قدرت شگفت انگیز 5 دانه غذایی در کاهش وزن را بشناسید
مطالعات متعدد نشان داده اند که اسیدهای آمینه و الیاف موجود در برخی دانه ها، سرعت متابولیسم را بالا برده و به کاهش وزن موثر در مبتلایان به چاقی و اضافه وزن کمک می کند.
انواع مختلفی از دانه ها که شاید توجه چندانی به آنها نکنیم، خاصیت «چربی سوزی» دارند. این مواد غذایی سرشار از فیبر و مواد مغذی ضروری هستند که به طوری موثر در فرایندهای کلیدی کاهش وزن مداخله می کنند. مصرف دانه ها برای پیشگیری از دیابت و کلسترول بالا نیز بسیار ضروری است:
دانه های چیا: یکی از انواع دانه ها که باعث کاهش وزن در شما می شود، دانه های چیا است. این دانه ها سرشار از فیبر محلول و غیر محلول هستند و منبع غنی از آنتی اکسیدان ها نیز محسوب می شوند. دانه های چیا از منابع اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای آمینه ضروری نیز هستند و مصرف منظم آنها برای جلوگیری از مشکلات هضم و از بین رفتن یبوست ضروری است. برای کاهش تجمع چربی در شکم، مصرف روزانه این دانه ها را فراموش نکنید. چربیهای اشباع نشده در دانه های چیا سبب کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید نیز می شود و شما را در طول روز سیر و پر انرژی نگه می دارد.
دانه های آفتابگردان: امروزه این دانه ها بخشی از رژیم غذایی معمول مردم هستند زیرا به کاهش اضطراب و کاهش وزن کمک می کنند. این دانه ها مقادیر زیادی ویتامین ای دارند؛ آنتی اکسیدانی که به مبارزه با اثرات رادیکال های آزاد در بدن می رود و به حفظ سلامت پوست منجر می شود. دانه های آفتاب گردان همچنین سرشار از ویتامین ب هستند و آنهم برای تقویت عضلات و کاهش خستگی. اسیدهای چرب اشباع نشده این دانه ها باعث تحریک شستشوی شریانی و کاهش حضور چربی های مضر در خون می شود. دانه های آفتابگردان همچنین سهم کمی از اسیدهای آمینه و کربوهیدرات ها دارند که ریتم متابولیک خوبی را در بدن ایجاد می کنند.
دانه گشنیز: این دانه های قهوه ای کوچک که عطر و طعم بی نظیری دارندف دارای مزایای دارویی نیز هستند. مواد مغذی طبیعی موجود در دانه گشنیز باعث تحریک فعالیت متابولیک و کمک به تنظیم سطح قند خون می شود. این دانه ها سرشار از روغن های ضروری برای تولید بهینه انسولین و تبدیل قند به منابع انرژی هستند. دانه های گشنیز مشکلات گوارشی را از بین می برند و بدن را سم زدایی می کنند.
دانه کنجد: سهم کم این دانه ها از نیاسین به کاهش اضطراب کمک می کند. آنها حاوی اسید آمینه هستند و به تشکیل توده عضلانی و بهبود عملکرد فیزیکی کمک می کنند. این دانه ها منبع فیبرهای رژیمی هستند و برای بهبود هضم و کنترل سطح کلسترول مفیدند. آنتی اکسیدان های موجود در آنها از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد محافظت می کنند و خاصیت سم زدایی دارند.
دانه های کتان: مصرف دانه قدیمی کتان در دهه های اخیر، به سرعت در حال افزایش است. محبوبیت این دانه ها حتی در میان سلبریتی هایی که قصد کاهش وزن دارند، نیز به شدت افزایش یافته است. دانه های کتان حاوی دوزهای مهم فیبر، پلی فنل ها، اسیدهای چرب ضروری و … برای افزایش سوخت و ساز بدن هستند. دانه های کتان همچنین سهم کوچکی از اسیدهای چرب امگا 3 دارند که باعث افزایش احساس انرژی و سلامت قلب و عروق می شوند. ضمنا کاهنده سطح کلسترول نیز هستند.