عضو شورای شهر تهران: انتقاد از عدم اعلام آمار کرونا به تفکیک استان ها/ این شیوه خودزنی است

    کد خبر :707520

محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران با انتقاد از عدم اعلام آمار کرونا به تفکیک استان ها از سوی وزارت بهداشت گفت: همانطور که می‌دانید ایران کشور بزرگ با آب و هوای متفاوتی در برخی از مناطق است و این موضوع باعث می‌شد ویروس کرونا در هر منطقه و استان شرایط متفاوتی داشته باشد. منطقی‌ترین شکل رویکرد و نحوه مقابله با کرونا از همان ابتدا این بود که با اختیار دادن به استان‌ها و در واقع نیرو‌های استانی که شناخت دقیق‌تری از جمعیت و استان خود دارند این موضوع را پیش ببرند.

وی که ریاست کمسیسون بهداشت شورای شهر تهران را برعهده دارد ادامه داد: متاسفانه از نیمه راه دیدیم که وظیفه اطلاع‌رسانی جابجا شده است. بخشی از مسئله مبارزه با ویروس کرونا مردم بودند، مردمی که با اقداماتشان باید زنجیره این ویروس را قطع می‌کردند و طبیعتا از آنجایی که مردم روحیات و خلقیات متفاوتی باهم دارند، باید ظرفیت انتقال پیام و آگاه‌سازی مردم را به شکل‌های مختلف فراهم می‌کردند. زیرا فرقی ندارد که چه کسی هستید یا چه تخصصی دارید، اگر مبتلا باشید و نکات بهداشتی و پیشگیری را ندانید با یک عطسه می‌توانید افراد و محیط را آلوده کنید. از همین سو باید برای راه‌های انتقال پیام و نحوه‌های آگاه‌سازی مردم از تمام امکانات از جمله صداوسیما و فضای مجازی استفاده کنیم.

حق شناس با بیان اینکه پس از مدتی شاهد تبدیل آمار استان‌ها به آمار روزانه کشور شدیم، تصریح کرد: در واقع ما رفتار‌هایی را در فضای عمومی جامعه دیدیم که برخی رعایت نمی‌کردند، برخی دیگر به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند و با توجه به علائمی که داشتند از آن‌ها تست گرفته نمی‌شد و در جواب به آن‌ها گفته می‌شد که به خانه بروید و استراحت کنید.

وی افزود: مدتی قبل آماری منتشر شد که نشان می‌داد بیش از ۴۰ درصد مردم هنگام مراجعه به مراکز درمانی به دلیل آلوده بودن فضا به کرونا مبتلا می‌شوند. ما نمی‌توانیم انتقاد چندانی به فضای بیمارستان‌ها یا کادر درمان داشته باشیم و انتقاد متوجه زیرساخت‌ها است. در کره روزانه بیش از ۲۰ هزار تست کرونا گرفته می‌شد و با شرایطی که ایجاد کرده بودند مردم بدون پیاده شدن از ماشین تست می‌دادند. اما اینکار را ما نتوانستیم انجام دهیم.

به گزارش عصر ایران،عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در اینجا کاری که ما باید انجام می‌دادیم دادن اطلاعات درست به مردم بود و خود جامعه با توجه به اطلاعاتی که دریافت می‌کرد شرایط را مهیا و تنظیم می‌کرد که جلوی افزایش مبتلایان را بگیرد. اما رویکردی که پیش آمد به نظر می‌رسد رویکرد کاملا نادرستی بود. به طور مثال آمار به این صورت که دو هزار نفر مبتلا، ۱۰۰ نفر فوتی، ۴۰۰ نفر بهبود یافته و … به مردم داده می‌شد و این اطلاعات بسیار بی‌خود و غیرقابل استفاده بود و صرفا به درصد سهم ایران در جهان در خصوص ابتلا به ویروس کرونا کمک می‌کرد.

او گفت: از همین رو این مشکل ایجاد می‌شد که در مناطقی که به قول رئیس‌جمهور سفید بودند مانند بوشهر، سیستان و برخی از شهر‌های جنوبی که روزانه شاید۱۰ نفر مبتلا داشتند با تهرانی که روزانه هزار مبتلا داشت کنار هم قراربگیرند و بعد معدل‌گیری می‌شد. در این صورت اگر جمعا ۱۲۰۰ مبتلا داشتیم، تقسیم به ۳۰ می‌شد و نهایتا سهم هر استان ۴۰ نفر مبتلا اعلام می‌شد. با دادن این اطلاعات شهری مانند تهران با نزدیک به ۱۰میلیون نفر جمعیت؛ افراد را به این سمت سوق می‌داد که می‌گفتند خب در این تهران نهایتا ۴۰ مبتلا وجود دارد و نتیجه این می‌شد مسئله آنطور که باید جدی گرفته نشود و مردم به خیابان و بازار‌ها بروند و تمام زحماتی که در این مدت از سوی مسئولین و کادردرمان برای خانه ماندن مردم کشیده شود به باد برود.

