عراقچی:مساعدت اروپا بستگی به پذیرش FATF از طرف ایران دارد

  • سیاسی
  • یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۳:۴۲
    کد خبر :285616

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت:همه مساعدت های اروپایی ها به میزان زیادی بستگی به این دارد که ما FATF را بپذیریم.

احمد علیرضابیگی در گفتگو با مهر در خصوص جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه، وزیر اقتصاد و دبیر شورای عالی امنیت ملی برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: آقای عراقچی معتقد بود اتحادیه اروپا بنا دارد کمک هایی را انجام دهد و شرایطی را برای باقی ماندن شرکت های کوچک و متوسط اروپایی برای انجام پروژه ها در ایران فراهم کند، لذا جمهوری اسلامی تلاش دارد تا فضای سیاسی و حقوقی مناسب را برای این کشورها جهت باقی ماندن در ایران فراهم کند.

نماینده تبریز ادامه داد: آقای عراقچی معتقد بود در عین حال مشخص نیست کشورهای اروپایی چقدر توانایی تحمل هزینه برای پیشبرد این اراده را در قیاس با حجم ۴۵۰ مییارد دلار مراوده اقتصادی اروپا و آمریکا با ۱۵ میلیارد دلار مراوده اقتصادی اروپا با ایران دارند.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهارداشت: آقای عراقچی معتقد بود از نظر سیاسی برای اروپا قابل هضم نیست که بتواند در کنار ایرانی قرار بگیرد که روسیه و چین را پشت سر خود دارد و مقابل اراده آمریکا ایستاده است. این موضوع برای اروپا سنگین است و ما باید شرایط اروپا را نیز در نظر بگیریم. اروپا در وضعیت بسیار سختی قرار گرفته است.

علیرضابیگی گفت: آقای عراقچی معتقد بود که FATF و پذیرش این کنوانسیون، لازمه مذاکره با اروپا خواهد بود، در حالی که آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی معتقد بود اجرایFATF مدنظر جمهوری اسلامی نیست و ایران بنا دارد قوانین داخلی خود را در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اصلاح کند.

عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس گفت: این موضوع تناقض مهمی بود که در صحبت های آقای عراقچی و شمخانی ایجاد شد و سوالات زیادی را در ذهن نمایندگان ایجاد کرد.

بیگی ادامه داد: آقای عراقچی تاکید کرد که ایران در ازای نشان دادن اراده سیاسی و پشتوانه فنی برای حفظ برجام، حاضر به قبول هیچ تعهد دیگری نشده است و همه مساعدت های اروپایی ها به میزان زیادی بستگی به این دارد که ما FATFرا بپذیریم.

وی در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه نیز گفت: صحبت های آقای ظریف بیشتر در راستای توجیه خروج آمریکا از برجام بود و آقای ظریف همچنان برجام را یک سند افتخار ملی می دانست که ایران را از ذیل بند ۷ سازمان ملل خارج کرده و خطر جنگ را از کشور دور کرده است.

بیگی گفت: آقای ظریف معتقد است با خروج از برجام آمریکا منزوی شده است و آمریکایی که پیش از این برای رویارویی با ایران تمام دنیا را پشت سر خود را داشت، امروز آن پشتوانه را برای رویارویی با ایران ندارد.

وی گفت: در ادامه جلسه، آقای نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خطاب به عراقچی اظهارداشت: آقای عراقچی ما تجربه مذاکرات در زمان آقای جلیلی و ظریف را داریم، نکته اول اینکه ما راجع به منافع ملی کشورمان صحبت کنیم. نباید منافع را سیاسی و جناحی دید، نباید منافع ملی را وجه المصالحه اغراض و اهداف سیاسی و جناحی تان قرار دهید و نباید از آن به عنوان ابزاری برای به دست آوردن رای مردم استفاده می کردید، شما گفتید که اشتغال، آب، تولید در گرو برجام است، حال به مردم چه می گویید؟ شما توهین ها و درشتی های بسیاری به منتقدان برجام کردید. البته امروز روز انتقام گیری و درگیری نیست.

علیرضابیگی گفت: آقای نقوی به ظریف و عراقچی تاکید کرد به خواسته های رهبری توجه کنید. امروز همه ما پشت سر رهبری ایستاده ایم. شما در برجام آن را رعایت نکردید، اگر رعایت می کردید، این اتفاقات رخ نمی داد. امتی که به امام خودش گوش فرا ندهد، شایسته آینده درخشان نخواهد بود.

عضو کمیسیون شوراها گفت: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خطاب به عراقچی تاکید کرد؛ آقای عراقچی صادق باشید، آیا واقعا مذاکرات شما در اروپا بده بستان بوده است؟ همه حرف هایی که گفتید عین متن برجام بود، کدام بانک اروپایی حاضر است با ایران کار کند؟ اروپا به تعهدات خود در خصوص برجام در زمانی که آمریکا نیز در برجام حضور داشت، عمل نکرد، آیا حالا که آمریکا از برجام خارج شده است، اروپا به تعهدات خود عمل خواهد کرد؟

وی با اشاره به اظهارات دهقانی نماینده فیروزآباد و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در جلسه غیرعلنی گفت: ما از دشمنی و خصومت آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی آگاهیم. الحاق به FATF زمانی که برجام باقی باشد، ضرورتی انکارناپذیر است، اما اگر بناست برجام فروریزد، قطعا پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم فایده ای نخواهد داشت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید