فیسبوک به نظارت های ترکیه بر شبکه های اجتماعی تن داد
شرکت فیسبوک با تن دادن به قانون مصوب پارلمان ترکیه برای نظارت و کنترل ملموستر بر شبکههای اجتماعی روز دوشنبه رسما اعلام کرد که کار تعیین یک نماینده حقوقی در این کشور را آغاز کرده است.
این شرکت غولآسای آمریکایی بدین ترتیب تسلیم قانونی در ترکیه شده که یکی از بزرگترین اهداف آن اعمال کنترل بیشتر بر محتوای شبکههای اجتماعی و دسترسی آسان به یک شخصیت حقوقی به نمایندگی از آنهاست.
به موجب این قانون فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی خارجی با تصمیم و رای دستگاه قضایی ترکیه ملزم خواهند بود تا هر محتوایی را که مورد اعتراض مقامات این کشور قرار گرفته از پلتفرم خود حذف کنند.
شرکت فیسبوک روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «بر اساس تدابیر قانونی جدید ما روند انتخاب یک نماینده رسمی در ترکیه را آغاز کردهایم.»
به گفته عمر فاتیح سايان، معاون وزیر حمل و نقل و زیرساختهای ترکیه این اقدام همچنین شامل شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز میشود که که در تملک شرکت فیسبوک است.
به گزارش یورو نیوز، پارلمان ترکیه ماه ژوئیه گذشته بنا به درخواست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور به منظور آنچه «نظم بخشیدن» به فعالیت شبکههای اجتماعی عنوان شده، قانونی بحث برانگیز را که ضامن تقویت کنترل بر پلتفرمهای پر بازدید اینترنتی است به تصویب رساند.
این قانون که از ماه اکتبر به اجرا درآمده شبکههای اجتماعی با بیش از یک میلیون بازدیدکننده در روز نظیر توییتر و فیسبوک را ملزم به تعیین یک نماینده قانونی در ترکیه میکند. رعایت نکردن این اصل با جرائم و محدودیتهایی از سوی دستگاه اجرایی ترکیه همراه خواهد بود.