نحوه اطلاع رسانی وزارت بهداشت خودزنی بود

حق شناس ادامه داد: این نحوه اطلاع‌رسانی یک خودزنی غیرمنطقی و بدون هیچگونه پشتوانه علمی بود. سخنگوی وزارت بهداشت بعد از موضع‌گیری‌های شورا اعلام کرد که یک سوم فوتی‌ها مربوط به تهران است. چه اشکالی داشت از همان ابتدا این آمار اعلام می‌شد؟ چرا مردم تهران نباید مطلع می‌شدند که یک سوم مرگ و میر‌ها مربوط به شهری است که در آن سکونت دارد؟ این اطلاع رسانی باعث می‌شد مردم رفت‌و‌آمد‌های غیرضروری خود را انجام ندهند و رعایت بیشتری داشته باشند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه ما درخواست کردیم آمار‌ها به صورت تفکیک شده از روز اول اطلاع‌رسانی شود، خاطرنشان کرد: تاکنون زیربار این اقدام نرفته‌اند و اینکه ستاد مرکزی به ستاد تهران اجازه نمی‌دهد که آمار تفکیک شده استان را اعلام کند، هیچ توجیهی ندارد. ستاد بحران تهران چند روز قبل اعلام کرد به دلیل این بی توجهی و بازگشت مردم به فضای عمومی در ده روز آینده باید آمار غیرقبول و گسترده‌ای از مبتلایان را شاهد باشیم. من به عنوان نماینده مردم وظیفه دارم این مسائل را مطرح کنم.

او می‌گوید: دولت که توانمند نیست این موضوع را حل کند و شاهد اتفاقاتی که برای پزشکان بدون مرز رخ داد بودیم! خب در این شرایط چیزی که درخواست می‌کنم و بر آن مصر هستم این است که مسئولان مربوطه وظیفه دارند آمار مبتلایان تهران را به صورت تفکیک شده بدهند؛ تا مردم اشتباه نکنند و تصمیم درستی بگیرند و بین جانشان و رفتن به سرکار یکی را انتخاب کنند.

او ادامه داد: آمار‌های اشتباه می‌تواند جان مردم را به خطر بیاندازد و ضرر‌های جبران ناپذیری به جان و مال مردم و کشور وارد کند. این رفتار‌ها به لحاظ حقوقی، اخلاقی و شرعی ضمان دارد. مسئولان ستاد اگر اطلاع دقیق و شفافی ندهند در مظان اتهام قتل غیرعمد شهروندان تهرانی قرار می‌گیرند و باید پاسخگوی همه این مرگ‌میر‌هایی که به دلیل تصمیم‌گیری نادرست ناشی از عدم انجام وظیفه صحیح گرفته شده است، باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت به جای عذرخواهی می‌گوید اعضای شورا تخصصشان زنان و زایمان است!

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه رئیس کمیسیون سلامت شورا اعلام کردند که طبق آمار‌ها روزانه ۷۰ نفر و در برخی از روز‌ها بیش از ۱۰۰ نفر در تهران جان خود را از دست می‌دهند! گفت: آقای سخنگوی محترم وزارت بهداشت به‌جای اینکه درباره این حرف شفاف سازی کند با لحن نامناسبی می‌گوید اعضای شورا صلاحیت ندارند و تخصصشان زنان و زایمان است! هر متخصصی یک دوره پزشکی عمومی گذرانده و آمار‌های حیاتی را مطالعه کردند و جدا از همه اینها، او رئیس کمیسیون سلامت شورا است و به آمار‌های حوزه بهداشت و درمان استان دسترسی دارد و از آنجایی که مسئولیت آرامستان‌ها با شهرداری‌ها است علت مرگ افراد در آنجا ثبت می‌شود. اطلاعات و آمار‌ها که بسیار راحت در اخیتار ما و کمیسیون سلامت بوده و فقط خواستیم خودتان عدد و رقم شفاف را به مردم بگویید!

سخنگوی وزارت بهداشت مگر تخصص روابط عمومی دارد که آنجا نشسته است؟

حق شناس ادامه داد: ما درخواست و خواهش و تذکر دادیم، اما خودتان آمار‌ها را اعلام نکردید و در نهایت ما نسبت به قسمی که برای انجام وطیفه خورده‌ایم احساس وظیفه کرده و آمار را منتشر کردیم! بعد شما می‌گویید تخصصتان زنان و زایمان است! مگر خود شما که آنجا نشسته‌اید تخصصتان روابط عمومی بوده است که چنین سخنانی مطرح می‌کنید؟! این بی‌توجهی بازی با جان مردم است و بعید می‌دانم مردم تهران از چنین موضوعی بگذرند.

آمار و اعدادی که اعلام می‌شود یک نوع آمار سازی و بازی با جان مردم است

این استاد دانشگاه ادامه داد: بهترین کاراین است آمار هر استان را به تفکیک اعلام کنید. برخی استان‌ها سیر نز‌ولی داشته‌اند و در برخی روز‌ها هیچ مورد ابتلا یا فوتی ندارند! دلیلی ندارد با استان‌های بسیار درگیر ترکیب شوند. این یک نوع آمارسازی و دادن اطلاعات غلط به مردم است.

حق شناس با بیان اینکه یاد بگیریم درست سخن بگوییم و با مردم شفاف باشیم، گفت: وقتی شورا یا مجلس آماری را منتشر می‌کند به جای توضیح یا عذرخواهی اتهام زنی نکنیم و مانند کبک سرمان را در برف فرو نبریم! آمار دقیق را توضیح دهیم تا مراکزی در خارج از کشور اقدام به انتشار آمار نشوند که در نهایت ما سرافکنده شویم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید