شرمن: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران مانع ادامه فعالیت‌های پنهانی نخواهد شد

    کد خبر :1145784
شرمن بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران

وندی شرمن، معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، با اشاره به ادامه مسیر هسته‌ای ایران تأکید کرد که توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران غیرممکن است. او در گفت‌وگویی با شبکه نیوزنیشن گفت: «حتی در صورت بمباران تأسیسات هسته‌ای، ایران برنامه خود را به‌صورت مخفیانه و زیرزمینی ادامه خواهد داد. در مدت کوتاهی، ممکن است دوباره به همین نقطه بازگردند.»

شرمن با هشدار درباره فشار بیش از حد بر ایران گفت: «فشارهای بیشتر می‌تواند جریان‌های فوق‌محافظه‌کار در ایران را به سمت پیگیری برنامه تسلیحاتی سوق دهد؛ مسیری که واشنگتن خواهان آن نیست.» این در حالی است که مقامات ایران همواره تأکید کرده‌اند تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای در سیاست‌های دفاعی کشور جایی ندارد و رهبر انقلاب نیز صراحتاً آن را ممنوع اعلام کرده‌اند.

وی با دفاع از راهکار دیپلماتیک برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران، افزود: «حتی ترامپ می‌تواند به توافقی کمی بهتر از برجام دست پیدا کند، چرا که با در اختیار داشتن کنگره و سنا، امکان تصویب هر توافقی برای او بیشتر است. این گزینه به‌مراتب بهتر از درگیری نظامی خواهد بود.»

در ادامه گفت‌وگو، شرمن به گفت‌وگوهای غیرمستقیم اخیر ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان اشاره کرد و روند مذاکرات را سازنده ارزیابی نمود. او یادآور شد که آمریکا همچنان اصرار دارد ایران به عنوان عضو پیمان NPT، حق غنی‌سازی ندارد و باید سوخت هسته‌ای خود را از منابع خارجی تأمین کند. با این حال، ایران تأکید کرده که حق غنی‌سازی را قابل مذاکره نمی‌داند و از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود دفاع خواهد کرد.

در بخش دیگری از مصاحبه، شرمن به چین به‌عنوان چالش راهبردی اصلی آمریکا اشاره کرد و گفت: «پکن با دقت به نحوه رفتار ما با روسیه در بحران اوکراین نگاه می‌کند و ممکن است در صورت موفقیت روسیه، خود را برای اقدام مشابه در تایوان تشویق شده ببیند. این موضوع تهدیدی جدی برای امنیت فناوری آمریکا به شمار می‌رود، چرا که بسیاری از تراشه‌های پیشرفته در تایوان تولید می‌شود.»

به گزارش ایسنا، او در پایان تأکید کرد: «رقابت آمریکا و چین تنها اقتصادی نیست، بلکه امنیتی و فناورانه نیز هست و به همین دلیل دولت‌های مختلف آمریکا، از اوباما تا بایدن، منطقه هند-اقیانوس آرام را اولویت راهبردی خود قرار داده‌اند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید