قاچاق حتی یک دستگاه خودرو در گمرک غیرممکن است
امکان قاچاق خودرو از گمرک حتی به تعداد یک دستگاه هم وجود ندارد و ریز اطلاعات تک تک خودروهای وارداتی در بانک اطلاعاتی گمرک ثبت شده است.
گمرک ایران با اعلام این مطلب افزود: ارتباط گمرک ایران با ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی الکترونیکی شده و پس از اخذ مجوز ثبت سفارش انواع خودرو با در نظر گرفتن مجوزهای ورود ثبت میشود.
این مجوزها شامل استاندارد، نمایندگی رسمی و دیگر مجوزهای مرتبط با واردات خودرو هستند و اطلاعات ثبت سفارش به تفکیک شماره شاسی خودروهای وارداتی به صورت الکترونیکی در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت میشود.
تطبیق مشخصات خودرو
در زمان ترخیص خودرو تمامی مشخصات هر دستگاه خودرو شامل نوع خودرو، نشان تجاری، تیپ، سال ساخت، مدل ساخت، کشور سازنده، تعداد سیلندر، حجم موتور، تعداد محور، تعداد چرخ، تعداد درب، رنگ، شماره شاسی، شماره موتور و نوع سوخت (بنزینی، دیزل، نیمه دیزل، گازسوز، دوگانه سوز یا هیبریدی) با اطلاعات ثبت سفارش که به صورت الکترونیکی از طریق ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت در اختیار سامانه جامع گمرکی قرار گرفته تطبیق داده میشود.
گمرک الکترونیک
همچنین با کمک گمرک الکترونیک، گواهیهای ترخیص خودرو نیز که پیش از این کاغذی بود به صورت الکترونیکی جهت شمارهگذاری خودرو در اختیار مرکز شمارهگذاری خودرو قرار میگیرد.
مرکز شمارهگذاری خودرو تحت نظارت نیروی انتظامی است و هر خودرویی که در این مرکز شمارهگذاری میشود یک کد شناسه پته الکترونیکی دارد که نشان میدهد تشریفات قانونی ترخیص آن خودرو پیش از این در گمرک انجام گرفته و جزئیترین اطلاعات هر خودروی ترخیص شده شامل صاحب خودرو، کد ثبت سفارش، گمرک محل ترخیص، میزان حقوق و عوارض پرداختی، تاریخ ترخیص، تاییدیه نمایندگی و مدل و نوع خودرو مشخص و اطلاعات تک تک خودروهای وارداتی در بانک اطلاعات گمرک موجود است.
تشریفات گمرکی خودروهای وارداتی
همچنین در زمان اظهار صاحب کالا کد ثبت سفارش را ارائه و تشریفات گمرکی خودروهای وارداتی بر اساس مشخصات فنی صورت میگیرد که قبلا مجوز ثبت سفارش برای همان خودرو با مشخصات فنی کامل اخذ شده است.
پس از تطبیق مشخصات فنی خودرو در زمان ترخیص نظر ارزیاب به صورت سیستمی ثبت و کاملا هوشمند با اطلاعات ثبت سفارش هر دستگاه خودرو شامل نوع خودرو، نشان تجاری، تیپ، سال ساخت، مدل ساخت، کشور سازنده، تعداد سیلندر، حجم موتور، تعداد محور، تعداد چرخ، تعداد درب، رنگ، شماره شاسی، شماره موتور و نوع سوخت تطبیق داده میشود و همان اطلاعات به صورت الکترونیکی از طریق سامانه جامع گمرکی در اختیار مراکز شماره گذاری خودرو قرار میگیرد.
به گزارش ایبنا، بر این اساس و با توجه به حذف گواهینامههای کاغذی؛ کلیه صاحبان کالا، مراکز شمارهگذاری خودرو، دستگاههای اجرایی و سایر مراکز مربوطه میتوانند جهت استعلام رسید پروانه الکترونیک خودروهای وارداتی به سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک در آدرس اینترنتی epl.irica.ir/ecl مراجعه نموده و کلیه اطلاعات مورد نیاز را از این طریق کسب کنند.