ضریب مکانیزاسیون برنج به چند درصد رسید؟

    کد خبر :19612

رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا ابتدای سال 92 تنها 12.5 درصد از مزارع برداشت مکانیزه انجام می‌شد که این رقم در شرایط کنونی به حدود 80 درصد رسیده است.

 مکانیزاسیون برنج از سال ۷۴ در کشور آغاز شد، هر چند در ابتدا پیشرفت چندانی نداشت، اما طی سال‌های اخیر با برنامه ریزی‌های صورت گرفته روند روبه رشدی را تجربه کرد.

 

براین اساس وزیر جهاد کشاورزی دوره نهم معتقد است مکانیزه شدن برداشت برنج و ایجاد نشا در استان‌های مختلف در این دوره اتفاق افتاده است.

 

با وجود رنج و مشقت زراعت برنج در شالیزارها، توسعه مکانیزاسیون می تواند این زحمات را به شیرینی کاشت و برداشت تبدیل نماید چرا که انجام به موقع عملیات کشاورزی، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه های تولید را در بر دارد.

 

حال به سراغ مسئولان مربوطه می‌رویم تا از آخرین وضعیت مکانیزاسیون با خبر شویم:

 

کامبیز عباسی رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: طی ۷ هزار سال از گذشت تولید برنج کمتر از هزار دستگاه کمباین برنج در کشور وجود داشت و این در حالی است که طی سه سال اخیر این رقم به بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسیده است.

 

به گفته وی تا ابتدای سال 92 تنها 12.5 درصد از مزارع برداشت مکانیزه انجام می‌شد که این رقم در شرایط کنونی به حدود 80 درصد رسیده است.

 

عباسی با اشاره به مزایای برداشت مکانیزه برنج بیان کرد: برداشت مکانیزه برنج کاهش ضایعات، پایداری تولید، کاهش مشقت کاری و بیماری‌های پوستی و همچنین کاهش ۶۰ درصدی هزینه‌های تولید را به همراه داشته است.

 

رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد از سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی در اراضی برنج خبر داد و افزود: طی چند سال اخیر به ازای هر هکتار یک میلیون تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفت که درنهایت این امر موجب شد تا علاقه مندی به تغییر کاربری در شمال متوقف شود.

 

کشت مکانیزه برنج کاهش هزینه های تولید را در بردارد

 

کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: براساس آمار مکانیزاسیون طی سال‌های اخیر کشت مکانیزه برنج رشد قابل توجهی داشته است.

 

وی افزود: در طول تاریخ پرداخت یارانه برای استفاده از ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت بی سابقه بوده است.

 

خاکسار با اشاره به برنامه‌های ششم توسعه در جهت توسعه مکانیزاسیون تصریح کرد: معاونت امور زراعت وزارت جهاد در نظر دارد که تا پایان برنامه ششم تمامی مراحل کشت برنج در شالیزار‌ها را مکانیزه کند چرا که در کشت سنتی به سبب بالا بودن هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت امکان رقابت در بازار وجود ندارد و این درحالی است که توسعه مکانیزاسیون کاهش ضایعات و هزینه‌های تولید را در بر دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید