عربستان درهای مدینه را به روی خارجیها باز کرد
عربستان پس از هشت ماه قرنطینه شهر مدینه که مزار پیامبر (ص) در آن واقع شده است، به تعدادی از عمرهگزاران خارجی اجازه ورود به این شهر را داد.
رسانههای عربستان از ورود نخستین گروه از عمرهگزاران پاکستانی به شهر مدینه خبر دادهاند. به این گروه که برای مراسم عمره وارد عربستان شدهاند، اجازه زیارت مسجد پیامبر (ص) نیز داده شده است.
عربستان با شیوع ویروس کرونا ورود زائران خارجی را به این کشور متوقف کرده بود و حتی حج را با حضور محدود اتباع خارجی مقیم این کشور برگزار کرد. اما با از سرگیری مراسم عمره، دولت عربستان اعلام کرد در صورت کنترل ویروس کرونا در این کشور، به تدریج و کنترلشده اجازه زیارت عمره را به زائران خارج از این کشور خواهد داد. تا کنون زائرانی از پاکستان و اندونزی موفق شدهاند در مراسم عمره شرکت کنند.
به گزارش ایسنا، روز گذشته نیز برای نخستینبار در طول هشت ماه گذشته، ۳۷ نفر از اتباع پاکستان پس از انجام مناسک عمره در شهر مکه، وارد شهر مدینه شدند. وزارت حج عربستان اعلام کرده است: ظرفیت محدودی برای زیارت مسجد پیامبر (ص) تعیین شده و ورود زائران به این مسجد براساس نوبتی است که در نرمافزار «اعتمرنا» مشخص میشود.
در جریان برنامه تدریجی عمره، روزانه ۲۰ هزار نفر میتوانند مناسک عمره را بهجا آورند و ۶۰ هزار نفر در مسجدالحرام و مسجدالنبی (ص) نماز برپا کنند.
عربستان مرحله نخست عمره را با ششهزار نفر از زائران داخل این کشور آغاز کرد و در مرحله بعد، مجوز ورود ۱۰هزار خارجی را صادر کرده است. این زائران اجازه دارند فقط ۱۰ روز در عربستان بمانند. عربستان گفته فعلا به زائران برخی از کشورها که از نظر آمار کرونا خطرناک محسوب نمیشوند اجازه ورود خواهد داد.
بنا بر اعلام وزارت حج عربستان، گروه سنی عمرهگزاران خارجی باید از ۱۸ تا ۶۵ سال باشد. عمرهگزاران باید گواهی معاینه (PCR) و منفی بودن ابتلا به کرونا از یک آزمایشگاه مورد اعتماد عربستان را ۷۲ ساعت پیش از ورود به این کشور گرفته باشند.
زائران همچنین باید برای انجام عمره و نماز در مسجدالحرام و زیارت مسجدالنبی (ص) و نماز در روضه شریفه بر اساس ضوابط و گنجایش پذیرش عمرهگزاران رزرو قبلی انجام دهد. همچنین باید رزرو پرواز رفت و آمد تایید شده باشد.
بر اساس این پروتکلها، عمرهگزاران به محض ورود به عربستان سه روز در یک هتل قرنطینه میشوند.
وزارت کشور عربستان اعلام کرد است: ظرفیت پذیرش زائران در مسجدالحرام در مکه و مسجد پیامبر (ص) در مدینه را زمانی به ۱۰۰ درصد میرساند که مراجع ذیصلاح نابودی کامل این ویروس را تایید کنند.
این کشور سال گذشته میزبان بیش از ۱۹ میلیون نفر عمرهگزار بود و از دو مراسم عمره و حج نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار درآمد بهدست آورد.