عبدالله ناصری: اظهارات جهانگیری می تواند مقدمه ورود به انتخابات مجلس باشد
حرف های اخیر جهانگیری بوی رفتن می دهد و برخی از اصلاح طلبان وضعیت فعلی کشور را مناسب این اقدام نمی دانند. برخی دیگر اما با اظهارات او را هدفمند ارزیابی کرده و معتقدند که می تواند مقدمه ورود جهانگیری به انتخابات مجلس یازدهم باشد.
به گزارش نامه نیوز: گله گذاری های جهانگیری از دولت کار خود را کرد و گمانه زنی های در مورد خروج او از دولت آغاز شده است. خروجی که به گفته بسیاری از اصلاح طلبان نابهنگام و شاید هم غیر مفید است. فعالان سیاسی و تحلیل گران در جریان اصلاحات خیلی پیش از این ها به جهانگیری پیشنهاد کرده بودند که دولت را ترک کند و به فکر حضور قدرتمند در انتخابات 1400 باشد. جهانگیری اما پای دولت روحانی ایستاد و حتی در بزنگاه بحران ارزی پرچم دار سیاست های ارزی دولت شد. حال که این سیاست های جواب نداده و وضعیت اقتصادی کشور روز به روز وخیم تر می شود؛ جهانگیری لب به افشاگری علیه دولت گشوده و میزان اختیارات خود گلایه می کند. برخی گمان می کنند که این مقدمه خروج از دولت است. عباس عبدی تحلیل گر اصلاح طلب اما با این خروج موافق نیست و باور دارد که جهانگیری فرصت خروج از دولت را از دست داده است. بعید است که جهانگیری خود متوجه این فرصت از دست رفته نباشد لذا باید حدس زد که هدف او از بیان این حرف های در شرایط موجود چیست. عبدالله ناصری عضو شورای هماهنگی اصلاح طلبان معتقد است که این اظهارات می تواند مقدمه خروج از دولت و ورود به انتخابات مجلس شورای اسلامی باشد.
*برخی از تحلیل گران صحبت های اخیر آقای جهانگیری را مقدمه خروج ایشان از دولت دانسته اند. به نظر شما این استنباط صحیح است؟
بله ، می توان این برداشت.
*به نظر شما این خروج به موقع و سودمند است؟
من معتقد هستیم که آقای جهانگیری برای خروج از دولت یک فرصت طلایی داشت که از دست رفت. در ابتدای دولت دوم و زمانی که عملا نقش جهانگیری در انتصابات و به کار گماردن مدیران ارشد از جمله استانداران، معاوانان و … کم رنگ بود، باید از دولت جدا می شد و به نظر می رسد که خروج یا عدم خروج او از دولت در شرایط فعلی برای شخص جهانگیری تفاوت ایجاد نمی کند.
*پس با آقای عبدی در این مورد هم نظر هستید؟
بله، واقعیت این است که او بعد از اعلام نرخ ارز 4200 تومانی و عدم جهت گیری بازار به نرخ اعلامی او نقش پررنگی در بحران ارز ایفا کرد و جامعه نسبت به او بدبین شد.
*در این وضعیت ماندن در دولت به نفع او است یا خروج از دولت؟
بهتر است که این یک سال را در دولت بماند و بتواند با مدیریت خود مساله ارز را سامان دهند زیرا این بحران به نام آقای جهانگیری ثبت شده است.
*قاعدتا آقای جهانگیری خود متوجه این شرایط است. به نظر شما اظهارات اخیر را با چه قصدی مطرح کرده است؟
شاید با توجه به اینکه دولت در آستانه تغییر چند وزیر و بیش از نیمی از استانداران و چندین معاون استاندار و فرماندار است، جهانگیری خواسته تجربه آغاز دولت دوم را تکرار نکند و به جامعه و مخاطبین خود بگوید که من نقشی در انتخاب وزرای چهارگانه و استانداران ندارم.
*گفتید خروج یا عدم خروج از دولت برای شخص آقای جهانگیری تفاوتی ایجاد نمی کند. برای اصلاح طلبان چطور؟ به هر حال جهانگیری یکی از کاندیدهای احتمالی این جریان در انتخابات 1400 است.
اصلاح طلبان هنوز در مورد مساله انتخاب ریاست جمهوری 1400 تصمیم نگرفته اند. جهانگیری می تواند یکی از نامزدهای آنان باشد. اما اگر قبل از این بحران ارزی از دولت بیرون آمده بود یا حداقل مدیریت و میدان داری بحران ارزی را به عهده نمی گرفتند، شرایط برای او و اصلاح طلبان بهتر بود.
از طرف دیگر اصلاح طلبان الان درگیر مقدمات بررسی انتخابات مجلس هستند و به 1400 فکر نمی کنند. مگر اینکه جهانگیری تصمیم گرفته باشد با خروج از دولت وارد گردونه مجلس شود. به نظر میرسد که الان شرایط خروج از دولت نیست و این اقدام نه سودی برای جهانگیری دارد و نه اصلاح طلبان.
*به نظر شما این احتمال که جهانگیری به فکر انتخابات مجلس باشد ، چقدر جدی است؟
جهانگیری شخصیت با کفایت و توانمندی است. اگر آقای روحانی در انتخابات سال 96 نیامده بود و جهانگیری رئیس جمهور می شد، حتما امروز در خیلی از زمینه های اجرایی شاهد این مسائل نبودیم لذا فکر میکنم که اگر تصمیم به آمدن به مجلس داشته باشد، حضور او در مجلس در راس فراکسیون اصلاح طلب حتی محدود تر از فراکسیون امید فعلی؛ بسیار پررنگ تر و نقش آفرین تر است.
*پس حضور آقای جهانگیری در مجلس را به نفع اصلاح طلبان می دانید؟
اگر اراده کند و به مجلس بروند، حتما ریاست فراکسیون اصلاح طلبان را خواهد داشت. با توجه به اثرگذاری ها، توانمندی ها و ارتباطات خوبی که جهانگیری دارد، این موضوع حتما به نفع اصلاح طلبان خواهد بود. به هر حال باید دید که جهانگیری بنا دارد در 1400 نقش آفرین باشد یا 98.
*پیش بینی شما چیست؟
او در هر دو بازی قابلیت زیادی دارد و نقش مهمی خواهد داشت. ضمن اینکه هم آقای جهانگیری فرد تشکیلاتی است و همراه و همگام با جبهه اصلاحات و رهبری اصلاحات عمل می کند و هم اصلاح طلبان جهانگیری را مهره مهم و قابل توجه ای می دانند.
*اصلاح طلبان ترجیح می دهند از این مهره مهم و موثر در انتخابات 98 استفاده کنند یا انتخابات 1400؟
با توجه به بحران های بسیاری جدی که مجلس با آن مواجه است و ارزیابی جامعه از جهانیگری در 6 سال سال گذشته و خاطره خوش حضور او در تبلیغات انتخاباتی 96 در مجموع فکر می کنم که ورود جهانیگری به مجلس یک فضای جدی برای خود او و اصلاح طلبان ایجاد خواهد کرد.