عرضه اولیه 20 درصد سهام یک شرکت فولادی در بورس تهران

معاون بورس تهران از عرضه اولیه ۲۰ درصد سهام شرکت غلتکسازان سپاهان در بورس تهران خبر داد.
امروز دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸ تعداد ۷۵ میلیون سهم معادل ۲۰ درصد از سهام شرکت غلتکسازان سپاهان با نماد فسازان به عنوان پانصد و سیامین شرکت پذیرفتهشده در بورس برای اولین بار پس از پذیرش و درج نماد و نام شرکت در فهرست شرکتهای بورس اوراق بهادار عرضه شد.
علی صحرایی مدیر عامل بورس تهران شرکت غلتک سازان را یک شرکت دانش بنیان معرفی کرد.
در نشست عرضه اولیه این شرکت مجید نوروزی معاون بورس تهران گفت: شرکت غلتکسازان در سال ۹۷ در جلسه هیات پذیرش پذیرفته شد و از اسفند سال ۹۷ به عنوان پانصد و سیامین شرکت در فهرست شرکتهای بورسی درج شد. ۳۷۵ میلیارد ریال سرمایه این شرکت است که شرکت چدنسازان ۹۹ درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد.
حوزه فعالیت غلتکسازان نیز در زمینه تولید شمش فولادی و ریختهگری قطعات فولادی و چدنی است.
وی گفت: ظرفیت اسمی تولید این شرکت ۱۴۰ هزار تن شمش و قطعات ریختهگری و فولادی در سال است و مشتریان عمده این شرکت، شرکتهای فولادی مثل فولاد سپید کبیر، رومینا و شاهرود است و مشتری قطعات ریختهگری این شرکت نیز مجتمع فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و شرکت مهندسی مپنا است.
معاون ناشران بورس تهران گفت: فروش شرکت غلتکسازان در سال گذشته ۳۶۳ میلیارد تومان بود که در بهار امسال نیز ۱۳۴ میلیارد تومان فروش داشته و سود هر سهم در بهار امسال ۱۷ تومان اعلام شده، سال گذشته سود هر سهم ۳۲ تومان بوده و امروز قیمت برآوردی هر سهم ۸۴۰ تومان است که با عرضه ۲۰ درصد سهام این شرکت حدود ۳۱۵ میلیارد تومان به ارزش بازار بورس تهران اضافه میشود.
وی گفت: این شرکت بر اساس مصوبه هیات پذیرش برای اولین بار ۲۰ درصد از سهام خود را به ارزش ۶۴ میلیارد تومان در بورس تهران عرضه میکند.
همچنین محمود ذاکر مدیرعامل شرکت غلتکسازان نیز گفت: از سال قبل فرایند ورود به بورس تهران انجام شد و امروز ۲۰ درصد سهام شرکت در بورس عرضه میشود.
وی گفت: این شرکت از سال ۸۴ تاسیس شد که در سال ۸۸ به بهرهبرداری رسید و فازها و توسعه آن به تدریج انجام شد و غلتکسازان با دانش فنی و مهندسان داخلی و خارجی به تولید قطعات فولادی ۷۰، ۸۰ و ۱۰۰ تنی اقدام میکند که این تولید در کشور بینظیر است.
وی افزود: همچنین علاوه بر تولید قطعات ریختهگری و سنگین به تولید شمش ساختمانی و کمآلیاژ نیز اقدام میکند. این شرکت در مساحت ۵۰ هزار مترمربع احداث شده که مساحت زیر سوله آن ۱۷ هزار مترمربع است. برنامه تولید برای سال جاری ۱۴۵ هزار تن است، در حالی که پروانه بهرهبرداری شرکت ۱۳۵ هزار تن است که این افزایش ۱۰ هزار تنی مازاد بر پروانه تولید با برنامهریزی و بهرهوری انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه شرکت غلتکسازان پاتیلهای ۵۰ و ۶۰ تنی سنگین و بزرگ تولید میکند، گفت: قطعات با دانش فنی بالا در کشور تولید میشود و به سه کشور جهان صادرات داریم و در سه ماه گذشته ۱.۵ میلیون یورو صادرات به کشورهای دیگر از جمله روسیه داشتهایم و قراردادهای ما زماندار است که صادرات تا پایان سال نیز ادامه پیدا میکند.
