوند.
علیرضا رزم حسینی در مراسم افتتاح خط تولید تمام اتوماتیک بوستر ترمز خودروی تارا گفت: این موضوع، مطالبه خودروسازان نیز هست و آنها نمیخواهند در یک فضای انحصاری فعالیت کنند بلکه خواستار رشد در فضای رقابتی هستند.
وی بیان کرد: در عرصه قطعه سازی، به دنبال مجموعه سازی قطعات هستیم تا در انواع خودروها قابل استفاده باشد که در این صورت، قیمت تمام شده کاهش خواهد یافت و امکان رقابت بیشتر می شود.
رزم حسینی، تعمیق ساخت داخل، کاهش ارزبری و استفاده از ظرفیت قطعهسازی در سراسر کشور را دیگر برنامه اولویت دار وزارت صمت دانست و افزود: حدود دو هزار قطعهساز خودرو در سراسر کشور حضور دارند که باید بتوانیم از ظرفیت همه آنها استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: کاهش هزینههای سربار، افزایش تنوع خودرو و ارتقای تیراژ به منظور متعادلسازی قیمتها و افزایش کیفیت، از دیگر برنامه هایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وزیر صنعت با قدردانی از بانک مرکزی در ارایه تسهیلات به خودروسازان و قطعهسازان گفت: این بسته مالی میتواند رونق خوبی را در این صنایع ایجاد کند.
اجازه واردات قطعات داخلیسازی شده را نخواهیم داد
وزیر صنعت، معدن و تجارت، اولویت اصلی این وزارتخانه را تقویت صنایع کشور و مدیریت واردات دانست و گفت: قطعاتی که در داخل تولید میشوند، اجازه واردات نخواهند داشت.
وی در حاشیه مراسم افتتاح خط تولید موتور و مجموعه برف پاککن خودروی تارا در جمع خبرنگاران افزود: در چند سال گذشته حرکت قطعه سازی کشور به نحوی بوده است که دیگر، واردات مقرون به صرفه نخواهد بود.
وی با بیان اینکه انحصار در صنعت هنگامی به وجود میآید که دولتیها به آن ورود کنند، گفت: اگر دولتی ها دست از انحصار بردارند و سیاست دولت این باشد که رقابت در بازار به وجود آید، همه فعالان اقتصادی در بازار حضور پیدا میکنند.
به گزارش ایکوپرس، رزم حسینی با بیان اینکه اکنون نزدیک به یک هزار میلیارد تومان پروژه های جدید قطعه سازی در کشور افتتاح شد، افزود: از جمله برنامه هایی که در چند ماه گذشته آغاز کردهایم، این است که مجموعه های قطعه سازی مرتبط با یکدیگر به نحوی کار کنند که علاوه بر دو خودروساز بزرگ، بتوانند به سایر خودروسازان نیز قطعه بدهند.
وی ادامه داد: این بدان معنی است که بتوانیم موتور، گیربکس و سایر قطعات را برای همه استفاده همه خودروسازان داخلی تولید کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: اکنون همکاری، تعامل و هماهنگی خوبی را در مجموعه وزارت صنعت، کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نیز تشکلهای بخش خصوصی و انجمن ها در تصمیم سازی ها شاهد هستیم و تلاش ما این است که با همه محدودیتها، یک وفاق و اجماع در تولید خودرو ایجاد کنیم.