طرز تهیه سس شکلاتی خانگی
سس شکلات یا سیروپ شکلاتی یکی از خوشمزه ترین چاشنی شیرین در تمام دنیا می باشد که بسیار محبوب است. سس شکلاتی به عنوان تکمیل کننده انواع دسر ها و بستنی ها و کیک ها به کار می رود.
یکی از ارکان اصلی سس شکلات پودر کاکائو می باشد که خاستگاه آن مربوط به آمریکای مرکزی و جنوبی می باشد در آن زمان کاکائو به عنوان یک کالای لوکس محسوب می شده و دانه های کاکائو به عنوان پول به کار می رفته است. شکلات ها به قدری محبوب شده اند که روز ۷ ژویه را به نام روز جهانی شکلات نامگذاری کردند.
به گزارش ایلنا، سس شکلات با گاناش طرز تهیه متفاوتی دارد و بسیار رقیق تر است شما برای تهیه پودینگ و تزئینات دسرهای خود می توانید سس شکلات را تهیه کنید. با توجه به گران بود سس های شکلات آماده به راحتی می توانید سس شکلات خانگی و سالم را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سس شکلات
پودر کاکائو ۱/۴ پیمانه
کره ۲ ق غذاخوری
پودر قند ۱/۴ پیمانه
شیر ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه سس شکلات با پودر کاکائو و شیر
مرحله اول : مخلوط کردن مواد
ابتدا پودر کاکائو و پودر قند و شیر را در ظرفی ریخته و خوب مخلوط کنید سپس ظرف مورد نظر را روی حرارت متوسط قرار داده و با قاشق چوبی مدام هم بزنید تا به جوش بیاد.
مرحله دوم : افزودن کره
ظرف را از روی حرارت برداشته و کره را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مخلوط شود سپس مجدد ظرف را روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم : تهیه سس شکلات
مواد را خوب هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسد و قوام بیاد سپس از روی حرارت بردارید و کمی که خنک شد می توانید برای تزئین انواع کیک و دسر از این سس شکلاتی خوشمزه استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه سس شکلات
می توانید از انواع مغزها در تهیه سس شکلات استفاده کنید.
برای طعم دادن به سس شکلات می توانید از اسانس مختلف مانند وانیل نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس شکلات به روش دیگر
نشاسته ذرت ۱ ق غذا خوری
شکر ۱/۲ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
پودر کاکائو ۲ ق غذا خوری
شکلات ۵۰ گرم
طرز تهیه سس شکلات با پودر کاکائو و نشاسته
مرحله اول : مخلوط کردن مواد
ابتدا داخل یک شیرجوش نشاسته ذرت و شکر و شیر و پودر کاکائو را بریزید و مخلوط کنید و روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد و مدام هم بزنید.
مرحله دوم : افزودن شکلات
وقتی مواد به جوش آمد از روی حرارت بردارید و شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شکلات ذوب شود و مجدد روی حرارت گذاشته تا به غلظت مورد نظر برسد سپس استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه سس شکلات
از هر درصدی شکلات به دلخواه می توانید استفاده کنید.
اگر سس شکلات را برای کیک خیس استفاده می کنید باید کمی رقیق تر بردارید.
اگر برای تزئین سس شکلاتی را استفاده می کنید باید کمی غلیظ تر باشد.
منبع:عصرایران