وی گفت: سود سهام چدنسازان از ۲۵ تومان به ۱۰۰ تومان رسیده و تناژ تولید نیز تاکنون دو برابر شده است.
ذاکر همچنین با بیان اینکه مهمترین مشکل صنایع فولادی به ویژه در مناطق کمآب منابع آب است، گفت: برای تولید هر تن فولاد یک مترمکعب آب مصرف میشود که برای تولید سالانه ۲۲۰ هزار تن فولاد، ۲۲۰ هزار مترمکعب تا سال ۱۴۰۰ لازم است و دشت اصفهان نیز از کمآبی رنج میبرد.
مدیرعامل فسازان همچنین گفت: توافقنامهای با شرکت آب منطقهای اصفهان منعقد کردهایم که با توجه به اینکه بنده عضو هیات مدیره شهرک صنعتی سگزی اصفهان هستم، ۱۰ مترمکعب بر ثانیه آب پساب فاضلاب برای شهرک صنعتی میآید و در کنار آب اختصاصی شرکت غلتکسازان منابع کافی آب برای تولید این مقدار قطعات فولادی فراهم خواهد شد.
وی گفت: همچنین تولید غلتکسازان از ۶۵ هزار تن در سال ۹۴ به ۱۱۷ هزار تن در سال قبل رسید و تلاش بر این است که با افزایش نرخ دلار صادرات خوبی انجام دهیم که درآمد مناسبی نیز نصیب شرکت میشود.
ذاکر با بیان اینکه با افزایش قیمت دلار، صادرات فولاد صرفه اقتصادی پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر قیمت هر تن فولاد در دنیا ۴۱۰ تا ۴۲۰ دلار است که وقتی ما فولاد خود را با ۱۵ درصد زیر قیمت جهانی صادر میکنیم، هم برای مشتری خارجی صرفه دارد که فولاد باکیفیت و ارزان خریداری میکند و هم برای ما نسبت به فروش داخلی در هر کیلو ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان گرانتر از نرخ داخلی صادر میکنیم.
همچنین انصاری که خود را بنیانگذار شرکت غلتکسازان سپاهان معرفی میکرد، گفت: مجموعه چدنسازان و غلتکسازان سپاهان اصفهان از درآمدی که از محل تولید و فروش به دست میآورند، توسعه پیدا کرده و مجموعه غلتکسازان از چدنسازان به وجود آمد. این مجموعه در زمینی به وسعت حدود ۱۷ هزار مترمربع ایجاد شد و کمکم شرکت غلتکسازان را از چدنسازان جدا کردیم.
انصاری گفت: در کنار مهندسان خوب ایرانی از کارشناسان خارجی هم استفاده میکنیم و از نظر تکنولوژی و علمی روزآمد هستیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد مقصد صادرات و نحوه صادرات قطعات فولادی گفت: از ما نخواهید که در شرایط تحریمها آدرس دقیق مسائل خود را بگوییم، ولی از حدود ۱۲ سال قبل در برخی از کشورها، شرکتهایی داریم که به اسم آنها قطعات خود را صادر و مواد اولیه را توسط آنها خریداری میکنیم و امور شرکت راهاندازی میشود.
انصاری گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از تولید سالانه غلتکسازان را صادر میکنیم و عمده قراردادهای ما به صورت پیشپرداخت انجام میشود.
به گزارش فارس ،ذاکر مدیرعامل این شرکت در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا از رانت حضور در هیات مدیره شهرک صنعتی سگزی استفاده کرده و آب مورد نیاز غلتکسازان را تامین کرده است، گفت: من عضو هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی سگزی با ۴۰۰ شرکت در آن هستم که در تفاهمنامهای با آب و فاضلاب ۱۰ لیتر بر ثانیه از پساب شهر اصفهان برای شهرک صنعتی اختصاص داده شده و با تلفیق با آب قبلی که شرکت غلتکسازان دارد، آب موردنیاز برای تولید فولاد را در اختیار داریم.
ذاکر همچنین برای رعایت مسائل زیست محیطی فیلترهای قوی غبارگیری بر روی دودکشهای شرکت گذاشتهایم و سعی میکنیم آلودگی را به حداقل ممکن کاهش دهیم.