«عبور از اصلاح طلبان» کلید خورد؟ /رسولی: فاصله میان اصلاح طلبان و بدنه رأی شان جدی نیست

  • سیاسی
  • دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ ۹:۳۶
    کد خبر :217365

اصولگریان مشغول فعالیت های انتخاباتی زودهنگام خود هستند اما جریان اصلاحات از یک سو با خطر ریزش بدنه اجتماعی خود مواجه است و از سوی دیگر می داند که «عبور از اصلاح طلبی» مخاطرات جدی برای نظام جمهوری اسلامی دارد. از همین رو اصلاح طلبان می کوشند که پیش از ورود به عرصه انتخابات جایگاه مردمی خود را تقویت کنند.
اصولگرایان مشغول تهیه فهرست ها و یارکشی های زودهنگام خود هستند و امید دارند که اکثریت کرسی های مجلس را از آن خود کنند. در عین حال نیم نگاهی نیز به انتخابات 1400 داشته و به این فکر می کنند که کدام مهره ها را برای بازی در زمین ریاست جمهوری نگه دارند. اصلاح طلبان اما یک گام عقب مانده اند. در واقع این جریان به واسطه اتفاقات و رویدادهای مختلف طی ماه های بعد از انتخابات ناگزیر شده تا بیشتر به نقد درونی، شفاف کردن نسبت خود با حاکمیت و براندازان و حفظ جایگاه مردمی اش بپردازد.

موجی از نارضایتی که به واسطه عملکرد دولت دوازدهم از یک سو و فراکسیون امید از سوی دیگر ایجاد شده بیش از همه دامن اصلاح طلبان را گرفته و سبب شده که ایده هایی همچون «عبور از اصلاح طلبی» یا « عبور از روحانی» طرح شود. از آنجایی که ایده های مذکور چندان تازگی ندارد و این جریان سیاسی قبلا نتیجه «عبور از خاتمی» را دیده است، حالا به تکاپو افتاده تا به یافتن راه حلی منطقی و اصولی مانع از پیدایش یک احمدی نژاد دیگر شود. برخی از چهره های اصلاح طلب اما موقعیت را خیلی هم خطرناک و حساس نمی دانند و معتقد هستند که پشتوانه مردمی اصلاح طلبان قوی تر از این حرف ها است.

به گزارش نامه نیوز: حسن رسولی عضو شورای شهر تهران که عبور از اصلاح‌طلبي را در ميدان رقابت‌هاي سياسي محتمل می داند،گفت: افكار عمومي هیچ وقت به طور مطلق طرفدار يك جريان سياسي خاص نبوده‌اند. جريان اصلاحات مانند جريان اصولگرا يك تفكر و جبهه سياسي است كه طرفداران و منتقديني دارد. تحت تاثير عوامل مختلف به خصوص در مقاطع انتخابات بسته به ميزان آزادي و ابتكار عملي كه اصلاح‌طلبان دارند، اقبال به جريان‌هاي سياسي تغيير مي‌كند».

این فعال سیاسی اصلاح طلب که گویا فاصله ایجاد شده میان اصلاح طلبان و بدنه رای آن ها بعد از ناآرامی های اخیر و راه افتادن کمپین هایی مثل پشیمانم و بر اندازم را جدی نمی گیرد، معتقد است که ابتكار عمل اصلاح طلبان در انتخابات های آتی موثر خواهد بود.

رسولی با تاکید بر اینکه «جريان اصلاحات هيچ‌وقت مدعی داشتن اكثريت مطلق نبوده است» گفت: « عبور از اصلاحات از منظر ديگري هم ممكن است كه اتفاق بيفتد. عبور از دو جريان اصلاح‌طلب و اصولگرا به معناي تلاش براي تغيير سيستم سياسي كشور، از جمهوري اسلامي به يك سيستم جايگزين خواهد بود. با اين حال مرجعي و مجموعه‌اي تعريف‌ نشده كه بتواند جايگزين سيستم قبلي شود ».

وی با اشاره به اینکه «عبور از اصلاح‌طلبي به معناي عبور از نظام است» گفت: « من به عنوان اصلاح‌طلب براندازي نظام را به معناي انقلاب و دگرگوني و تغيير به سيستم سياسي ديگر را امري خطرناك مي‌دانم. آن را يك خطاي تاريخي و استراتژيك مي‌بينم. نه وضع موجود مورد قبول دلسوزان و همه پايبندان به انقلاب است و نه فروپاشي. تلاش براي كاهش مشكلات و افزايش كارآمدي از طريق اصلاحات روش كم‌هزينه‌تر و پر‌فايده‌تري است چرا كه ممكن است شاهد تكرار دوران پس از مشروطيت باشيم».

به گفته رسولی، اگر حاكميت جمهوري اسلامي ايران به معناي عام متناسب با تحولاتي كه در عرصه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي رخ مي‌دهد و از طريق اعمال روش‌هاي اصلاحي ايرادات خود را برطرف نكند، لطمه جدي به انقلاب عظيم و ارزشمند اسلامي زده مي‌شود. لذا جريان اصلاحات به دنبال حفظ انقلاب به عنوان استراتژي و رفع ايرادات و بهسازي روش‌ها و ايجاد تحول شيوه حكومت‌داري با حفظ چارچوب‌هاي نظام است .

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید