شکر در بازار نایاب شد
شیرینی به کالایی لوکس تبدیل شد. این اتفاق پس از افزایش قیمت شکر و نایابشدن آن در بازار رخ داد. برخی از فعالان بازار در این مدت از احتکار شکر توسط برخی از تاجران خبر دادهاند. در حالی که تولیدکنندگان به روند قبل فعالیت خود را ادامه میدهند.
در همین زمینه رئیس اتحادیه قنادان تهران با تأکید بر اینکه کمبود شکر در کشور وجود ندارد، گفت: برخی از تاجران از فروش شکر خودداری میکنند. با بالا رفتن قیمت شیرینی، این محصول به کالایی لوکس تبدیل شده که شاید هر کسی توان خرید آن را نداشته باشد و این باعث ریزش تقاضای قنادان شده است.
علی بهرهمند با بیان اینکه شکر به طور مستقیم از کارخانه به دست واحدهای صنفی نمیرسد، تشریح کرد: افرادی شکر را از کارخانه میخرند و به واحدها میفروشند. مشخص نیست چرا فروش شکر کم شده است.
رئیس اتحادیه قنادان تهران در پاسخ به اینکه آیا این وضعیت باعث بروز مشکل در واحدهای قنادی شده است؟ توضیح داد: واحدهای قنادی دچار مشکل نیستند و تعاونی هم برای آنها شکر دارد.
توان خرید شیرینی کاهش یافت
بهرهمند درباره کاهش تقاضا در پی کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر نیز گفت: معمولا با افزایش قیمت کالاها، شاهد ریزش تقاضای آنها هستیم. این وضعیت در بازار قنادی هم وجود دارد و سالهای قبل که قیمت شیرینی پایین بود، تقاضا هم بیشتر بود. اما حالا که قیمت بالا رفته، شیرینی کالای لوکسی شده که شاید هر کسی توان خرید آن را نداشته باشد و این باعث ریزش تقاضای قنادان شده است.
علاوه بر این، اخیرا جمشید مغازهای، دبیر انجمن بیسکوییت، شیرینی و شکلات، هم به همشهری آنلاین گفته که در حال حاضر بیسکوییت و شیرینی و شکلات در سبد مصرف خانوارها جزو کالاهای لوکس به حساب میآید و بازار این محصول امسال نسبت به سالهای قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد ضعیفتر شده است.
او همچنین گفته بود که شکر نایاب است و کارخانههای ما شدیدا درگیر تهیه شکر هستند.بر اساس این گزارش، اخیرا قیمت جدید شکر اعلام شد و بر این اساس قیمت عمدهفروشی شکر ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت خردهفروشی آن ۲۸ هزار تومان تعیین شد. تصمیمی که زمانبر شدن آن باعث برهم خوردن بازار شکر شده بود و شکر به قیمت بیش از ۳۰ هزار تومان به دست مردم میرسید.